Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Prijungiamųjų sakinių skyryba

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Prijungiamųjų sakinių skyryba"— Pateikties kopija:

1 Prijungiamųjų sakinių skyryba

2 Sudėkite skyrybos ženklus
Jis pakėlė galvą pasižiūrėjo ar mes klausome ir vėl skaitė toliau. Kur tik žiūriu vis gražu žalia liekna gryna.

3 Sudėkite skyrybos ženklus
Miegojau kol gerai įsidienojo ir kol barbeno už lango lietus. Gydytojas kamantinėjo merginą kur jai skauda ir ar dažnai užeina priepuoliai.

4 Sudėkite skyrybos ženklus
3. Buvo toks paslaptingas vakaras jog kai lašėjo nuo stogų vanduo regėjos kad tai kažkas darė tyčia kad sudrumstų tą nakties tylą.

5 Remdamiesi pateiktais pavyzdžiais prisiminkite svarbiausias prijungiamųjų sakinių skyrybos taisykles. Jis pakėlė galvą, pasižiūrėjo, ar mes klausome, ir vėl skaitė toliau. Kur tik žiūriu, vis gražu: žalia, liekna, gryna. Miegojau, kol gerai įsidienojo ir kol barbeno už lango lietus. Gydytojas kamantinėjo merginą, kur jai skauda ir ar dažnai užeina priepuoliai. Buvo toks paslaptingas vakaras, jog(,) kai lašėjo nuo stogų vanduo, regėjos, kad tai kažkas darė tyčia, kad sudrumstų tą nakties tylą.

6 Remdamiesi pateiktais pavyzdžiais prisiminkite svarbiausias prijungiamųjų sakinių skyrybos taisykles. Visiems buvo aišku, kad darbus reikia tučtuojau sustabdyti. Kaip, nė vienas iš susirinkusiųjų nežinojo. Jis banke pasirodydavo prieš pat darbo pabaigą, tai yra kai darbuotojai būdavo labiausiai užsiėmę. Tokiose šeimose tėvai nesirūpina, ką vaikai valgys nei kuo apsirengs, nei kaip mokyklą lankys, nei kaip gyvens mokyklą baigę.


Atsisiųsti ppt "Prijungiamųjų sakinių skyryba"

Panašios pateiktys


Google reklama