Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Ne perkančiųjų organizacijų vykdomi paslaugų ar darbų pirkimai

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Ne perkančiųjų organizacijų vykdomi paslaugų ar darbų pirkimai"— Pateikties kopija:

1 Ne perkančiųjų organizacijų vykdomi paslaugų ar darbų pirkimai
Giedrė Vaškienė Būsto energijos taupymo agentūra Valius_Serbenta /BETA_LT/

2 Kita metodinė medžiaga*:
Teisės aktai: Daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto (ar jo dalies) rengimo, projekto (ar jo dalies) ekspertizės atlikimo, statybos techninės priežiūros paslaugų ir statybos rangos darbų pirkimo tvarkos aprašas (toliau – Tvarkos aprašas); Kainodaros taisyklių nustatymo metodika, patvirtinta Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus 2017 m. birželio 28 d. įsakymu Nr. 1S-95 (nauja redakcija nuo ); Tiekėjo kvalifikacijos reikalavimų nustatymo metodika, patvirtinta Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus 2017 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. 1S-105; Viešųjų pirkimų įstatymas (taikoma aiškinant atvejus, kai šie neapibrėžti Tvarkos apraše). Kita metodinė medžiaga*: Ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo gairės; Sutarčių keitimo gairės; Konfidencialumas viešuosiuose pirkimuose; Statinio statybos techninės priežiūros paslaugų pirkimų gairės; Projektavimo paslaugų pirkimų gairės; Neįprastai mažos pasiūlytos kainos ar sąnaudų nustatymas ir pagrindimas ir kt. Teismų praktika. *Nuoroda:

3 PIRKIMŲ TVARKOS APRAŠO TAIKYMAS
Taikoma be jokių išlygų visoms perkamos paslaugos ir (ar) darbams (jeigu kiti teisės aktai reglamentuojantys daugiabučių namų atnaujinimą (modernizavimą) nenumato kitaip); Projekto administratoriai, kurie įgyvendina projektus sena tvarka (projekto įgyvendinimui ir valstybės paramos teikimui nėra pasirašoma valstybės paramos teikimo sutartis) gali pirkti paslaugas ir (ar) darbus pagal Tvarkos aprašo redakciją galiojusią iki ; Projekto administratoriai, kurie dėl projekto įgyvendinimo ir valstybės paramos teikimo pasirašė ar pasirašys valstybės paramos sutartis, pirkimus vykdo pagal sutartyje nustatytas sąlygas t. y. Pirkimai vykdomi per centrinės perkančios organizacijos elektronines pirkimų sistemas ir tik gavus Agentūros pritarimą gali būti vykdomi kitais būdais ar priemonėmis kaip pvz., Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytais būdais (Mažos vertės pirkimų tvarkos aprašas, patvirtintas Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus 2017 m. birželio 28 d. įsakymu Nr. 1S-97, CVP is) ar Lietuvos Respublikos aplinkos ministro nustatyta tvarka t. y. Tvarkos aprašo nustatyta tvarka.

4 tvarkos aprašo I skyrIUS
Kai pirkimai vykdomi per Centrinės perkančiosios organizacijos elektronines pirkimų sistemas (CPO LT, EPC), Tvarkos aprašo II, III skyrių nuostatos ir IV skyriaus 60, 62, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 punktai neprivalomi (Punktas apima PO ir ne PO vykdomus pirkimus). Tvarkos aprašo 60., 62. punktai, numato tvarką ir prievoles, jeigu užsakovas nutraukia paslaugų ir (ar) darbų sutartį, įmonė bankrutuoja ar sutartis nutraukiama kitu sutartyje nustatytu atveju. Ištrauka iš Tvarkos aprašo punktų: „60. Užsakovui nutraukus sutartį su rangovu...><.... Likusiems darbams turi būti organizuojamas naujas pirkimas šio Tvarkos aprašo nustatyta tvarka. 62. Užsakovui nutraukus sutartį su statybos techninės priežiūros paslaugų tiekėju...><.... Nauja sutartis sudaroma įvykdžius naują pirkimą šio Tvarkos aprašo nustatyta tvarka.“ Tvarkos aprašo 68. punktas numato užsakovui prievolę teikti su pirkimais susijusių informaciją ir dokumentus, taip pat su pirkimais susijusių veiksmų ir sprendimų paaiškinimus. Tvarkos aprašo 71. punktas numato užsakovo prievolę, gavus rašytinę tiekėjo pretenziją, sustabdyti pirkimo procedūras, kol pretenzija bus išnagrinėta ir priimtas sprendimas.

5 tvarkos aprašo I skyrIUS
Vykdant pirkimus*: sudaroma pirkimo komisija ir skiriamas pirkimo komisijos pirmininkas (toliau – komisija), nustatomos užduotys ir suteikiami įgaliojimai toms užduotims vykdyti; komisija sudaroma iš ne mažiau kaip trijų narių, iš kurių bent vienas narys yra daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkų išrinktas atstovas; komisijos nariai privalo pasirašyti konfidencialumo pasižadėjimą ir nešališkumo deklaraciją (8 priedas). *Jeigu yra butų ir kitų patalpų savininkų sprendimas nušalinti sudarytos komisijos narį, šis sprendimas, Projekto administratoriaus ir sudarytos komisijos, turi būti vykdomas ir šis narys negali būti susijęs su vykdomu pirkimu (kaip pvz., būtų nurodytas jo elektroninis paštas pasiūlymams teikti, priimtų komisijos narių sprendimo pagrindu, atsakyti į tiekėjų pateikus paklausimus dėl vykdomo pirkimo ir kt.)

6 tvarkos aprašo II ir III skyrius
PROJEKTO (AR JO DALIES) RENGIMO IR PROJEKTO VYKDYMO PRRIEŽIŪROS PASLAUGŲ PIRKIMAS, PROJEKTO (AR JO DALIES) EKSPERTIZĖS PASLAUGŲ PIRKIMAS, STATYBOS TECHNINĖS PRIEŽIŪROS PASLAUGŲ IR (AR) RANGOS DARBŲ PIRKIMAS: Tvarkos aprašo 13 ir 36 punktai*: Jeigu pasiūlymo vertinimo kriterijus mažiausia kaina: pasiūlymas turi būti pateikiamas užklijuotame voke. Jeigu pasiūlymo vertinimo kriterijus ekonominis naudingumas: Pasiūlymas susidaro iš dviejų dalių (dviejų vokų): viename pateikiama kaina arba sąnaudos, kitame – likęs pasiūlymas (techniniai pasiūlymo duomenys, kvalifikacija, kita informacija ir dokumentai). *Pastaba. Šiuo atveju reikalaujama, kad tiekėjai nurodytas pasiūlymo dalis pateiktų atskiruose užklijuotuose vokuose, kurie būtų įdėti į bendrą užklijuotą voką. Taip pat atskiruose vokuose pateiktiems dokumentams taikoma tvarka, kuri numatyta vertinant pasiūlymus pagal mažiausios kainos kriterijų (jų įforminimas).

7 Pirmiausia vertinami tiekėjų pašalinimo pagrindai bei kvalifikacija
Jeigu nustatoma, kad yra pateikti ne visi kvalifikaciniai dokumentai ir šiuos galima patikslinti, pasiūlymu vertinimas ir sprendimo priėmimas dėl laimėjusio pasiūlymo atidedamas iki komisijos nustatyto termino patikslinti kvalifikaciją įrodančius dokumentus. Viskas fiksuojama komisijos protokole, kuris turės būti pateiktas, teikiant Agentūrai vertinti pirkimų ataskaitą.

8 Tvarkos aprašo 16 ir 43 punktai:
Pateiktų pasiūlymų atmetimo pagrindai, vertinant pirkimų komisijai pateiktus tiekėjų pasiūlymus: tiekėjas neatitinka pirkimo sąlygose nustatytų kvalifikacijos reikalavimų arba pasiūlyme pateikė neišsamius ar netikslinius kvalifikacinius duomenis ir užsakovo prašymu per nurodytą terminą nepateikia jų patikslinimo; pasiūlymas neatitinka pirkimo sąlygose nustatytų reikalavimų; tiekėjas yra įtrauktas į Viešųjų pirkimų tarnybos administruojamą nepatikimų tiekėjų sąrašą; pateikta melaginga informacija, kurią užsakovas gali įrodyti teisėtomis priemonėmis; jeigu pasiūlyta kaina neįprastai maža ir tiekėjas neįrodo kainos pagrįstumo; jeigu pasiūlyme nurodyta kaina yra per didelė (kaina laikytina per didele, jeigu ji yra didesnė už nurodytą Agentūros suderintame investicijų plane, nuostata netaikoma projekto (ar jo dalies) ekspertizės atlikimo paslaugų pirkimui). jeigu pasiūlyme nurodyta kaina yra per didelė (kaina laikytina per didele, jeigu ji yra didesnė už nurodytą Agentūros suderintame investicijų plane) (Tvarkos aprašas p). Pastaba. Nepatikimų tiekėjų sąrašą skelbia ir Centrinė perkančioji organizacija. Todėl pranešinėti Centrinei perkančiajai organizacijai apie teikėjų neįvykdytus sutartinius įsipareigojimus, kai pirkimai vykdomi per Centrinę perkančiąją organizaciją būtina, taip bus suformuotas patikimų tiekėjų sąrašas ir išvengta sutarčių nutraukimų. Nuorodos: Viešųjų pirkimų tarnybos nepatikimų tiekėjų sąrašas Centrinės perkančiosios organizacijos nepatikimų tiekėjų sąrašas

9 Tvarkos aprašo 17 ir 44 punktai:
Pasikeitusi neįprastai mažos kainos samprata t. y. Neįprastai maža kaina – pasiūlyta kaina, kuri yra 30 ir daugiau procentų mažesnė už visų tiekėjų, kurių pasiūlymai neatmesti dėl kitų priežasčių, pasiūlytų kainų aritmetinį vidurkį (ši nuostata netaikoma projekto (ar jo dalies) ekspertizės atlikimo paslaugų pirkimui). Nebeliko 15 procentų. Taip pat neįprastai mažos kainos lyginimo nuo Investicijų plane numatytų lėšų sumos.

10 Tvarkos aprašo 18 ir 42 punktai:
Nustatyti galimi kriterijai, pasiūlymus vertinant pagal ekonomiškai naudingiausio vertinimo kriterijų: kaina (privalomas kriterijus, kuris turi sudaryti procentų pasirenkamų kriterijų procentinio dydžio); kiti kriterijai (pasiūlymo techniniai duomenys), kurie gali būti taikomi pasirinktinai: atestuotų specialistų skaičius ir patirtis, paslaugų atlikimo terminas (jeigu yra toks kriterijus vertinamas, tai turi būti nurodomas toks terminas sutartyje), tiekėjo mokamas vidutinis paskutiniojo mėnesio darbo užmokestis, vadybos priemonės (nurodyti kokios rūšies vadybos priemonę turi būti įsidiegęs tiekėjas, o ne įrašyti vadybos priemonės pavadinimą). Ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijų balų suma procentine išraiška lygi 100. Pastaba. Ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų sąrašas yra baigtinis. Ydingi tokie kriterijai, kurie nėra susyją su pirkimo objektu bei šių vertinimas yra subjektyvus dalykas. (Pvz., vizualizacija ir jos vertinimas, tiekėjų atsargų likučio vertinimas sandėlyje, kritinės situacijos suvaldymas ir jos vertinimas, privalomas apsilankymas objekte, neapsilankius tiekėjas šalinamas iš pirkimo.

11 Tiesioginis atsiskaitymas su SUBTIEKĖJAIS
Tik atvejais kai suteikiant paslaugas ir (ar) vykdant darbus yra remiamasi kitų ūkio subjektų pajėgumais; Tai leidžiama dėl pirkimo sutarties pobūdžio; Tiesioginio atsiskaitymo sąlyga yra nustatyta vykdomo pirkimo sąlygose; sudaroma trišalė sutartis tarp užsakovo, pirkimo sutartį sudariusio tiekėjo ir jo subtiekėjo, kurioje aprašoma tiesioginio atsiskaitymo su subtiekėju tvarka, atsižvelgiant į pirkimo dokumentuose ir subtiekimo sutartyje nustatytus reikalavimus. Rekomenduojama vadovautis Viešųjų pirkimų įstatymo 88 str. nustatyta tvarka Pastaba. Jeigu pirkimo sąlygose nurodyta galimybė tiekėjui pasitelkti subrangovus pirkimo sąlygose bei sutartyje turi būti numatyta ir subrangovu keitimo tvarka t. y. ne vien sakinys, kad galima keisti subrangovą informavus ir sutikus užsakovui, tačiau numatyti sutartyje sąlygas ir atvejus keičiant subrangą ir sąlygas, kad pasiūlytas tiekėjo subrangovas turi atitikti keliamus subrangai reikalavimus, jeigu jie buvo taikomi subrangai. Taip būtų išvengta nesusipratimų ir teisminių procesų tarp užsakovo, paslaugų teikėjo ir pasitelkto subrangovo.

12 pasiūlymo galiojimo užtikrinimas ir sutarties įvykdymo užtikrinimas
dydis neturi būti didesnis nei 2 proc. nuo paslaugų ir (ar) darbų pasiūlymo vertės; terminas turi sutapti su tiekėjo nurodytu pasiūlymo galiojimo terminu. Sutarties įvykdymo užtikrinimas: ne didesnis nei 10 proc. nuo paslaugų ir (ar) darbų pasiūlymo vertės; terminas turi sutapti su sutarties galiojimo terminu laikotarpiu, pratęsus sutartį turi būti pratęstas. Pirkimų sąlygose negali būti nurodoma konkreti pasiūlymo galiojimo ar sutarties įvykdymo užtikrinimo suma, dydžiai išreiškiami procentais. Pastaba: Jeigu užsakovas nusimato, kad bus reikalaujamas pasiūlymo galiojimo užtikrinimas, pirkimų sąlygos papildomos aiškia pasiūlymo galiojimo užtikrinimo pateikimo tvarka, t. y. pasiūlymo galiojimo užtikrinimo originalas turi būti įdėtas į bendrą voką, neįsiūtas kartu su pasiūlymu, pasiūlymo galiojimo užtikrinimo grąžinimo tvarka ir pan. Jeigu reikalaujama sutarties įvykdymo užtikrinimo, tai pirkimų sąlygos, taip pat papildomos tvarka arba prie pirkimų sąlygų pridedamas paslaugų ir (ar) darbų sutarties projektas, kuriame apibrėžtos sutarties įvykdymo užtikinimo sąlygos (pavyzdžiui, Aprašo 11 priedas, Rangos darbų sutarties 7 skyrius).

13 ĮkainotAS veiklos grafikas
Darbų / darbų grupių pavadinimas Darbų apimtis (fiziniais mato vienetais) Įkainotas veiklos grafikas Kaina, Eur mėnuo Darbai, atliekami per 1-ą mėnesį Darbai, atliekami per 2-ą mėnesį Darbai, atliekami per 3-ią mėnesį Darbai, atliekami per 4-ą mėnesį Darbai, atliekami per 5-ą mėnesį Darbai, atliekami per 6-ą mėnesį Darbai, atliekami per 7-ą mėnesį Darbai, atliekami per 8-ą mėnesį  Šildymo ir (ar) karšto vandens sistemų atnaujinimas (modernizavimas)  40,000  10,000  -  ..... Kaina be PVM: PVM ( %):  8,400 Kaina su PVM:  48,400 PATEIKTAS VEIKLOS GRAFIKAS YDINGAS, NURODYTI GRAFIKE DARBAI NEATLIEKAMI ŠALTUOJU METU SEZONU

14 ĮKAINOTAS VEIKLOS GRAFIKAS
Darbų / darbų grupių pavadinimas Darbų apimtis (fiziniais mato vienetais) Įkainotas veiklos grafikas Kaina, Eur mėnuo Darbai, atliekami per 1-ą mėnesį Darbai, atliekami per 2-ą mėnesį Darbai, atliekami per 3-ią mėnesį Darbai, atliekami per 4-ą mėnesį Darbai, atliekami per 5-ą mėnesį Darbai, atliekami per 6-ą mėnesį Darbai, atliekami per 7-ą mėnesį Darbai, atliekami per 8-ą mėnesį  Šildymo ir (ar) karšto vandens sistemų atnaujinimas (modernizavimas)  40,000  -  10,000  ... Kaina be PVM: PVM ( %):  8,400 Kaina su PVM:   48,400 PATEIKTAS VEIKLOS GRAFIKAS TINKAMAS

15 Rangos sutarties valdymas IR KONTROLĖ
Sutarties įsigaliojimas; sutarties įvykdymo užtikrinimo pareikalavimas, jeigu tiekėjas nepateikia per pirkimo sąlygose ar sutartyje nustatyta terminą; sutarties įvykdymo užtikrinimo termino kontrolė; įkainotame veiklų grafike nustatytų atlikti darbų kontrolė; sutarties pratęsimas tik sutartyje nustatytais atvejais; prieš pasirašant sutarties pratęsimą įvertinama ar yra galimybė pratęsti sutartį; raštų/pretenzijų teikimas rangovui, nevykdant darbų pagal įkainotų veiklos grafike nustatytus terminus, dėl esminių sutarties sąlygų pažeidimų ir pan. delspinigių pareikalavimas ir išskaičiavimas, jeigu sutartis nebuvo pratęsta; ir kt.

16 Sutarčių keitimo gairės*
Nustatyti keitimo atvejai ir pavyzdžiai: kurie yra aiškiai nustatyti pirkimo dokumentuose (pvz., numatant Tiekėjo prievolių įvykdymo termino pratęsimą); papildomoms prekės, paslaugos ar darbams įsigyti (pvz., kai prireikia iš to paties tiekėjo pirkti papildomų darbų, paslaugų ar prekių); atsiradus nenumatytoms aplinkybėms, kai pakeitimo būtinybė atsirado dėl aplinkybių, kurių protinga ir apdairi perkančioji organizacija negalėjo numatyti (pvz., siekiant tęsti darbų vykdymą, būtina atlikti papildomus sutartyje nenumatytus darbus – sutvirtinti pamatą); sutarties šalies keitimo atvejai (pvz., jungtinės sutarties šalies keitimas, sutarties šalies keitimo galimybės); DE MINIMIS sutarčių keitimai; Kiti neesminiai sutarčių pakeitimai. Pastaba*. Viešųjų pirkimų įstatymas 89 str.

17 AČIŪ UŽ DĖMESĮ


Atsisiųsti ppt "Ne perkančiųjų organizacijų vykdomi paslaugų ar darbų pirkimai"

Panašios pateiktys


Google reklama