Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Advento vainikas PPS autorius: Agnusyte

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Advento vainikas PPS autorius: Agnusyte"— Pateikties kopija:

1 Advento vainikas PPS autorius: Agnusyte www.tonas.lt 2011
Muzika: Gladys Knight & the Pips “Silent night”

2

3 Adventas – tai keturios viltingo laukimo savaitės.

4

5 Advento vainikas pirmą kartą buvo uždegtas XIX a
Advento vainikas pirmą kartą buvo uždegtas XIX a. Hamburgo uostamiestyje. Mieste buvo daug našlaičių vaikų, kurie neturėjo namų, elgetaudavo ir miegodavo gatvėse.

6

7 Vienas jaunas evangelikų bažnyčios pastorius Johannas Heinrichas Wichernas (1808–1881 m.) įsigijo Hamburge didelį namą, jį perstatė ir pradėjo iš gatvės rinkti vaikus, suteikė jiems pastogę ir maisto. Vaikai nustojo elgetauti ir išmoko užsidirbti pragyvenimui.

8

9 Kiekvienais metais, per Adventą, jaunasis J. H
Kiekvienais metais, per Adventą, jaunasis J. H. Wichernas organizuodavo maldos grupelę. Per 1838 metų Adventą, norėdamas, kad jo svečiai išgyventų gražesnį Adventą, sugalvojo, kad nuo gruodžio pirmos dienos maldos grupelės metu kiekvienas berniukas galėtų uždegti po spalvotą žvakutę.

10

11 Kadangi kasdien būdavo uždegama po vieną žvakę, tai buvo pavadinta „Kerzenandacht“ (Žvakių šventė). Vienas pastoriaus draugas padarė medinį ratą ant kurio paskui buvo sudėtos žvakės. Tai atrodė lyg didelis šviesos vainikas. Atėjus Kalėdoms, degdavo visos dvidešimt keturios žvakės.

12

13 Daugeliui žmonių Advento vainikas taip pat patiko, taigi Šviesos vainiko idėja išplito, ypač šeimose. Tačiau iškilo viena problema: kas gi namuose galėjo patalpinti vainiką su dvidešimt keturiomis žvakėmis?

14

15 Aštuonioliktojo šimtmečio pabaigoje jau liko tik keturios žvakės, atitinkančios keturis Advento sekmadienius: trys violetinės ir viena rožinė.

16

17 Tik atsiradusi Advento vainiko idėja turėjo grynai religinę funkciją: pranešti, ypač vaikams, kad artėja Kalėdos, pasiruošti joms, paskatinti bendrai maldai, priminti, kad Jėzus yra tikroji šviesa, kuri nugali tamsumas ir blogį (Šaltinis: )

18 Džiugaus Advento!


Atsisiųsti ppt "Advento vainikas PPS autorius: Agnusyte"

Panašios pateiktys


Google reklama