Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Specialioji pedagogė ir logopedė metodininkė Reda Miknienė 2017 m.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Specialioji pedagogė ir logopedė metodininkė Reda Miknienė 2017 m."— Pateikties kopija:

1 Specialioji pedagogė ir logopedė metodininkė Reda Miknienė 2017 m.
Specialiojo pedagogo ir logopedo pagalba, atliekant teksto suvokimo užduotis Specialioji pedagogė ir logopedė metodininkė Reda Miknienė 2017 m.

2 Lietuvių kalbos ugdymo bendrosios programos
Lietuvių kalbai tenka išskirtinė vieta ugdymo procese ir visuomenėje.

3 Logopedas, specialusis pedagogas ugdo gebėjimus:
tinkamai ir taisyklingai kalbėti, reikšti mintis ir jausmus; sąmoningai ir atidžiai klausytis, suprasti, kas sakoma, klausti ir atsakyti į klausimus; paaiškinti, apibūdinti, papasakoti, išsakyti savo nuomonę; skaityti; rašyti.

4 Priemonė “Teksto suvokimo užduotys trečių klasių mokiniams, turintiems fonologinių sutrikimų”.

5 Mokiniams sunku diferencijuoti fonetiškai panašias raides;
apibūdinti daiktus, reiškinius; suprasti žodžių reikšmę; reikšti savo nuomonę; atpasakoti; skaityti, rašyti.

6 Priemonė bus patalpinta

7 Anonsas Rugsėjis – “Džiaugsmas”. Spalis – “Jeigu suklydai”.
Lapkritis – “Kantrybė”. Gruodis – “Žiema”. Sausis – “Žiemužėlė”. Vasaris – “Pūga”. Kovas – “Nelaimėje pažinsi draugą”. Balandis – “Gimtieji namai”. Gegužė – “Sugrįžtantys paukščiai”.

8 Džiaugsmas Rugsėjis Nr.1

9 Gebės 1. Taisyklingai, raiškiai, sąmoningai skaityti.
2. Išklausyti draugo skaitymą. 3. Skaityti vaidmenimis. 4. Atlikti dialogo skyrybos užduotis. 5. Pasakoti remiantis įvairia praktine vaizdine medžiaga. 6. Aiškiai, įskaitomai, tvarkingai rašyti. 7. Įsivertinti.

10 Džiaugsmas - Seneli, ką man šiandien parnešei? – pasitinka Birutė grįžtantį namo senelį. - Kiškio pasakėlę. Ar gerai? – šypsosi senelis. - Ne , nenoriu pasakėlės, - Birutė nepatenkinta papučia lūpas. - Tu man ką nors duok. Senelis ištraukia iš kišenės pliušinę voveraitę. - Mamyte, ką man senelis davė, - šokinėja iš džiaugsmo Birutė, rodydama dovanėlę. - O dabar paklausyk, - sako senelis, sodindamas dukraitę šalia. - Džiaugsmą žmogui teikia ne tik gražūs daiktai ar gardumynai. Stropiai laistyk gėlę, ir ji pradžiugins tave skaisčiu žiedu. - Duok pienelio benamiui katinėliui, gailiai kniaukiančiam laiptinėje ir jis atsidėkos tau švelniu murkimu. - Kasdien padaryk ką nors gera kitiems ir suprasi, jog didžiausią džiaugsmą teikia tavo pačios gerumas.

11 Džiaugsmas - Seneli, ką man šiandien parnešei? – pasitinka Birutė grįžtantį namo senelį. - Kiškio pasakėlę. Ar gerai? – šypsosi senelis. - Ne , nenoriu pasakėlės, - Birutė nepatenkinta papučia lūpas. - Tu man ką nors duok. Senelis ištraukia iš kišenės pliušinę voveraitę. - Mamyte, ką man senelis davė, - šokinėja iš džiaugsmo Birutė, rodydama dovanėlę. - O dabar paklausyk, - sako senelis, sodindamas dukraitę šalia. - Džiaugsmą žmogui teikia ne tik gražūs daiktai ar gardumynai. Stropiai laistyk gėlę, ir ji pradžiugins tave skaisčiu žiedu. - Duok pienelio benamiui katinėliui, gailiai kniaukiančiam laiptinėje ir jis atsidėkos tau švelniu murkimu. - Kasdien padaryk ką nors gera kitiems ir suprasi, jog didžiausią džiaugsmą teikia tavo pačios gerumas.

12 - Seneli, ką man šiandien parnešei
- Seneli, ką man šiandien parnešei? – pasitinka Birutė grįžtantį namo senelį. - Kiškio pasakėlę. Ar gerai? – šypsosi senelis. - Ne , nenoriu pasakėlės, - Birutė nepatenkinta papučia lūpas. - Tu man ką nors duok. Kokią dovanėlę senelis parnešė Birutei? Kodėl mergaitė buvo nepatenkinta?

13 Senelis ištraukia iš kišenės pliušinę voveraitę.
- Mamyte, ką man senelis davė, - šokinėja iš džiaugsmo Birutė, rodydama dovanėlę. Ką Birutė gavo? Kurią dovanėlę tu pasirinktum? Kodėl?

14 Džiaugsmą žmogui teikia ne tik gražūs daiktai ar gardumynai
Džiaugsmą žmogui teikia ne tik gražūs daiktai ar gardumynai. Stropiai laistyk gėlę, ir ji pradžiugins tave skaisčiu žiedu. 1. Ką senelis pasakė anūkėlei?

15 - Duok pienelio benamiui katinėliui, gailiai kniaukiančiam laiptinėje ir jis atsidėkos tau švelniu murkimu. 1. Ką pasakė senelis?

16 - Kasdien padaryk ką nors gera kitiems ir suprasi, jog didžiausią džiaugsmą teikia tavo pačios gerumas. 1. Ką pasakė senelis?

17 Geras ar blogas darbas? parūpinti paukščiams inkiliukų, lesyklėlių;
nulaužti medžio šaką; Praeiti pro šalį, kai kitas verkia; nudažyti nublukusius suoliukus, tvorelę; suremontuoti sūpynes; praeiti pro pamestą šiukšlę; pasisiūlyti senutei panešti krepšį; nukasti kieme sniegą žiemą; pasiūlyti savo pagalbą, kuomet kitas dirba; padovanoti nereikalingus daiktus globos namams; pradžiuginti kaimynus mažomis smulkmenėlėmis švenčių progomis;

18 Papasakok , kokius gerus darbus tu galėtum padaryti, kad suteiktumi džiaugsmą kitam.

19 Pasiklydęs berniukas

20 Nedrąsi mergaitė

21 Pasiklydęs šuniukas

22 Refleksija

23 Jeigu suklydai Spalis Nr.2

24 Gebės Taisyklingai, raiškiai, sąmoningai skaityti.
Išklausyti draugo skaitymą. Atsakyti į klausimus pilnais sakiniais. Diskutuoti apie gerus, blogus darbus, poelgius. Įminti ir kurti mįsles. Įsivertinti.

25 Jeigu suklydai Raminta suklydo, spręsdama matematikos uždavinį. Vietoj trejeto per klaidą įrašė devynetą, ir visas darbas nuėjo perniek. Raminta pati pastebėjo padariusi klaidą, bet po laiko: teks viską skaičiuoti iš naujo. - Nenusimink, - ramino ją suolo draugė Gerda. – Kiekvienam pasitaiko suklysti. Svarbu, kad supranti suklydęs.

26 Raminta suklydo, spręsdama matematikos uždavinį.

27 Vietoj trejeto per klaidą įrašė devynetą, ir visas darbas nuėjo perniek.

28 Raminta pati pastebėjo padariusi klaidą, bet po laiko: teks viską skaičiuoti iš naujo.

29 - Nenusimink, - ramino ją suolo draugė Gerda
- Nenusimink, - ramino ją suolo draugė Gerda. – Kiekvienam pasitaiko suklysti. Svarbu, kad supranti suklydęs.

30 Raminta suklydo, spręsdama matematikos uždavinį
Raminta suklydo, spręsdama matematikos uždavinį. Vietoj trejeto per klaidą įrašė devynetą, ir visas darbas nuėjo perniek. Raminta pati pastebėjo padariusi klaidą, bet po laiko: teks viską skaičiuoti iš naujo. 1. Kodėl Raminta nusiminė?

31 - Nenusimink, - ramino ją suolo draugė Gerda
- Nenusimink, - ramino ją suolo draugė Gerda. – Kiekvienam pasitaiko suklysti. Svarbu, kad supranti suklydęs. Kaip draugė ją ramino? Kuris dalykas tau sunkiausiai sekasi? Ką tu darai, kai suklysti?

32 Geras ar blogas patarimas?
1. Dirbk greitai,kad daugiau laiko liktų žaidimams prie kompiuterio. 2. Nepradėk darbo, nesusitvarkęs darbo vietos ir nepasiruošęs rašymo reikmenų bei kitų reikalingų daiktų. 3. Ant rašomojo stalo nelaikyti nieko nereikalingo, kad neblaškytų dėmesio. 4. Visos knygos, sąsiuviniai, rašymo reikmenys turi būti sudėti tvarkingai, turėti nuolatinę vietą. 5. Bet kokio darbo nedera griebtis staiga. 6. Jeigu darbas nesiseka, nereikia karščiuotis, geriau padaryti pertrauką ir viską apgalvoti iš naujo.

33 Jeigu suklydai

34 Mįslės Senas senelis sėdi ant stogo Ir pypkę rūko. Kas?

35 Su saule gimiau,  Su saule miriau; Saulė kilo - aš mažėjau, Saulė sviro - aš didėjau.
Kas?

36 Geležinė kumelaitė, Kanapinė uodegaitė.
Kas?

37 Turi kojas - neina, turi plunksnų - nelekia, dieną naktį šildo.
Kas?

38 Eina be kojų, Muša be rankų.
Kas?

39 Mažas vyriukas, jo aštrus kirvukas.

40 Vasarą darže keroja, žiemą gryčioje žiemoja, kas jį pauosto, ašaras šluosto.

41 Maža moteriškė su devyniais kailiniais.
Kas?

42 Kabo tinklelis ne rankų darbelis.
Kas?

43 Daug muzikantų pievoje groja.
Kas?

44 Dieną naktį bėga, niekada nepabėga.
Kas?

45 Juodas nedažytas, margas nerašytas.
Kas?

46 Žiūri dieną, žiūri naktį, bet nieko nemato.
Kas?

47 Balta drobulė visą žemę apgulė.
Kas?

48 Akmens kojos, Medžio liemuo, Stiklo akys, Šiaudų kepurė.
Kas?

49 Sukurk mįslę

50 Refleksija

51 KANTRYBĖ Lapkritis Nr.3

52 Gebės 1. Taisyklingai, raiškiai, sąmoningai skaityti.
2. Išklausyti draugo skaitymą. 3. Atsakyti į klausimus pilnais sakiniais. 4. Paaiškinti nežinomų žodžių reikšmes. 5. Pasakoti remiantis įvairia praktine vaizdine medžiaga. 6. Aiškiai, įskaitomai, tvarkingai rašyti. 7. Įsivertinti.

53 Kantrybė Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas. Jis jau visą valandą laukė iš miesto grįžtančios mamos. Nuo autobusų stotelės iki namų beveik kilometras, ir mamai vienai nešti pirkinius būtų per sunku. Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus. Kai už posūkio pasirodė autobusas, jis labai apsidžiaugė. Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia. Autobusas vėlavo, ir aš maniau, kad tau neužteks kantrybės.

54 Kantrybė Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas. Jis jau visą valandą laukė iš miesto grįžtančios mamos. Nuo autobusų stotelės iki namų beveik kilometras, ir mamai vienai nešti pirkinius būtų per sunku. Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus. Kai už posūkio pasirodė autobusas, jis labai apsidžiaugė. Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia. Autobusas vėlavo, ir aš maniau, kad tau neužteks kantrybės.

55 Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas
Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas. Jis jau visą valandą laukė iš miesto grįžtančios mamos.

56 Nuo autobusų stotelės iki namų beveik kilometras, ir mamai vienai nešti pirkinius būtų per sunku.

57 Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus
Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus. Kai už posūkio pasirodė autobusas, jis labai apsidžiaugė.

58 Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia
Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia. Autobusas vėlavo, ir aš maniau, kad tau neužteks kantrybės.

59 Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas
Po didele pakelės liepa sėdėjo Dovydas. Jis jau visą valandą laukė iš miesto grįžtančios mamos. Nuo autobusų stotelės iki namų beveik kilometras, ir mamai vienai nešti pirkinius būtų per sunku. Ko laukė Dovydas? Kodėl?

60 Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus
Dovydui nusibodo laukti, magėjo bėgti pas draugus. Kai už posūkio pasirodė autobusas, jis labai apsidžiaugė. Kodėl berniukas apsidžiaugė?

61 Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia
Mama išlipusi pasakė: - Kaip gerai, sūnau, kad tu čia. Autobusas vėlavo, ir aš maniau, kad tau neužteks kantrybės. Už ką mama pagyrė sūnų?

62 Kantrybė Sugebėjimas kęsti nemalonią padėtį.
Man dažnai pritrūksta kantrybės ir aš nebaigiu darbo. Kantriai kenčiau , kai man traukė pašiną. Mama sako, kad sunku būtų rasti tokią kantrią mergaitę.

63 Kuri patarlė tinka šiai istorijai?
Ką pats padarysi, dėkui nesakysi. Akmuo kantrus, o žmogus dar kantresnis. Iš miego duonos nekepsi.

64 Refleksija

65 Žiema Gruodis – Nr.4

66 Gebės Taisyklingai, raiškiai ir sąmoningai skaityti.
2. Išklausyti draugo skaitymą. 3. Atsakyti į klausimus pilnais sakiniais. 4. Pasakoti remiantis įvairia praktine vaizdine medžiaga. 5. Aiškiai, įskaitomai, tvarkingai rašyti. 6. Įsivertinti.

67 Žiema Žiemą upės ir ežerai užšąla. Balti sniego patalai dengia visą žemę. Stūkso apšerkšniję beržai. Eglių šakos linksta nuo sniego. Puriame sniege matyti žvėrelių pėdsakai. Ką tik prašuoliavo kiškis. Neseniai prabėgo laputė. Žiemą didelis malonumas vaikams. Jie mėtosi sniego gniūžtėmis. Stato sniego tvirtovę. Lipdo senį besmegenį. Leidžiasi rogutėmis nuo kalniuko. Čiuožinėja ant ledo. Atsigulę ant sniego patalų daro angelus. Žiemą švenčiame Kalėdas ir Naujuosius metus.

68 Žiema (skaito savo tekstą)
Žiemą upės ir ežerai užšąla. Balti sniego patalai dengia visą žemę. Stūkso apšerkšniję beržai. Eglių šakos linksta nuo sniego. Puriame sniege matyti žvėrelių pėdsakai. Ką tik prašuoliavo kiškis. Neseniai prabėgo laputė. Žiemą didelis malonumas vaikams. Jie mėtosi sniego gniūžtėmis. Stato sniego tvirtovę. Lipdo senį besmegenį. Leidžiasi rogutėmis nuo kalniuko. Čiuožinėja ant ledo. Atsigulę ant sniego patalų daro angelus. Žiemą švenčiame Kalėdas ir Naujuosius metus.

69 Žiemą upės ir ežerai užšąla.
Kas užšąla žiemą?

70 Balti sniego patalai dengia visą žemę.
Kokie sniego patalai dengia žemę?

71 Stūkso apšerkšniję beržai.
Kokie beržai stūkso?

72 Eglių šakos linksta nuo sniego.
Nuo ko linksta eglių šakos?

73 Puriame sniege matyti žvėrelių pėdsakai.
Kieno pėdsakai matyti puriame sniege?

74 Ką tik prašuoliavo kiškis.
Kas ką tik prašuoliavo?

75 Neseniai prabėgo laputė.
Kas neseniai prabėgo?

76 Žiemą didelis malonumas vaikams.
Kam didelis malonumas žiemą?

77 Jie mėtosi sniego gniūžtėmis.
Ką veikia vaikai žiemą?

78 Stato sniego tvirtovę. Ką stato iš sniego?

79 Lipdo senį besmegenį. Ką lipdo ?

80 Leidžiasi rogutėmis nuo kalniuko.
Kuo leidžiasi nuo kalniuko?

81 Čiuožinėja ant ledo. Ant ko čiuožinėja?

82 Atsigulę ant sniego patalų daro angelus.
Ką daro atsigulę ant sniego patalų?

83 Gruodžio 25 dieną švenčiame Kalėdas.
Kokią šventę švenčiame gruodžio 25 dieną?

84 Žiemą švenčiame Naujuosius metus.
Kokią šventę švenčiame gruodžio 31 dieną?

85 Mielas Kalėdų Seneli, pasiilgau Tavęs
Mano vardas _______________________ Man ______metai. Visus metus elgiausi mandagiai ir draugiškai. Padariau daug gerų darbų, bet patys svarbiausi yra šie: 1. 2. 3. Labai laukiu Tavo apsilankymo ir svajoju apie šias dovanas: _______________________________________________________________________________________________________________________________________ Pažadu ir toliau elgtis taip pat gerai. Stipriai apkabinu. ____________________

86 Mokinių darbai

87 Rašinėlis Žiema už lango

88 Patarimas Dar kartą, tyliai perskaityk parašytą rašinėlį.
Jei radai, ištaisyk klaidas. Priklijuok, papuošk.

89 Refleksija


Atsisiųsti ppt "Specialioji pedagogė ir logopedė metodininkė Reda Miknienė 2017 m."

Panašios pateiktys


Google reklama