Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Kaip švenčiami Naujieji Metai?

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Kaip švenčiami Naujieji Metai?"— Pateikties kopija:

1 Kaip švenčiami Naujieji Metai?
Rytis Tvarijonas Panevėžio „Vilties“ pagrindinė mokykla 4b klasė

2 Kaip švenčiami Naujieji Metai Vokietijoje?
Vokietijoje Naujųjų Metų išvakarės vadinamos Silvester (pagal Šv. Silvesterį). Jos išsiskiria tuo, kad vokiečiai išsiburia, kokie bus Naujieji Metai: lašina lydytą šviną į vandenį ir pagal susidariusias formas ar simbolius sprendžia, ką atneš Naujieji Metai. Kita tradicija – palikti po truputį kiekvieno patiekalo ant stalo – duoda vilties, kad ir Naujaisiais Metais visuomet bus ko valgyti.

3 Kaip švenčiami Naujieji metai Olandijoje?
Olandijoje Naujieji Metai dažniausiai švenčiami šeimos rate arba gerų draugų apsuptyje. Viena ryškiausių tradicijų – riebių pyragėlių oliebollen, appelflappen valgymas bei ištisas valandas trunkantys fejerverkai miestų aikštėse, po kurių gatvės ir šaligatviai yra nuklojami spalvotų popierėlių sluoksniu.

4 Kaip švenčiami Naujieji metai Kinijoje?
Kiniška Naujųjų Metų šventimo istorija apima daugelį amžių. Laikantis vietinių šimtamečių tradicijų, kinai du kartus švenčia Naujuosius Metus. Pirmą kartą – sausio 1 d., kaip ir daugelyje krikščioniškų šalių, o po to dar kartą Naujuosius Metus švenčia pirmojo mėnesio pirmąją dieną pagal Mėnulio kalendorių.

5 Kaip švenčiami Naujieji Metai Portugalijoje?
  Madeira, Portugalijos sala, Gineso rekordų knygoje įrašyta kaip vieta, kurioje švenčiami įspūdingiausi ir gausiausi naujametiniai vakarėliai. Tai kurortas, garsus savo Madeiros vynu, šventėmis su įspūdingais fejerverkais, švelniu klimatu, stulbinančiais kraštovaizdžiais.

6 Kaip švenčiami Naujieji metai Italijoje?
Italijoje gruodžio 31-oji diena vadinama La Festa di San Silvestro, o Naujieji metai – Capodanno. Italai pro savo namų langus Naujųjų išvakarėse mėto senus daiktus. Befanos, senutės raganos nurodymu žmonės atsikrato viso seno. Ši senutė geriems vaikams atneša saldainių, o blogiems – anglių. Jei būsite Italijoje, nepamirškite dėvėti raudonus apatinius – taip prisišauksite sėkmę visiems Naujiems Metams!

7 Šaltiniai:


Atsisiųsti ppt "Kaip švenčiami Naujieji Metai?"

Panašios pateiktys


Google reklama