Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Komponentinis objektų modelis (COM/COM+)

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Komponentinis objektų modelis (COM/COM+)"— Pateikties kopija:

1 Komponentinis objektų modelis (COM/COM+)
Deivydas Voroneckis PS 4 k. 1 gr.

2 Turinys COM – kas tai yra? COM pagrindiniai elementai
Darbas su COM objektais Pagrindinis interfeisas – IUnknown Atsargiai – eilučių valdymas Pavyzdinis kodas Hresults apdorojimas COM vs COM+ vs .NET

3 COM – kas tai yra? COM – tai specifikacija dalintis dvejetainiu kodu per skirtingas kalbas ir skirtingas aplikacijas. Kodas gali būti perpanaudojamas dvejais būdais: kopijuojant kalbos kodą ar naudojant tuos pačius komponentus skirtinguose vietose. Windows OS leidžia perpaunaudoti kodą žemiausiu lygiu(dvejetainiu kodu) naudojant DLLs (kernel32.dll, user32.dkk, ...) Tačiau jie yra skirti C kalbos interfeisui. MFC – leidžia naudoti skirtingus DLL, bet jie turi būti naudojami tik MFC aplikacijoje. Teoriškai, COM gali būti naudojamas ir Unix ar kitose OS.

4 COM pagrindiniai elementai
Coclass(component object class) - DLL ar EXE faile ir įgyvendina skirtingus interfeisus. COM object – Coclass objektas saugomas programos atmintyje(instance). COM server – dvejetainis failas (DLL ar EXE) turintis vieną ar keletą Coclass‘ių. CLSID, IID – GUID skriti pavadinti atitinkamai klases ir interfeisus. HRESULT – tipas skirtas grąžinti COM operacijų kodus ar klaidas. COM library – OS bibliotekas skirta darbui su COM objektais.

5 Darbas su COM objektais

6 COM objekto kūrimas

7 COM objekto trynimas

8 Pagrindinis interfeisas - IUnknown
Kiekvienas COM interfeisas paveldi Iunknown interfeisą.

9 Atsargiai – eilučių valdymas
COM objektai grąžina eilutes UNICODE formatu. (2 bytes)

10


Atsisiųsti ppt "Komponentinis objektų modelis (COM/COM+)"

Panašios pateiktys


Google reklama