Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

STONE CONTAINER CORPORATION ATVEJO ANALIZĖ

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "STONE CONTAINER CORPORATION ATVEJO ANALIZĖ"— Pateikties kopija:

1 STONE CONTAINER CORPORATION ATVEJO ANALIZĖ
Patricija Balsytė Viktorija Kadzevič

2 TURINYS Faktai apie įmonę
Popieriaus ir miškininkystės produktų industrija Įmonės plėtros strategija Atvejo problematika Finansinių duomenų palyginimas su konkurentais Įmonės būklė Problemos sprendimo būdai Rekomendacijos Dabartinė įmonės situacija Išvados

3 FAKTAI APIE ĮMONĘ 1926 m. Joseph Stone kartu su sūnumis įsteigė J.H. Stone & Sons. Vėliau įmonė buvo perregistruota į Stone Container Corpotation, kuri 1993 m. buvo pirmaujanti popieriaus ir miškininkystės produktų industrijoje, gaminanti kartono bei gofruoto kartono dėžes; Įmonės strategija – teikti aukščiausios kokybės produktus už „protingą“ kainą.

4 FAKTAI APIE ĮMONĘ Įmonė greitai augo įsigydama kitas įmones, vykdančias veiklą toje pačioje industrijoje; Įmonių įsigijimai buvo apmokami laisvomis lėšomis arba trumpalaikėmis paskolomis; 1947 m. įmonė tapo viešai listinguojama ir išleido pirmąsias akcijų; Po akcijų siūlymo viešai, įmonė įsigijo dar daugiau įmonių ir tapo labiau diversifikuota popieriaus ir miškininkystės sektoriuje; 1987 m. įmonė didino gamybos pajėgumus, tačiau tam jau skolinosi lėšų; Įmonė įsteigė dukterinę įmonė, kad galėtų sumažinti savo skolos dydį; 1989 m. įmonė buvo sukaupusi 3,3 milijardus JAV dolerių skolos, kai įsigijo Consolidated-Bathurst Inc.; 1993 m. įmonė skola siekė 4,1 milijardo JAV dolerių. Per įsigijumus įmonė galėjo pasiūlyti didesnę produktų pasiūlą bei plėtėsi geografiškai

5 POPIERIAUS IR MIŠKININKYSTĖS PRODUKTŲ INDUSTRIJA
Tarp 1986 m. ir 1992 m. popieriaus ir miškininkystės produktų industrijoje pardavimų dydis augo nuo 61,6 mlrd. JAV dolerių iki 85,2 mlrd. JAV dolerių per metus; Produktų kainos turėjo ciklus dėl aukšto veiklos sverto būdingo šiai industrijai, kurioje fiksuotų kaštų kiekis buvo labai aukštas; Popieriaus produkcijoje gamyba buvo vykdoma visu pajėgumu, sumažėjus paklausai, gamintojai rinkosi mažinti produktų kainas, tačiau gamybos nemažinti.

6 POPIERIAUS IR MIŠKININKYSTĖS PRODUKTŲ INDUSTRIJA: KONKURENTAI
CHESAPEAKE CORPORATION Servetėlės komerciniam naudojimui, kartono produktai, gofruoto kartono pakuotės, produktai pakavimui. WILLAMETE Medienos produktai, popierius, popieriniai maišeliai, gofruoto kartono pakuotės, statybinės medžiagos. UNION CAMP CORPORATION Popierius, kartonas, linijinis popierius, kiti pakuočių produktai. WESTVACO Popierius, pakuočių popierius, lankstomas kartonas, gofruoto kartono dėžės, maisto ir gėrimų pakuotės.

7 ĮMONĖS PLĖTROS STRATEGIJA
Įmonė įsigydavo jau vykdančias veiklą įmones. Pati įmonė naujų padalinių nesteigė; Lėšos įmonių įsigijimui buvo skolinamosios iš kredito įstaigų. Įmonės buvo įgijimos, kuomet kainos buvo kritusios dėl ekonomikos cikliškumo, atsigavus rinkai ir išaugus pelnui, paskolos iš karto buvo grąžinamos. (dėl kelių stambių įsigijimų įmonės savininkams teko parduoti savo dalį įmonės).

8 ATVEJO PROBLEMATIKA Paskutiniai ketveri metai iki Consolidated-Bathurst Inc. isigijimo įmonei buvo sunkūs. Po įsigijimo įmonė liko su didesne nei 3,3 milijardo JAV dolerių skola, krentant produkcijos pardavimo kainoms, įmonės būklė tapo dar blogesnė rinkoje. Nepaisant rinkos atsigavimo 1990 m., įmonės akcijų kaina krito. Įmonė nebesugebėjo padengti įsiskolinimų, nors buvo labai arti padengimo ribos ir įsiskolinimo įsipareigojimų laikymosi; Dėl aukštų finansinio ir veiklos svertų bei krintančios produkcijos kainos įmonė buvo neužtikrinta dėl paskolų grąžinimo būdo; Veiklos svertas negalėjo būti sumažintas dėl industrijos tipo ir jos esmės. Dėl šios priežasties turi būti mažinamas finansinis svertas; Įmonė turėjo pasirinkti iš 5 alternatyvų kokį finansinį planą parengti norėdama vėl būti stipriu rinkos dalyviu; Šio finansinio plano tikslas – sumažinti įmonės skolą, padėti „išgyventi“ kritusių produkcijos kainų metą bei grąžinti įmonės finansinį stabilumą.

9 FINANSINIŲ DUOMENŲ PALYGINIMAS SU KONKURENTAIS
Financial ratios Stone Corporation Chesapeake Corp. Union Camp Corp. Westvaco Corp. Willamette Inds. Return on sale -3,10% 0,50% 2,50% 5,80% 3,40% Return on total capital 3,50% 4,40% 3,20% 6,60% 6,00% Return on equity -14,20% 1,30% 4,10% 7,70% 7,00% Current ratio 1,8 2,4 4,2 1,9 1,5 Debt to total capital 78,20% 51,10% 48,90% 37,80% 43,70% Interest Coverage 0,5 1,6 1,3 3,6 Net income -177,4 4,7 76,2 135,9 81,6 Number of shares 71 23,33 69,66 67,27 54,77 Earnings per share (EPS) -2,50 0,20 1,09 2,02 1,49

10 ĮMONĖS BŪKLĖ

11 PROBLEMOS SPRENDIMO BŪDAI
II III IV V Banko paskolų sąlygos galėtų būti persvarstytos, prailgintas paskolų grąžinimo terminas bei sumažinti privalolmieji sandoriai. Jeigu bankai sutiktų, mokesčiai už paskolų sąlygų keitimą siektų apie milijonų dolerių. Tokį sandorį įmonė buvo sėkmingai sudariusi anksčiau iki 1990 m. Turtas galėtų būti parduotas dėl papildomų pajamų, arba kaip buvo padaryta 1987 m. su Stone Forest Industries, galėtų būti parduota dalis įmonės dukterinių įmonių. Šie pardavimai įmonei galėtų suteikti apie milijonų papildomų pajamų. Įmonė galėtų parduoti vidutinės trukmės obligacijas viešai. Tikėtina, jog įmonė išleistų 300 milijonų JAV dolerių vertės, 5 metų trukmės obligacijas, kurių kupono vertė būtų apie 12-12,5 %. Įmonė galėtų parduoti konvertuojamas subordinuotas obligacijas viešai. Tikėtina, jog įmonė išleistų 300 milijonų dolerių vertės, 7 metų trukmės obligacijas, kurių kupono vertė būtų apie 8,75 %. Galėtų būti viešai išleistos 500 milijonų JAV dolerių vertės paprastosios akcijos, kurios įmonei atneštų maždaug 475 milijonų JAV dolerių pajamų. 1 variantas. Šis variantas nesukuria naujų papildomų pajamų srautų, tačiau taip pat nesumažina savininkų nuosavybės 2 variantas. Šis variantas generuoja naujas laikinas pajamas, tačiau sumažina savininkų nuosavybę bei turto pardavimas gali turėti neigiamų padarinių toliau vykdant veiklą 3-4 varaintai. Pajamos, gautos išleidus obligacijas, nesumažintų įmonės kreditingumo, nesumažintų savininkų nuosavybės bei įmonei nereikėtų pardavinėti turimo turto. 3-4 variantų palyginimas. Subordinuotos obligacijos turi aukštesnį ROE ir mažsnes palūkanų normas. Taip pat subordinuotų obligacijų terminas ilgesnis, todėl šios obligacijos ya naudingesnės įmonei. 5 variantas. Šis sprendimas sumažintų savininkų nuosavybę

12 3 IR 4 VARIANTŲ PALYGINIMAI
Variantas Palūkanų norma Paskolos terminas Paskolos suma Palūkanos III 12,50 % 5 m. $ $ IV 8,75 % 7 m. $ Subordinuotos obligacijos turi aukštesnį ROE ir mažsnes palūkanų normas. Taip pat subordinuotų obligacijų terminas ilgesnis, todėl šios obligacijos ya naudingesnės įmonei.

13 REKOMENDACIJA Banko paskolų sąlygos ketimas duotų įmonei daugiau laiko restruktūrizuoti skolą; Konvertuojamų subordinuotų obligacijų platinimas duotų didesnę ROE, taip pat jų palūkanų norma mažesnė bei išpirkimo laikas ilgesnis. Tai leistų įmonei išleisti mažiau pinigų bei duotų daugiau laiko skolos valdymui. Tokį sandorį įmonė buvo sėkmingai sudariusi anksčiau iki 1990 m. Abu šie sprendimai nesumažintų savininkų nuosavybės bei nesumažintų turimo turto.

14 DABARTINĖ ĮMONĖS SITUACIJA
1998 m. Jefferson Smurfit Corporation įsigijo Stone Container Corporation ir buvo įsteigta nauja įmonė Smurfit-Stone Container Corporation. Smurfit-Stone Container Corporation gamina pakuotėms skirtus produktus iš popieriaus. Įmonė gamina įvairų kartoną ir jo gaminius, produkcija ir paslaugos teikiamos visame pasaulyje. Jefferson Smurfit Group PLC buvo Airijos įmonė, kuri vykdė veiklą pakuočių industrijoje. Ši įmonė įsigydavo popieriaus industrijoje vykdančias veiklą įmones, kurios turėdavo finansinių sunkumų. Ši įmonė pirmą įsigyjimą Amerikos rinkoje įvykdė 1974 m m. buvo įkurta Jefferson Smurfit Corporation, kuri vykdė veiklą kaip holdingo kompanija.

15 IŠVADOS 1926 m. Joseph Stone kartu su sūnumis įsteigė J.H. Stone & Sons. Vėliau įmonė buvo perregistruota į Stone Container Corpotation, kuri 1993 m. buvo pirmaujanti popieriaus ir miškininkystės produktų industrijoje, gaminanti kartono bei gofruoto kartono dėžes; Įmonė sėkmingai plėtė savo verslą ir buvo viena didižiausių kompanijų popieriaus ir miškininkystės produktų industrijoje, tačiau agresyvi plėtros strategija (įmonių įsigijimai) įmonę privedė prie didelių įsiskolinimų; Įmonė, sukaupusi didelę skolą, privalėjo kurti naują finansavimo planą. Iš pateiktų 5 variantų, įmonei rekomenduojama rinktis pirmą ir ketvirtą variantus, kurie nesumažintų savininkų nuosavybės bei įmonės turimo turto, tačiau atneštų finansinę naudą; 1998 m. Jefferson Smurfit Corporation įsigijo Stone Container Corporation ir buvo įsteigta nauja įmonė Smurfit-Stone Container Corporation, kuri vykdo veiklą popieriaus ir miškininkystės produktų industrijoje. Tai nutiko dėl didelių kitų įmonių įsigijimų


Atsisiųsti ppt "STONE CONTAINER CORPORATION ATVEJO ANALIZĖ"

Panašios pateiktys


Google reklama