Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Vilniaus Trakų Vokės gimnazija

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Vilniaus Trakų Vokės gimnazija"— Pateikties kopija:

1 Socialinių-emocinių įgūdžių lavinimo Programa „Antras žingsnis“ („Second Step“)
Vilniaus Trakų Vokės gimnazija Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Bakšienė VšĮ Paramos vaikams centro ,,Antro žingsnio” programos vadovė-konsultantė

2 „Antro žingsnio“ programa – tai socialinių-emocinių įgūdžių lavinimo bei smurto prevencijos programa.

3 Kodėl vaikai elgiasi nesocialiai?
Nėra tinkamo pavyzdžio šeimoje. Nėra praktikos. Neadekvati nuostata, nuomonė apie agresyvumą. Neteisingai suvokia situaciją. Agresyvumas ar kitoks antisocialus elgesys duoda naudos.

4 Programos tikslas Mažinti vaikų agresyvų elgesį.
Mokyti vaikus susitvarkyti su savo jausmais. Atsispirti impulsyviam elgesiui. Spręsti konfliktus, problemas. Numatyti ir suprasti savo elgesio pasekmes. Sėkmingiau įsisavinti akademines žinias. Ugdyti socialinius-emocinius įgūdžius.

5 Kam reikia socialinių emocinių įgūdžių?
Vaikai, kurie turi stiprius socialinius emocinius įgūdžius: Kuria sėkmingesnius tarpusavio santykius. Labiau įsitraukę į mokymąsi. Yra labiau motyvuoti mokytis, nes mokiniai geriau elgiasi, geba atpažinti ir spręsti problemas, geba geriau atlikti užduotis ir gauna geresnius įvertinimus.

6 „Antro žingsnio“ programa
Programa tęstinė. 1 kartą per savaitę. Pamoką veda tik klasės mokytojas. Programos medžiaga paruošta atsižvelgiant į mokinių amžių. Programa suteikia visą reikalingą medžiagą mokytojui.

7 „Antro žingsnio“ programa skirta pradinių klasių vaikams
Užsiėmimų metu mes naudojamės DVD vaizdo įrašais, plakatais, mokytojo knyga, kurioje nuosekliai išdėstytos temos, paaiškinimai bei kortomis su nuotraukomis ir tekstu kitoje pusėje.

8 „Antro žingsnio“ skyriai
Programa nuo 1 iki 4 klasės. I skyrius: empatijos ugdymas. II skyrius: impulsų kontrolė ir problemų sprendimas. III skyrius: pykčio valdymas.

9 Įvairi veikla Gyvenimiškų situacijų vaidinimas.
DVD vaizdo įrašų peržiūra. Įdomi veikla ir vaikams, ir mokytojams. Užsiėmimai gali vykti netradicinėje aplinkoje.

10 Taisyklės - susitarimai
Prieš pradedami „Antro žingsnio“ užsiėmimus, mes turime susitarti dėl taisyklių, kaip elgsimės pamokų metu.

11

12 Įgūdžiai tampa mokyklos kultūros dalimi
Mokytojas: pastiprina įgūdžius kiekvieną dieną; sukuria specifines galimybes įgūdžiams praktikuoti; naudoja natūralias sąlygas įgūdžiams įtvirtinti;

13 Įgūdžių pritaikymas Mokiniai sistemingai praktikuoja įgytus įgūdžius ne tik pamokoje, bet ir kitoje aplinkoje: namuose, žaidžiant su draugais, išvykų, ekskursijų metu.

14 Empatija Vaikai mokosi atpažinti savo ir kitų žmonių jausmus.
Geba pažiūrėti į tam tikrą situaciją iš kito žmogaus perspektyvos.

15 Socialinių įgūdžių mokymąsis
Tai mūsų elgesio su žmonėmis būdai (mandagumas). Socialiniai įgūdžiai padeda žmonėms sutarti. Apsaugo žmones nuo įskaudinimo.

16 Mandagus įsiterpimas Nuolatiniai ir netinkami įsiterpimai yra ryškiausi impulsyvaus vaiko bruožai. Kelias į sėkmę yra įgūdis kantriai laukti.

17 Impulsyvus elgesys Kaip gali dėl to jaustis kiti žmonės?
Atsakomybė už savo veiksmus.

18 Impulsų kontrolė Vaikai mokomi įvardinti problemą, sugalvoti jos sprendimo būdus, įvertinti pasekmes ir ją spręsti.

19 Trukdžių ignoravimas Tai įgūdis, kuris padeda atsilaikyti kai vyresni vaikai bando pasišaipyti iš mažesnių. Jie geba nekreipti dėmesio.

20 Pykčio valdymas Pykti nėra blogai. Blogai yra elgtis supykus taip, kad tai gali pakenkti kitiems. Elgesys supykus gali pakenkti santykiams ar nuosavybei. Nusiraminimo būdai.

21 Situacijų vaidinimas Viena iš dažniausių socialinių problemų jaunesnių vaikų tarpe yra noras turėti kažką, ką turi kitas (ką daryti, kai nori daikto, kuris tau nepriklauso).

22 Žodynas vaikų kalboje Vaikai sėkmingai vartoja žodžių junginius: impulsyvus elgesys, pykčio valdymas, nusiraminimo būdai, ignoruoju trukdžius ir kt.

23 Užrašome savo mintis

24 Nauja ,,mokytoja”

25 Po pamokos...

26

27 Vaikų atsiliepimai apie „Antrą žingsnį“

28 „Antras žingsnis“ – saugi, stipri, sėkminga mokykla
„Antras žingsnis“ - paprasta naudoti, nuosekli programa, kurios sėkmingam įgyvendinimui reikia: motyvuotų mokytojų, pozityvios mokyklos administracijos nuostatos, kolegų palaikymo.

29 Norėdami gauti daugiau informacijos:
Apie Antrą žingsnį: Apie VšĮ Paramos vaikams centras: Apie socialių emocinių įgūdžių programas: (anglų k.) Latvių g. 19A, Vilnius, telf. nr. (85)

30 Ačiū už dėmesį


Atsisiųsti ppt "Vilniaus Trakų Vokės gimnazija"

Panašios pateiktys


Google reklama