Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

KITŲ KRAŠTŲ NAMINIAI GYVŪNAI

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "KITŲ KRAŠTŲ NAMINIAI GYVŪNAI"— Pateikties kopija:

1 KITŲ KRAŠTŲ NAMINIAI GYVŪNAI
Mokytoja metodininkė Rita Šalkevičienė

2 Azijinis dramblys stambus straublinis žinduolis, paplitęs pietų ir pietryčių Azijoje.
Nuo Afrikinio dramblio skiriasi mažesnėmis ausimis ir straublio galas turi vieną į pirštą panašią išaugą. Turi nedidelius durklus (nespecialistų vadinamus iltimis), o patelės iš viso jų gali neturėti. Kūno ilgis iki 3,5 m, masė iki 5 tonų. Yra žinomi keturi porūšiai, kurie nuo seno prijaukinti ir tarnauja žmonėms. Laukinis išliko Indijoje, Sumatroje, Kalimantane, Indokinijoje.

3 Azijos dramblys

4 Afrikinis dramblys

5 Afrikinis dramblys– stambus straublinis žinduolis, paplitęs Afrikoje.
Jis užauga iki 4 m aukščio ir sveria iki 7,5 t. Dramblys per dieną suėda apie 200 kg augalų ir išgeria iki 130 l vandens. Dramblys bėgioja greičiau už žmogų, jis gali judėti 8-9 km per valandą greičiu ir tokį tempą išlaikyti be poilsio daugybę valandų.

6 Afrikinis dramblys

7 Buivolas

8 Azijinis buivolas Jaučių pošeimio dykaraginis žinduolis. Bulius sveria iki 1000 kg, dideliais plačiai išskėstais ragais. Paplitęs Indijoje, Indokinijoje ir Indonezijoje. Gyvena prie vandens, gerai plaukioja. Jais dirbami įvairūs darbai.

9 Buivolas

10 Asilas

11 Asilas Asilui būdinga savotiška povyza, didelės ausys, menki karčiai ir plona uodega su ilgų plaukų kuokštu pačiame jos gale. Snukis šviesios spalvos. Asilas yra mažesnis, bet ištvermingesnis už arklį. Be to, jo kailis daug šiurkštesnis,o ausys ilgesnės. Laukiniai asilai vis dar gyvena Šiaurės Afrikos stepėse ir Centrinėje Azijoje, o naminių asilų dabar galima pamatyti visame pasaulyje. Asilai buvo prijaukinti netgi seniau negu arkliai. Jie palyginti stiprūs ir gali nešti arba traukti labai sunkius krovinius.  Asilai – ramūs ir draugiški gyvuliai, tačiau kartais labai užsispyrę, įnoringi.

12 Kupranugaris

13 Kupranugaris Kupranugariai kartais vadinami „dykumų laivais". Jais žmonės keliauja Sacharos dykumą ir kitais vėjų pustomais smėlynais. Kupranugaris garsėja kaip stiprus, patikimas ir neregėtai ištvermingas nešulinis gyvulys: net 10 dienų jis gali nešti krovinį per dykumą neėdęs ir negėręs! 0 atsigauti jam užtenka 10 minučių: atsigeria iki soties, pailsi ir gali vėl keliauti...

14 Kupranugaris Jie naudojami kaip darbo ir transporto gyvuliai, be to, vietos gyventojai augina kupranugarius dėl puikios jų vilnos, pieno ir mėsos. Kupranugariai labai neišrankūs maistui: jie ėda sausą stepių žolę, skurdžius ir aštrius dykumų augalus.

15 Kupranugaris Kuprose sukauptos riebalų atsargos - savotiški „sandėliai", galintys sverti iki 100 kg. Kupros ir reguliuoja gyvūnų mitybą, todėl kupranugaris gali prarasti vandens kiekį, lygu 25% jo kūno masės ir jaučiasi visai gerai! Paprastai vidutinis kupranugaris pakelia apie 250 kg naštą, o taip apkrauti kupranugariai, eidami apie 10 km/h greičiu, per dieną nukeliauja kilometrų.

16 Kupranugaris Kupranugariai neturi kanopų, jų galūnes dengia minkšti padai. Trečias ir ketvirtas kupranugario kojos pirštas turi elastingas odos raukšles, kurios apsaugo nuo sužalojimo keliaujant per kietą ir smėlėtą dykumų gruntą.


Atsisiųsti ppt "KITŲ KRAŠTŲ NAMINIAI GYVŪNAI"

Panašios pateiktys


Google reklama