Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Baltijos jūros iškasenos

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Baltijos jūros iškasenos"— Pateikties kopija:

1 Baltijos jūros iškasenos
Benas Neimantas Klaipėdos Tauralaukio progimnazija

2 Baltijos jūra- Atlanto vandenyno baseino jūra, esanti Europos šiaurės rytuose.

3 Baltijos jūrą supa Norvegija, Švedija, Suomija, Rusija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Vokietija, Danija.

4 Baltijos jūros dugne iškasama:
ŽVYRO SMĖLIO KREIDOS GINTARO NAFTOS

5 Žvyras ir smėlis Baltijos jūroje rasta žvyro ir smėlio telkinių. Jų yra bemaž visoje Lietuvoje. Žvyras naudojamas betonui gaminti, keliams tiesti. O smėlis – keliams tiesti, statyboms, silikatinėms plytoms gaminti.

6 Kreida   Kreida atsirado žuvus mikroorganizmams, jų skeletai nusėsdavo jūrų dugne ir laikui bėgant susiklostė dideli kreidos storiai. Kreida naudojama statybinių medžiagų gamyboje, o kasdien mokykloje.

7 Nafta Nafta – vienas iš svarbiausių Baltijos jūros išteklių. Naudojant naftą gaminamas benzinas, tepalai, asfaltas, žibalas, vazelinas ir kiti gaminiai. Nafta iš jūros dugno siurbiama pastačius platformas.

8 Gintaras Didžiausias Lietuvos turtas yra gintaras. Gintaras susidarė sustingus pušų, kurios augo dabartinės jūros teritorijoje, sakams. Lietuvoje daugiausia gintaro slūgso Kuršių marių šiaurinėje dalyje. 1870–1885 Juodkrantė pradėjo kasti gintarą iš marių dugno. Buvo įrengtas uostas, pastatytos dirbtuvės, sandėliai, barakai darbininkams. Buvusio uosto vieta ir dabar vadinama Gintaro įlanka. Gintaras plačiai naudojamas papuošalų, suvenyrų gamyboje bei medicinoje.

9 Ačiū už Jūsų dėmesį!


Atsisiųsti ppt "Baltijos jūros iškasenos"

Panašios pateiktys


Google reklama