Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Triukšmą mažinantys jungiamieji elementai

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Triukšmą mažinantys jungiamieji elementai"— Pateikties kopija:

1 Triukšmą mažinantys jungiamieji elementai

2 Triukšmą mažinantys jungiamieji elementai
Triukšmo lygį reglamentuoja Lietuvos respublikos statybos techninis reglamentas STR (5):2008 „Esminis statinio reikalavimas. Apsauga nuo triukšmo“. Šis reglamentas nustato vieną iš šešių esminių statinio reikalavimų, nurodytų Lietuvos Respublikos statybos įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje – apsaugos nuo triukšmo reikalavimus.

3 Statinys turi būti suprojektuotas ir pastatytas taip, kad jame ir šalia jo esančių žmonių girdimo triukšmo lygis nekeltų grėsmės jų sveikatai ir atitiktų jų darbui, poilsiui bei miegui būtinas komfortines aplinkos sąlygas. Klasifikuojant pastatus pagal akustinio komforto klases, projektuotojai turi atsakingai rinktis garsą izoliuojančias medžiagas ir konstrukcinius sprendinius. Ypatingas dėmesys skiriamas smūgių garsui slopinti.

4 Daugiabučių pastatų laiptinėse būdingas lipančiųjų laiptais sukeliamas triukšmas. Šio triukšmo priežastis yra standžios gelžbetoninių konstrukcijų jungtys. Tam, kad išvengti šio triukšmo, gali būti naudojamos specialios įdėtinės detalės su smūginį triukšmą slopinančiais intarpais. Elementai Halfen HTT naudojami surenkamojo ar monolitinio gelžbetonio laiptatakių atrėmimui (sujungimui) į monolitinio gelžbetonio laiptų aikšteles.

5 Smūginį triukšmą izoliuojančių detalių išdėstymas
Elementai HTT ir HTF

6 Laiptatakio atskyrimas nuo perdangos plokštės

7 Laiptų atrėmimas į skersines sienas
Detalė HBB

8 Elementas HTT Smūginį triukšmą izoliuojantis elementas naudojamas surenkamojo gelžbetonio laiptatakio sujungimui su monolitinio betono laiptų aikštele. Elementai HTT atlaiko skersines ir horizontaliąsias jėgas, kurias sukelia nuolatinės ir kintamosios apkrovos. Laiptatakiai ir laiptų aikštelės armuojamos armatūra, parinkta skaičiavimais veikiančioms įrąžoms atlaikyti.

9

10 Jungiamųjų elementų HTT išdėstymas surenkamojo gelžbetonio laiptatakio ir monolitinio gelžbetonio laiptų aikštelės sandūroje

11 Garsą izoliuojantys elementai HTF
Kad sumažinti laiptinėse keliamą triukšmą, surenkamojo gelžbetonio laiptatakiai remiami į laiptų aikšteles naudojant garsą izoliuojančius intarpus HTF. Numatant garsą izoliuojančių elementų HTF panaudojimą, reikia įvertinti, kad garsą izoliuojančios savybės priklauso nuo veikiančio slėgio, kurį sukelia laiptų apkrova. Įvertinant šią priklausomybę HALFEN suprojektavo trapecijos formos intarpą.

12 Triukšmo izoliavimo priklausomybė nuo gniuždomųjų įtempių (slėgio)

13

14 HTF – LS – 100 HTF – DS - 100

15 Surenkamojo gelžbetonio laiptatakio atrėmimas

16 Garsą izoliuojantys elementai HBB
Naudojami monolitiniams, surenkamiems monolitiniams arba pilnai surenkamiems laiptams įrengti. Sienos gali būti iš monolitinio gelžbetonio arba mūro.

17

18 Jėgos perdavimas: Elemento pavadinimas Verikali (+) Vertikali (-) Horizontali HBB Tipas Q Tipas QS ü -

19 HBB surinktas elementas
HBB elemento armatūra

20 Garsą izoliuojantys elementai HTPL

21 Elementų HTPL naudojimas su kitais elementais
HTT HTF / HTF-B HBB Elementų HTPL naudojimas su kitais elementais

22 Ačiū už dėmesį


Atsisiųsti ppt "Triukšmą mažinantys jungiamieji elementai"

Panašios pateiktys


Google reklama