Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS GLOBĖJAI

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS GLOBĖJAI"— Pateikties kopija:

1 VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS GLOBĖJAI
LIETUVOS ŠVENTIEJI LIETUVOS bei VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS GLOBĖJAI ŠV. JURGIS ŠV. KAZIMIERAS

2 ŠV. KAZIMIERAS Lietuvos-Lenkijos karalaitis, kilęs iš Gediminaičių giminės. Antrasis vaikas iš 13 brolių ir seserų Lenkijos karaliaus Didžiojo Kazimiero Jogailaičio šeimoje. Kai buvo 13-kos metų, tėvas įsakė jam žygiuoti į karą užkariauti Vengrijos ir sujungti ją su Lietuvos-Lenkijos karalyste. Kazimieras atsisakė, nes nenorėjo būti kruvino karo dėl karūnos tarp krikščionių priežastimi.

3 Garsėjo pamaldumu, ypač Švč. M. Marijai.
ŠV. KAZIMIERAS Būdamas Lenkijos regentu (laikinu valdytoju vietoj tėvo), Kazimieras valdė vadovaudamasis sąžine ir teisingumu. Susirgo plaučių tuberkulioze. Ši liga anuo metu buvo „gydoma“ skaistumui prieštaraujančiais metodais. Kazimieras atsisakė tokio gydymo, pasirinkdamas verčiau ankstyvą mirtį, nei skaistumo pažeidimą. Nors gyveno turtinguose karaliaus rūmuose, tačiau laikėsi ypatingai kukliai, gausiai šelpė vargšus. Garsėjo pamaldumu, ypač Švč. M. Marijai.

4 Palaidotas Vilniaus Arkikatedros-bazilikos koplyčioje,
sidabriniame karste.

5 ANTRASIS LIETUVOS GLOBĖJAS PO ŠV. KAZIMIERO.
Šv. JURGIS ANTRASIS LIETUVOS GLOBĖJAS PO ŠV. KAZIMIERO. Ikonose vaizduojamas jojantis ant žirgo ir rankoje laikantis ietį, kuria duria į jam po kojomis besirangantį slibiną – šėtono ženklą. ŠVENTĖ – BALANDŽIO 23 D.

6 VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS
LIETUVOS VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS

7 Šv. Mikalojus gimė III a. dabartinės Turkijos teritorijoje, vyskupas.
Būdamas labai turtingas, nusprendė išdalinti savo turtą skurdžiai gyvenantiems. Jis, vaikščiodamas naktimis miestelio gatvėmis, per tvorą permesdavo neturtingiesiems įvairias dovanas.

8 Palaidotas Turkijoje, Bario mieste, Šv. Mikalojaus bazilikoje.
Šv. MIKALOJUS Iš čia ir kilo tradicija per Kalėdas dovanoti dovanas vargšams, o ilgainiui šią gražią tradiciją perėmė ir daugelio pasaulio kraštų žmonės – Kalėdų proga imta dovanoti dovanas brangiausiems žmonėms. Palaidotas Turkijoje, Bario mieste, Šv. Mikalojaus bazilikoje.

9 Laikomas keliautojų, kalinių, vargšų bei vaikų globėju.
Šv. MIKALOJUS Laikomas keliautojų, kalinių, vargšų bei vaikų globėju. ŠVENTĖ – GRUODŽIO 6 d.

10

11

12

13 ŠV. BRUNONAS BONIFACAS KVERFURTIETIS
Antrasis Vilniaus arkivyskupijos globėjas, vyskupas misionierius pagonių kraštuose. „1009 metais šventasis Brunonas, kuris vadinamas Bonifacijus, arkivyskupas ir vienuolis, antrais savo atsivertimo metais, Rusios ir Lietuvos (Lituae) pasienyje pagonių trenktas į galvą, su 18 saviškių kovo 9 dieną nukeliavo į dangų.“

14 O ar žinai, kas yra šventoji Vilniaus Balsių progimnazijos globėja?
ŠV. KOTRYNA ALEKSANDRIETĖ !!! O kodėl būtent ji?


Atsisiųsti ppt "VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS GLOBĖJAI"

Panašios pateiktys


Google reklama