Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Rima Burbaitė Judita Kišonaitė Kėdainiai, 2018

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Rima Burbaitė Judita Kišonaitė Kėdainiai, 2018"— Pateikties kopija:

1 Rima Burbaitė Judita Kišonaitė Kėdainiai, 2018
Bibliotekos veiklos ataskaita Tyrimas „Gimnazijos bibliotekos darbo kokybė ir galimybės” Rima Burbaitė Judita Kišonaitė Kėdainiai, 2018

2 2018 m. bibliotekoje registruoti 498 skaitytojai
2018 m. bibliotekoje registruoti 498 skaitytojai. Apsilankymų skaičius per metus – Išduota 3594 dokumentai (1227 – į namus). Suteiktos 89 konsultacijos, atsakyta į 382 skaitytojų užklausas. Surengta 17 parodų (iš jų 3 MKC informaciniai stendai, nuolatinė virtuali meno kūrinių reprodukcijų paroda; iš viso eksponuota 415 dokumentų). Vykdoma patirties sklaida rajono ir respublikos bibliotekininkams (organizuota rajono mokyklų bibliotekininkų diskusija apie bibliotekų kaitos modelį, pasitarimas su Radviliškio rajono bibliotekininkais). Per tradicinę „Knygų Kalėdų“ akciją bibliotekos fondas papildytas 38 egz. knygų (201,15 €). Parengtas pamokų ciklas apie gimnazijos istoriją ir Kėdainių krašto kultūrą; gimnazijos svečiai supažindinami su kultūriniu paveldu.

3 VADOVĖLIAI 2018 m. nupirkti 795 vadovėliai (7051,78 €): pakeisti istorijos vadovėliai 9 ir 10 kl., rusų kalbos vadovėliai 10 kl., nuosekliai keičiami anglų k kl. vadovėliai, papildyta vokiečių kalbos vadovėlių komplektas 9 kl. Nurašyti susidėvėję, skaitytojų prarasti ir praradę aktualumą vadovėliai – 1054 egz. (6795,50 €). Pirmą kartą vadovėliai elektroniniu būdu išduoti ne tik mokytojams, bet ir 1-2 klasių gimnazistams. Vadovėlių išdavimo sistema tapo greitesnė, tikslesnė ir informatyvesnė.

4 Fondo komplektavimas ir tvarkymas
Bibliotekos fondas papildytas vertinga grožine ir dalykine literatūra (gimnazijos ir rėmėjų lėšomis) – 165 egz. (932,91 €). Nurašyti susidėvėję dokumentai - 43 egz. (38,03 €) Užsakyti periodiniai leidiniai - 11 pav. (600,22 €) Pedagoginės metodinės skaityklos pertvarkymas. 3 skyriaus perindeksavimas. Pedagoginė-metodinė literatūra sukaupta vienoje vietoje (pedagoginėje skaitykloje), supaprastinta paieškos lentynoje sistema, pagal naują UDK sutvarkyti dokumentų indeksai.

5 NEĮGYVENDINTI UŽDAVINIAI
Neparengtas metodinis bukletas „Kaip naudotis internetiniu gimnazijos katalogu“. Neįvyko ekslibriso mokyklos bibliotekai konkursas. Nesuremontuotas spausdintuvas Epson.

6 Tyrimo „Gimnazijos bibliotekos darbo kokybė ir galimybės” rezultatai
Anoniminė mokyklos bendruomenės apklausa atlikta 2018 m. lapkričio mėn.

7 Atsakė 112 respondentų, jie apima visas vartotojų kategorijas: 88 mokiniai (1-4 klasių), 17 mokytojų ir 7 bendruomenės nariai. Iš viso šiuo metu biblioteka aptarnauja 498 registruotus skaitytojus (gruodžio 17 d. duomenys).

8 Su kuo Jums asocijuojasi mūsų gimnazijos biblioteka
Su kuo Jums asocijuojasi mūsų gimnazijos biblioteka? (respondentų kalba netaisyta) Su knygomis Tyli erdvė, kurioje galima mokytis, pasiimti knygų Tyla Su Istorija Knygų kvapu Su estetiška, jaukia aplinka, kurioje malonu apsilankyti. Su informacijos centru Puikiu personalu ir šilta aplinka Su Šviesa Su mokslu, visuomene, kuri dalinasi žiniomis vieni su kitais, turtina ja ir kiekvienas save Su įdomiais pokalbiais. Lengvumu, kūrybiškumu Švara Gerumu, šiltumu, nuoširdžiu juoku ir išmintimi. Rimute! Su palėpe. Kambarys, kuriame galima rasti žinių, kurių reikia Šauni, jauki vieta darbui, malonios ir paslaugios darbuotojos Informacijos centru, įvairiomis edukacinėmis programomis Man biblioteka panaši į knygų namus, kurioje rasti galima įvairių knygų, reikalingų žinių, bei šilta, jaukia atmosfera. Su puikiomis parodomis, dėmesiu skaitytojui, tačiau nepatogiomis darbo vietomis. Su kultūra:) Su spausdinimu Su vadovėliais ir spausdinimu Su knygomis, jaukumu. Spausdintuvas, rami aplinka pasimokyti Laisvalaikio praleidimo vieta, info šaltinis Jaukia, informacijos bei žinių radimo vieta. Šiluma Su kultūra ir darbu, kai kabinetas užimtas, su maloniu aptarnavimu, bibliotekininkių šypsena. Ramybė, gera nuotaika, šiluma:) Šviesa, palėpe Su eiline biblioteka. Miela vieta, kurioje galima rasti ir norimą knygą, ir šiltą žodį Rūpesčiu ir knygomis Su jaukia aplinka, šiltomis bibliotekininkėmis. Su šiluma, jaukumu, geromis emocijomis Knygomis, mokslu Su knygomis, kurias reikia perskaityti literatūros pamokai, kontrolinių švietimu bei spausdinimu. Spausdinimo vieta Jaukumu, nuoširdumu ir šiluma kiekvienam. Ne tik malonus ir aukščiausius standartus atitinkantis aptarnavimas, bet ir puiki atmosfera. Ramybės kampelis Vieta, kurioje galima ramiai pabūti ir atlikti reikiamus darbus. Biblioteka tai ramybės uostas. Lietuvių kalbos pamoka Tylos zona, malonumas vartyti knygas. -

9 Tiesiog nėra noro, reikalo
Neskaitau knygų Apsilankau tik tada kada knygas reikia atiduoti. Tingiu Skaitau mažai knygų Lankausi, bet kartais tikrai trūksta knygų, kas sukelia nepatogumų. Vienas printeris, reikia laukti pertraukos metu, ne visada spėji Nepatinka man bibliotekos Perku knygas Retai reikia Naudojuosi internetu Iš viso nesilankau bibliotekose

10 Reikalingiausios paslaugos: ieškoma darbui ar mokymuisi reikalingos medžiagos ir naudojamasi spausdintuvu bei kopijavimo aparatu. Nėra didelio renginių poreikio, sąlyginai nedaug skaitytojų domisi periodika , gimnazijos biblioteka nėra laisvalaikio leidimo vieta.

11 Blogiausiai vartotojai įvertino galimybę dirbti kompiuteriais ir skaityti leidinius skaitykloje. Pusė apklaustųjų nesinaudoja elektroniniu katalogu MOBIS. Vartotojai patenkinti knygų išdavimu į namus ir bibliotekininkių teikiamomis konsultacijomis.

12 Matome platų bibliotekos paslaugų poreikių spektrą.
Paplepėti kai nėra su kuo Naudotis technine įranga (kompiuteriais, spausdintuvu). Tylos susikaupimui Malonaus bendravimo. Matome platų bibliotekos paslaugų poreikių spektrą. Kultūrinė bibliotekos veikla taip pat reikalinga, nes domina du trečdalius vartotojų.

13

14 Kokių paslaugų pasigendate bibliotekoje?
(respondentų kalba netaisyta) minkštos dalies bibliotekoje, ramaus ir tylaus kampelio periodikos skaitymui, daugiau erdvės Nepasigendu, nes nesilankau Gamer vietos Daugiau knygų Mokiniams skirtų įvairių teminių paskaitų, kurios sietųsi su dėstomaisiais dalykais. Kokybiško spalvoto kopijavimo Knygų pristatymo vakarų/popiečių Geresnių kompiuterių, nes kai kurie tikrai veikia per lėtai. Spausdintuvo Nepasigendu paslaugų. Visko pakanka Savitarnos. Kokių nors patogesnių darbo vietų Norėdami pagerinti lankytojų savijautą ir darbo sąlygas bibliotekoje, labiausiai turėtume atsižvelgti į šiuos aspektus: trūksta erdvės ramiam darbui, skaitymui; vasarą patalpose per karšta; pasenusi techninė įranga; higienos normų neatitinkantis apšvietimas; nuolat atnaujinti knygų fondą.

15 Kokių žurnalų pageidautumėte bibliotekoje? Žurnalas "Raktas"
(respondentų kalba netaisyta) Žurnalas "Raktas" Pageidavimų neturiu Augalų pasaulis Užsienio Apie tiksliuosius mokslus Iliustruotasis mokslas Žmonės Žvejys Karjeros laiptai National geografic Ko nors apie specialybes Spausdintų/ ir finansinių išteklių netaupymas. Tinkamesnis variantas būtų šis: a) didesnis kompiuterių kiekis; b) žymiai geresnė kompiuterių techninė būklė; c) sukauptos bei susistemintos (ir bibliotekos lankytojams prieinamos) internetinės nuorodos, naudingos įvairių dėstomųjų dalykų pamokoms. Raktas Mokslas Žurnalų neskaitau. Happy 365,Panelė rašytinių - jokių. Popierinių spausdinių gausa bibliotekoje - tai makulatūros kaupimas Apie verslą ir etiketą, IT. FLINTAS IR DONALDAS IR KITI ESKETIT NATIONAL GEOGRAPHIC DAR Visko užtenka. Flintas Nežinau Žurnalų neskaitau Sporto žurnalu Flintas, Anciukas Donaldas Užtenka tiek, kiek yra. Apie IT Iliustruotoji istorija Kompiuterija Nereikia jokių. Menas ir Literatūra

16 Kokia knyga, paimta iš gimnazijos bibliotekos, paliko didelį įspūdį
Kokia knyga, paimta iš gimnazijos bibliotekos, paliko didelį įspūdį? (respondentų kalba netaisyta) Dinos knyga Harari. Sapiens nei viena Daug gerų knygų skaičiau Reza Aslan. Maištininkas. Jėzaus Nazariečio gyvenimas ir laikai Iliada Iš bibliotekos knygų neimiau Dorianas Grėjus Kuprelis Nesu paėmęs knygos iš bibliotekos Neimiau knygų iš gimnazijos bibliotekos Iš gimnazijos bibliotekos imu tik mokslinę literatūrą, nes nėra labai plataus grožinės literatūros pasirinkimo. A. Kamiu „Svetimas”, V. M. Putinas „Altorių šešėly” Alberas Kamiu "Svetimas" baltos durys Skirgaila Neturėjau knygos iš šios bibliotekos Mano vardas Marytė Visos paliko savitą įspūdį Lygiosios trunka akimirką Turiu didelę asmeninę biblioteką namuose - spausdintų bei elektroninių knygų. Bibliotekoje vargiai randu tai, ko prireikia pasiruošimui pamokoms. M. Čepulis "Metai" Kafkos "Metamorfozė" "Puaro ir aš", Šliogerio "Bulvės metafizika" Jau senai skaičiau. Renkuosi mokslines knygas antikos mitai Aukštūjų Šimonių likimas, Benedikto slenksčiai ir Lygiosios trunka akimirką. Nepaliko jokia knyga Murakamio knygos, Gombrovičiaus romanas, Gary romanai. Mažai skaičiau knygų iš bibliotekos Išskiri negaliu, bet esami fondai tenkina poreikius Hamletas Detektyvai Rūta Šepetys " Druska jūrai" Doriano Grėjaus paveikslas Albert Camus kūriniai "Lygiosios trunka akimirką", "Sofijos pasaulis" Mano vardas - Marytė; Altorių šešėly. Doriano Grėjaus portretas Balta drobulė Visos, kurias teko pasiimti. Begantis paskui aitvara

17 Kokią knygą rekomenduotumėte įsigyti?
Viskas labai blogai arba liuks: 8 pamokos apie Lietuvą. Felix Ackermann Martin J. Jėzus. Piligrimystė Harį Poterį Proto ateitis Ir velnias dėvi pradą Kžn😝 Ketvertas Jokia Andriaus Tapino knyga Jokią Neaktualu Šalykelio picknikas Mano vardas Marytė Spausdintų, išleistų bei įsigytų knygų gausa lentynose - ne išeitis 21-ojo amžiaus modernioje mokykloje. Knygos turi būti funkcionalios, dažnai naudojamos. Geriau mažiau, bet reikalingesnių leidinių/ audio įrašų/ video įrašų bibliotekoje. Daugiau pasaulio klasikos kaip „Vėjo nublokšti” “Baltos durys” Daugiau mokyklinės literatūros Neturiu rekomendacijų Daug rekomendavau. Olego Surajevo "Don Kichotą" Reikia dovanojimo akcijos. Reikia daug knygų, bet kur jas laikysit? Doriano Grėjaus portretas Neįsivaizduoju Baltos durys labai gera jokios Daugiau Romain Gary, Camus, Ruta Sepetys. Bado žaidynės Ką nors iš naujų. Daugiau Doriano Grėjaus paveikslų Murakami "Avies medžioklė", "Visi Dievo vaikai šoka" Fantastinių daugiau Feminists don't wear pink and other lies Užkerėtas dvaras Sapiens (Yuval Noah Harari) Daugiau jaunimo knygų

18 Pateikite pasiūlymų dėl vadovėlių išdavimo ir surinkimo (respondentų kalba netaisyta)
Patenkina greitas išdavimas trunkantis 15 min klasei, ne per viena diena Tvarka gerai suplanuota kaip ir neturiu, tik kuo mažiau darbo - tuo geriau! Kad nereikėtų vadovėlių pasiimti ir atiduoti visų vienu kartu, nes sunku atnešti Išduoti tuos vadovėlius, kuriuos mokiniai naudotų 100% Duoti po mažiau vadovėlių Pritariu dabartinei sistemai. Viskas puiku Kai kurie mokytojai vadovėlių nenaudoja, todėl nemanau tikslo juos pasiimti ir laikyti namuose. Tai sukelia nepatogumų, laikant namuose ir juos nešioti be reikalo iš bibliotekos į namus ir atgal. Padaryti savitarna kaip maximoje. Manau, kad turėtume knygas atsiimti iš mokytojų, jas atiduoti mokytojoms mokslo metų gale, o mokytoja paprašytų kažko, kad jas padėtų į biblioteką nunešti, taip mokiniui nebus didelė našta ir atsiras darbo socializacijos valandoms Išduoti tik tuos vadovėlius, kurie bus naudojami pamokoje. Viskas perfect Surinkti vadovelius kurie yra tik iplyse bet is ju mokintis galim Viskas tvarkoi Viskas puiku. Nieko nereikia Viskas su tuo yra gerai Vadovėlių išdavimas 1 ir 2 klasių mokiniams pilnai atitnka mokinių ir mokytojų poreikius Išduoti ir surinkti ne pamokų metu. klasese paduoda ir surenka Išduoti/surinkti vadovėlius kas puse metų Jau būtų suskirstytos knygos, nes pačiam ieškotis užima daug laiko ir dažniausiai tai būna pamokos laikas Galiojanti tvarka gera. Kad viskas vyktu greičiau

19 Literatūros kopijų tikrai per mažai, ypatingai privalomos literatūros
(respondentų kalba netaisyta) Trūkumų neįžvelgiu Literatūros kopijų tikrai per mažai, ypatingai privalomos literatūros Biblioteka - techniškai skurdi. Kai kurios respublikos pagrindinės mokyklos yra kur kas turtingesnės technikos aprūpinimo požiūriu. Viskas gerai Nieko netruksta Vasarą per karšta, nėra kur patogiai įsitaisyti ir susikaupti, kompiuteriai dažnai stringa. Atnaujinti IT bazę Puikios darbuotojos Nepastebiu, kartais gaila, kai nedirba (tvarkosi) 😃 Trūkumų nėra Lėti kompiuteriai Reikalingi naujesni kompiuteriai efektyvesniam darbui.

20 Jūsų pastabos ir pasiūlymai (respondentų kalba netaisyta)
Džiaugiuosi Biblioteka privalo būti pirmame aukšte Neturiu pastabų ir pasiūlymų Viskas čiki Sutelkus bendras pastangas, gimnazija/ gimnazijos bendruomenė/ tėvų klubas turėtų bandyti rašyti projektus/ rasti rėmėjus, padėsiančius aprūpinti biblioteką techniškai. Ačiū už jaukumą Įsigyti knygų, kurių dažnai trūksta. Sėkmės, mes jus mylim😚 Ačiū už puikų aptarnavimą. Prieinamas švietimo aparatas ir bibliotekai nedirbant. Greitesnis internetas, nemokamas wi-fi, kėdės kurios išlaiko teisinga sedėseną, o ne krėslai. Jau išvardinau, siūlyčiau padidint vietą kompiuteriams, bet tai nėra realiai įmanoma dėl patalpų dydžio Atsinaujinti Kompiuterių įrangą Sėkmės nelengvame darbe, išlikite tokios pat rūpestingos, nuoširdžios, mylinčios savo darbą, pulsuojančios kūrybinėmis idėjomis. Linkiu didelės sėkmės bibliotekos kolektyvui, miela ir malonu pas jus užeiti. Ačiū, kad esate :) Ačiū už Jūsų darbą. Ačiū už darbą. Daugiau literatūros mokymuisi ir naujesnių leidinių Trūksta jaukumo Ir toliau kurkite tą nuostabiai jaukią atmosferą, tai tarsi oazė darbų ir emocijų sūkuryje.


Atsisiųsti ppt "Rima Burbaitė Judita Kišonaitė Kėdainiai, 2018"

Panašios pateiktys


Google reklama