Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Tėvų susitikimas ,,Prakalbink savo vaiką’’

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Tėvų susitikimas ,,Prakalbink savo vaiką’’"— Pateikties kopija:

1 Tėvų susitikimas ,,Prakalbink savo vaiką’’
Medžiagą paruošė 5b klasės vadovė Reda Stulgytė

2 Reikia mudviem pasišnekėti ...
Kuris netrokštame, kad vaikai dalytųsi su mumis išgyvenimais ir pasakotų apie tai, kas vyksta, kai mūsų nėra šalia. Juk jei nežinome, ką atžalos mano, kaip tada joms padėti pakliuvus į sudėtingas situacijas?

3 Visi be išimties tėvai gali pasiekti, kad vaikai atvirai kalbėtųsi su jais bet kokiomis – tebūnie tai smulkmenos ar labai svarbūs dalykai. Ta linkme reikia pradėti veikti kuo anksčiau. Bet net jei truputį pavėlavote, pakeisti bendravimo stilių niekada ne vėlu.

4 Ko vengti? Nekritikuokite!
Jei norite sužinoti, kaip įvykiai klostėsi iš tiesų, nepykite, nekelkite balso ir prieš darydami skubotas išvadas leiskite vaikui išsikalbėti. Parodę , kad suprantate, įvykio svarbą jam ir kad esate jo pusėje, tarstelkite: ,,Na, ir...”. Tai paskatins vaiką toliau tęsti pokalbį.

5 Neužsipulkite ir kito vaiko.
Kartais kumščiais santykius aiškinasi net geriausi draugai, kurie rytoj vėl vaikščios susikibę rankomis. Su draugu susitaikęs vaikas žinos, kad jūs jo bičiulio nemėgstate, tad nustos apie jį kalbėti. O kartu ir apie save...

6 Ribokite klausimų kiekį.
Matydami, kad vaikui sunku, netraukite iš jo, kaip jis jaučiasi. Geriau papasakokite, kaip būdami jo amžiaus sprendėte panašias problemas. Pernelyg spaudžiamam vaikui tuojau pat suveikia savigynos instinktas, jie užsidaro savyje. Ir atvirkščiai - kur kas daugiau jie papasakoja neklausinėjami.

7 Venkite žodžio ,,kodėl’’.
Jei vis dėlto be klausimų išsiversti sunku, niekada nepradėkite jų žodeliu ,,kodėl’’ – iškart padėsite būsimo pokalbio tašką. Vaikai jį supranta kaip kaltinimą.

8 Kontroliuokite savo reakciją.
Klausydami vaiko ir išgirdę tai, kas jums nepatinka, privalote išsaugoti ramybę. Jei vaikai pastebės, kad jų pasakojimas jus liūdina ar trikdo, pasidarys atitinkamas išvadas ir stengsis nuo to jus apsaugoti. Žinoma, susivaldyti nelengva, bet įmanoma. Reikia giliai įkvėpti ir išlošti laiko apmąstymui. Tuomet nusukti kalbą nuo emocijų į konkrečius dalykus.

9 Vaikui prabilus atidėkite buities darbus.
Suaugusieji mąsto apie tai, ką reikia padaryti apskritai, o vaikus domina tik dabartinis momentas. Jei norite, kad su jumis kalbėtųsi, skirkite vaikui dėmesio tuomet, kai jam jo reikia.

10 Gerbkite vaikų teisę į asmeninį gyvenimą.
Net jei jūsų santykiai labai artimi, vaikai privalo turėti galimybę pasilaikyti kai ką tik sau. Jūsų užduotis – pasitraukti į šoną ir leisti suprasti, kad jūs visada šalia, nors nuomonės ar draugijos neperšate.

11 Neišduokite vaikiškų paslapčių.
Niekas taip negriauna pasitikėjimo tėvais, kaip jų įprotis viešai skalbti vaikų baltinius. Įvertinkite sąžiningumą. Tai padės apsisaugoti nuo galimų nuty- lėjimų ar melo ateityje. Dažniau kartokite, kad mylite.

12 Tavęs klauso dvi auselės, O mažytės dvi rankelės
Tave stebi dvi akelės, Tavęs klauso dvi auselės, O mažytės dvi rankelės Viską daro taip kaip tu. Tu stipriausias ir gražiausiais, Protingiausias iš visų, Tu vedlys, tu rodai kelią, Kad nuėjęs juo vaikelis Išdidžiai ištart galėtų: ,,Štai dabar ir aš kaip tu.” Nežinomas autorius


Atsisiųsti ppt "Tėvų susitikimas ,,Prakalbink savo vaiką’’"

Panašios pateiktys


Google reklama