Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

SĖKMINGAS PEDAGOGO BENDRADARBIAVIMAS SU TĖVAIS PRAKTINĖJE VEIKLOJE.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "SĖKMINGAS PEDAGOGO BENDRADARBIAVIMAS SU TĖVAIS PRAKTINĖJE VEIKLOJE."— Pateikties kopija:

1 SĖKMINGAS PEDAGOGO BENDRADARBIAVIMAS SU TĖVAIS PRAKTINĖJE VEIKLOJE.
Parengė Vilniaus l/d ,,Obelėlė“ikimokyklinio ugdymo vyr.mokytoja Asta Damaškienė

2 Pirmas žingsnis plėtojant bendradarbiavimą priklauso pedagogui.

3 Sėkmingą pedgoginį bendradarbiavimą sąlygoja šie veiksniai:
Draugiški pedagogo ir ugdytinių tėvų tarpusvio santykiai. Pedagogo noras bendrauti ir bendradarbiauti su ugdytiniu tėvais. Tėvų domėjimasis grupės gyvenimu ir noras jame dalyvauti. Tėvų iniciatyvumas ir palaikymas. Pedagogo asmenybė: nuoširdumas, komunikabilumas, tolerantiškumas, meilė ugdytiniui.

4 Taip pat svarbu, pedagogo gebėjimas pažadinti tėvų energiją, įtikinti juos, kad tik visi drauge galėsime sėkmingai įgyvendinti visus tikslus ir idėjas.

5 Viena mano iš bendradarbiavimo su tėvais sričių- tai vaikų meninis ugdymas.Tėvams paaiškinu:
Kaip vaikams yra svarbu kurti, išreikšti save vaidinant, šokant, dainuojant. Supažindinu su vaidyba, kaip žaidybinio mokymo metodu, bendrųjų gebėjimų ugdymo būdu. Pasakų sekimas su pirštininėmis lėlėmis padeda tobulinti mažųjų kalbą ir meninę veiklą. Pirštininės lėlės padeda: vaikų fantazijai, improvizacijai atsiskleisti, vaidybiniams etiudams kurti ir juos atlikti, verbalinės ir neverbalinės išraiškos įgūdžiams tobulintis.

6 Tėvai susipažinę su informacija, vieningai pritaria dalyvauti mano siūlomame projekte„ Seku, seku pasaką“ ir pasiuva kiekvienas po pirštininę lėlę.

7

8

9

10 Vaikai vaidina, šoka, dainuoja ir pasirodo įvairiose šventėse tėveliams.Kodėl svarbu sceninė apranga: Vaikams svarbu kurti, imituoti, improvizuoti, išreikšti save per vaidinimą, dainą, šokį. Sceniniai kostiumai, dekoracijos ne tik padeda įsivaizduoti veiksmo vietą ir kūrybiškiau vaidinti, bet ir ugdo supratimą , sąlygiškumo pajautimą.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 Tautinis kostiumas Pasaulyje vis labiau įsigalint globalizacijai, tauta, tautiškumas tampa labai svarbus. Tautinis kostiumas, kaip ir šalis turi savo istoriją, kaip protėvių materialus palikimas, su jame užkoduota dvasine praeities informacija. Puoselėjant savo kultūrą skatiname ir kūrybinę veiklą. Vėl inicijuoju Lietuvos 100-mečiui susikurti gal ir ne autentiškus, bet panašius tautinius kostiumus.

21

22

23

24 Pedagogams reikalingas tėvų palaikymas, o tėvams paskatinimas įsijungti į jų vaikų ugdymosi procesą.

25 AČIŪ UŽ DĖMESĮ  AČIŪ UŽ DĖMESĮ


Atsisiųsti ppt "SĖKMINGAS PEDAGOGO BENDRADARBIAVIMAS SU TĖVAIS PRAKTINĖJE VEIKLOJE."

Panašios pateiktys


Google reklama