Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Lazerinė pjaustyklė Fullspectrum Hobby 5th Gen ir programinė įranga

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Lazerinė pjaustyklė Fullspectrum Hobby 5th Gen ir programinė įranga"— Pateikties kopija:

1 Lazerinė pjaustyklė Fullspectrum Hobby 5th Gen ir programinė įranga
Retina Engrave M-lab: meškėnų laboratorija

2 Retina Engrave galimybės
Graviravimas Pjovimas Greičio ir galios nustatymai Direct print funkcija

3 Lazerinė pjaustyklė Fullspectrum Hobby 5th Gen
Kasdienė priežiūra - linzės valymas “If it’s not dirty, don’t clean it!” Veidrodžių ir optikos kalibravimas Dulkių ir dūmų nutraukimas Aušinimas Saugumas

4 Nepalikite lazerinės pjaustyklės be priežiūros jos darbo metu.
Lazerio priežiūra Nenaudokite medžiagų, kurios yra uždraustos pjauti lazerine pjaustykle. Šios medžiagos uždraustos ne be reikalo. Jos gali rimtai sugadinti lazerinę pjaustyklę bei pakenkti žmonių sveikatai. Nepalikite lazerinės pjaustyklės be priežiūros jos darbo metu. Pjaunamos medžiagos gali užsidegti, net ir tos, kurios anksčiau niekada neužsidegdavo. Visada būkite šalia dirbančios lazerinės pjaustyklės. Niekada nekalibruokite, nejudinkite lazerinės pjaustyklės veidrodžių jei nežinote, kaip tai daryti. Paprašykite tai padaryti to, kuris žino, kaip tai daryti. Neinstaliuokite kitų nenumatytų programų. Visada konsultuokitės su žmogumi, kuris tai išmano. Baigę darbą lazerine pjaustykle išvalykite jos vidų nuo pjautų medžiagų likučių. Palikite darbo lauką švarų ir tvarkingą, kad tiems, kurie dirbs po jūsų, nereiktų to daryti.

5 Medžiagos kurias galite naudoti darbui su lazerine pjaustykle
PJOVIMAS / MEDŽIAGA SAVYBĖS / NAUDOJIMAS MINUSAI Mediena Švari iki 6 mm mediena. Venkite impregnuotos, aliejuotos medienos, nes ji gali užsidegti. Fanera Naudokite kuo švaresnę fanerą. Geriausiai pjovimui tinka nuo 2 mm iki 6 mm storio plokštės. Plokštė dažnai neišsipjauna tose vietose, kur yra šakos. MDF Geriausiai pjovimui tinka nuo 2 mm iki 6 mm storio plokštės. Privalumas: nėra šakų, neišsilenkus, puikiai tinka prototipavimui. MDF plokštė gana smarkiai rūksta ir anglėja, pati medžiaga nėra tokia tvirta, kaip fanera. Popierius, kartonas, gofro kartonas Pjaukite labai mažu galingumu. Stebėkite procesą pjovimo metu, nes tai degios medžiagos. Kartonas yra puiki ir nebrangi medžiaga prototipavimui. Gofro kartoną gali būti sunku įpjauti iki galo, bet kartais pilnai užtenka tik įpjovimo ir darbą galima užbaigti rankiniu būdu peiliuku. Kamštinė medžiaga Naudokite kuo švaresnę medžiagą, kuo mažiau sudėtyje klijų, tuo geriau. Kamštinė medžiaga gali labai rūkti ir degti. Akrilas / Plexiglass Geriausiai pjovimui tinka nuo 2 mm iki 6 mm storio plokštės. Rekomenduojama prieš pjovimą nuimti apsauginę plėvelę, nes ji rūksta ir tokiu būdu teršia lazerio optiką. POM („Delrin“) Geriausiai pjovimui tinka iki 6 mm plokštės. Rinkitės kietesnę medžiagą. Guma Greitiems paprastiems darbams tinka Putgumė, bet stebėkite darbo eigą, nes ji labai greitai lydosi ir yra degi. Svarbu! Nepjaukite chloruotos gumos. Bet kuri kita guma pjaunama skleidžia nemalonų kvapą. Tekstiliniai audiniai Labiausiai tinka naturalūs audiniai tokie, kaip medvilnė, linas, džinsas, vilnos veltinis. Venkite sintetinių ar maišytų su sintetika audinių. Vilnos veltinį rinkitės kuo grynesnį ( %). Oda Tinka tik natūrali oda. Natūrali oda gana sunkiai pjaunasi ir skleidžia nemalonų kvapą. Sintetinė oda pjaunama labai rūksta ir yra degi. Kapton juosta PCB gamybai. Storesnė juosta gali pradėti lydytis ir lenktis. Magnetinė plėvelė GRAVIRAVIMAS Graviruoti galite visas pjovimui tinkančias medžiagas. Taip pat graviruoti (ne pjauti) galite toliau išvardintas: Stiklas Tik lygaus pairšiaus stiklą. Keramika Akmuo Anoduotas aliuminis Nudegina anoduotą sluoksnį. Dažytas metalas Nudegina dažų sluoksnį.

6 DRAUDŽIAMOS medžiagos
MEDŽIAGA PAVOJAI Plastikai (PVC, vinilas, dirbtinė oda) Išskiria nuodingas chlorino dujas pjovimo metu. Gadina lešius ir veidrodėlius, metalines dalis ir mechanizmus. Storesnis nei 1 mm Polikarbonatas Sunkiai pjaunamas, aprūksta, lydosi, degus. ABS Išskiria nuodingas cianido dujas pjovimo metu. Lydosi, dega. Sunku graviruoti dėl lydymosi. HDPE (pieno butelių plastikas) Lydosi ir labai dega. Polesterolio / pplypropileno putų plokštė Degus. Tai viena iš pirminių užsidegimo priežąsčių lazeriavimo metu. Stiklo pluoštas / Fiberglass Nuodingas, sunkiai pjaunamas. Presuota medienos drožlių plokštė Nuodingas. Galvanizuotas metalas Nuodingas net kaitinamas. Veidrodiniai paviršiai Yra pavojus sugadnti lazerį. Rekomenduojama pjauti paguldžius medžiagą veidrodine puse žemyn.


Atsisiųsti ppt "Lazerinė pjaustyklė Fullspectrum Hobby 5th Gen ir programinė įranga"

Panašios pateiktys


Google reklama