Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose"— Pateikties kopija:

1 Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose

2 Vertinimas – pagalba mokiniui mokytis.
Vertinimas yra nuolatinis informacijos apie mokinio pažangą ir pasiekimus kaupimo, interpretavimo ir apibendrinimo procesas.

3 Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose
Mokinių dorinio ugdymo – tikybos dalyko – pasiekimai vertinami ir fiksuojami neformalaus (kai mokytojas stebi mokinių darbą klasėje, jų savijautą, nuostatas, elgesį, tarpusavio santykius) ir formalaus (testai, rašomieji darbai, kūrybinės užduotys, projektiniai darbai ir kt.) vertinimo būdais, remiantis individualios mokinio pažangos (idiografiniu) principu.

4 Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose
Svarbi vertinimo nuostata – teigiamas mokinių savivertės ugdymas ir pagarba kitam asmeniui bei jo pasirinkimams. Dorinio ugdymo pamokose svarbu skatinti moksleivius siekti pažangos atkreipiant dėmesį į jų gebėjimus, pasiekimus, gerąsias savybes. Dorinio ugdymo pamokose skatinama vertinti ne tik medžiagos supratimą, bet ir mokinių dalyvavimą, veiklą, kritinį požiūrį ir kt.

5 Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose
Dorinio ugdymo procese daugiausia dėmesio skiriama formuojamajam vertinimui – tai visą laiką pamokoje trunkantis vertinimas stebint, klausinėjant , atliekant užduotis, kartu su mokiniais aptariant pasiektus rezultatus.

6 Mokinių įsivertinimas
Moksleiviams pateikiami įsivertinimo klausimai, į kuriuos turi atsakyti kiekvieną pamoką. Įsivertinimo klausimai pateikiami ir aptariami pirmojo pusmečio pamoką. Mokiniai įsivertina fiksuodami pratybose arba užduočių lape išskirtiniu būdu.

7 I klasė mokinio įsivertinimas
1. Pamokos pabaigoje moksleiviai įklijuoja lipduką prie užduoties, kuri labiausiai patiko ir žodžiu paaiškina kuo ši užduotis patiko.

8 I klasė mokinio įsivertinimas
2. Nykščio pagalba parodo: kaip sekėsi pamokoje, jautėsi, kiek daug naujo sužinojo (po kiekvieno parodymo mokslaiaiviai įvardina žodžiu kaip sekėsi ir kas pavyko, ką sužinojo pamokoje).

9 Mokytojo vertinimas pradinėse klasėse
 - puikiai sekėsi (susikaupti, klausytis mokytojo, atlikti užduotį, susikaupti maldoje, elgtis pagarbiai;  - galėjo sektis geriau;  - man nepavyko.

10 Diagnostinis vertinimas

11 II klasė Pamokos pabaigoje pratybose užbaigia sakinius:
1. Šioje pamokoje man sekėsi (mokiniai fiksuoja, kas jiems pamokoje pavyko geriausiai pvz:. Atlikti užduotį, klausyti draugų, atsakinėti į klausimus ir t.t). 2. Pamokoje aš sužinojau, kad

12 III – klasė Pamokos pabaigoje pratybose užbaigia sakinius:
1. Per tikybos pamoką sužinojau 2. Pamokoje buvo įdomu

13 IV - klasė Atsako į klausimus: 1. Šiandien puikiai sekėsi;
2. Pamokoje sužinojau; 3. Kas buvo įdomu, nustebino? 4. Kaip man sekėsi pamokoje susikaupti, bendrauti su Dievu, mokytoju ir draugais. 5. Kaip pamokoje jaučiausi?

14 Tema – Didžioji savaitė
Klausydami mokytojos aiškinimo, atlikdami individualias ir grupines užduotis, skaitydami Šventąjį Raštą sužinosime Didžiosios savaitės įvykius, pamokos pabaigoje galėsite pasakyti kas yra Tridienis ir išvardinti Didžiosios savaitės įvykius. Pirštukuose atsakome į tokius klausimus: Ką pamokoje sužinojau?, Kada prasideda Didžioji savaitė, Kokios 3 dienos Didžiojoje savaitėje yra labai svarbios?; 4. Kas buvo įdomu, nustebino; 5. Kaip pamokoje jaučiausi?

15 Ačiū


Atsisiųsti ppt "Pažangumo ir pasiekimų vertinimas katalikų tikybos pamokose"

Panašios pateiktys


Google reklama