Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Erichas Marija Remarkas

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Erichas Marija Remarkas"— Pateikties kopija:

1 Erichas Marija Remarkas
20 a. Vokiečių rašytojas 1898 – 1970

2 Į literatūros istoriją įėjo pirmiausia kaip įtaigus ,, prarastosios kartos” likimo vaizduotojas. Remarkas priklauso rašytojų kartai, patyrusiai dramatiškus XX amžiaus istorinius įvykius: Pirmąjį pasaulinį karą, politinę ir ekonominę Veimaro respublikos krizę, fašistinį terorą, Antrąjį pasaulinį karą, sudėtingą pokarį. Visa, kas susiję su liūdnais ir tragiškais žmonių likimais, tapo svarbiausia Remarko kūrybos tema..

3 Sudėtingas buvo ir asmeninis gyvenimas, apie kurį rašytojas vengė viešai kalbėti.

4 ,,Vienatvė – tikra vienatvė, be jokios vilties,- nuo jos netoli iki pamišimo ir savižudybės’’,- rašė Remarkas.Todėl vienatvės jis atsikratydavo kavinėse, baruose, restoranuose, retsykiais tamsiose smuklėse ir viešnamiuose.

5 Jis neapsakomai patiko moterims; moterys jį mylėjo, ir jis mylėjo moteris. Draugėms, dažnai irgi turtingoms, pirko prašmatnius ir brangius papuošalus, šampanu ir rinktiniais vynais gardžiuodavosi brangiuose restoranuose. Pirmiausia jam reikėjo moterų draugystės, artimumo, pašnekesių.

6 Jis buvo vedęs triskart ( du kartus tą pačią moterį ), tačiau visuomet turėjo kitų. Ir garsių . ,,Dažnai galvoju, jog turiu šėtonišką ypatybę: apsukti galvas moterims’’.

7 Ryškiausios rašytojo gyvenimo moterys
Pirmojoje (1925 m. spalio 14 d. – 1930 m. sausio 14 d.) ir antrojoje (1938 m. sausio 22 d. – 1957 m. gegužės 20 d.) santuokoje buvo su šokėja Jutta Ilse Zambona - stambaus Hamburgo verslininko žmona, aukštuomenės salonų liūte.

8 Tarp šių santuokų Remarkas buvo įsivėlęs į skandalus su kitomis moterimis. Po pirmųjų skyrybų Jutta nedavė jam ramybės, bandė ir toliau laikyti rašytoją po padu. Jutta niekuomet nenorėjo gyventi savarankiškai. Nuolat ji kurstė jam taip lengvai pažadinamą kaltės jausmą, skatino ją išlaikyti, naudojosi turtais ir buvo tikra verksnė. Jis visą gyvenimą rūpinosi, kad jai netrūktų lėšų.

9 Dainininkė, aktorė Marie Magdalene Dietrich buvo pavergusi rašytoją daugelį metų, mylėjo, kankino ir sukėlė ilgalaikę kūrybinę krizę. Tapo nemariu femme fatale simboliu ir pirmąja vokiete, padariusia svaiginančią karjerą Holivude.

10 Dietrich buvo ne tik viena ryškiausių savo laikmečio stiliaus ikonų, bet ir maištingos dvasios menininkė- siauri antakiai, paslaptingas žvilgsnis, pasitikėjimą savimi bylojanti laikysena, lūpose arba tarp pirštų smilkstanti cigaretė ir ekscentriškumu dvelkiantys vyriški drabužiai .

11 Meilės istorija prasideda 1937 m. Venecijoje
Meilės istorija prasideda 1937 m. Venecijoje . Santykiai buvo lemtingi tuo, kad Marlene Dietrich niekuomet negalėjo mylėti vieno partnerio, ir šioje jausmų ir paslapčių tragikomedijoje Remarkas atliko ,,vargšo riterio’’ vaidmenį.

12 Švedų kilmės JAV aktorė Greta Garbo ( 1905-1990 ) - garbinama ,,dieviškoji’’.
G. Garbo skleidė paslapties atmosferą. Ji buvo nuošali ir nepasiekiama – tikra žvaigždė. Turėjo daugybę meilužių tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų. Nebuvo ištekėjusi, neturėjo vaikų. Aktorė manė, kad ją turi mylėti visas pasaulis, o ji už tai nieko neprivalo duoti.

13 Ši aktorė Gineso rekordų knygoje įvardyta kaip pati gražiausia Žemėje kada nors gyvenusi moteris. Gamta retai kada sukuria tokius idealiai taisyklingus veido bruožus. „Švedų sfinksas“, „Drovioji sirena“, „Nordijos princesė“, „Sniego karalienė“– taip dažniausiai buvo vadinama Greta Garbo. Tai buvo tokia moteris, kuri, įeidama į patalpą, priversdavo atsisukti visus joje esančius žmones ir prikaustyti jų žvilgsnius į tai nedėdama jokių pastangų.

14 Meksikos ir Holivudo filmų žvaigždė Doloresa del Rio (1905 -1983 )

15 Meksikos kino aktorė ir šokėja Lupe Velez, nusižudžiusi Holivude ( ). Remarką sukrečia Velez savižudybė :,, …tariamai dėl nelaimingos meilės ir kad laukėsi vaiko nuo prancūzų aktoriaus. Trisdešimt ketverių metų … Ką čia pasakysi. Ji buvo tokia gyvybinga’’.

16 Liuise Rainer iš Holivudo svajonių fabriko (102 –iejų metų amžiaus, dabar gyvena Londone )

17 Manekenė ir artistė Natalija Palej, caro Aleksandro III anūkė, milijonieriaus žmona, turėjusi meilės romaną su Antuanu de Sent Egziuperi. Remarkas ją vadino ,,egiptietiška kate’’ m. Natalija perima jo gyvenime M. Dietrich vaidmenį.

18 Šokėja Vera Zorina, garsaus choreografo Georgo Balanchino žmona, tai ,,nedidelė , bet audringa birželio meilė’’.

19  1958 m. vasario 25 d. Remarkas vedė aktorę Paulette Goddard ( ) (buvusi Čarlio Čaplino sutuoktinė) ir gyveno su ja iki gyvenimo pabaigos . Tai ,, pati šiuolaikiškiausia iš mano pažįstamų moterų ir neapsakomai nuovoki’’,- rašė Remarkas. Paulette rašytojui suteikė daugiau laimės negu ankstesnės moterys .

20 Tačiau garsenybių pasaulyje ji vaizduojama kaip pamišusi dėl pinigų ir pirkinių, savanaudiška, mažai besirūpinanti senstančiu vyru. Vis dėlto Remarkas ją matė kitokią, neapsakomai buvo su ja laimingas, iki pat mirties rašė meilės laiškus.

21 Paulette nekalbėjo vokiškai, Amerikos žydė nelabai vertino vokiečius
Paulette nekalbėjo vokiškai, Amerikos žydė nelabai vertino vokiečius. Ji paveldėjo ir visą rašytojo turtą.

22 Visą rašytojo palikimą, taigi ir jo teises, ji perdavė valdyti Niujorko universitetui, taip pat ir namą Šveicarijoje, kuriame gyveno apie 40 metų, dažnai išvažiuodamas, kartais net ir labai ilgam .

23 Visiems laikams jis paliko šią puikią vilą tik tada, kai greitosios pagalbos automobilis išvežė jį į Lokarno ligoninę.

24 Paulette Goddard palaidota Ronko kapinėse šalia rašytojo ir savo motinos.

25 ,,Niekas negali būti svetimesnis už žmogų, kurį kitados mylėjai’’.
,,Meilėje mes apskritai per daug klausinėjame, o jei dar imame reikalauti išsamių atsakymų - ji greit išgaruoja’’. E.M.Remarkas


Atsisiųsti ppt "Erichas Marija Remarkas"

Panašios pateiktys


Google reklama