Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Atliko: Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Atliko: Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos"— Pateikties kopija:

1 Atliko: Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos
Technologijų mokytoja metodininkė J. Urbanienė

2 TURINYS 1. Pamokos tikslas 2. Aplikacijos apibrėžimas 3
TURINYS 1. Pamokos tikslas 2. Aplikacijos apibrėžimas 3. Aplikacijos istorija 4. Aplikacijos atlikimo eiga 5. Spalvos aplikacijoje 6. Priemonės reikalingos aplikacijos atlikimui

3 Pamokos tikslas: Sužinoti, kas yra aplikacija, kam ji naudojama ir kokių medžiagų prireiks darbui. Parinkti medžiagas rankdarbiui. Sukurti eskizą aplikacijai. Turinys

4 kai iš audinio arba odos
tai dailės technika, siuvinėjimo būdas, kai iš audinio arba odos skiautelių sudaryti vaizdai ar ornamentai prisiuvami ant kito audinio.

5 Turinys

6 Kada sukurti pirmieji aplikacijos darbai ?
Tiksliai nežinoma. Egipte karalienės Isi em Kebs kape, datuojamame 9 a.pr.Kr., rasta laidotuvių palapinė, papuošta aplikacijomis. Nilu plaukiojo laivai, kurių būrės taip pat buvo puošiamos aplikacija.

7 Kaip ir kada aplikacija pateko į Europą ?
Manoma, kad XI a. kartu su Kryžiaus karų dalyviais iš Palestinos. Spalvingas kryžiuočių vėliavas, palapines, vėliau ir apsiaustus puošė puikios aplikacijos. Buvo pradėti aplikacija puošti ir bažnytiniai rūbai, vėliavos. Dar vėliau baldai ir aukštuomenės rūbai.

8 Lietuvoje aplikacija paplito XVI-XVII a
Lietuvoje aplikacija paplito XVI-XVII a. Etnografijos muziejuje yra išlikę prabangių siuvinių, tai – Trakų vaivadijos vėliava, didelis uždangalas palapinės sienai su kunigaikščių Palubinskų herbais, lovatiesės ir staltiesės. Turinys

9 Aplikacijos atlikimo eiga: 1
Aplikacijos atlikimo eiga: 1. Piešiamas eskizas, piešinio detales darome dideles, bet nesudėtingas, kad nebūtų sunku prisiūti, smulkias detales galima siuvinėti ar toje vietoje prisiūti sagutes, juosteles, karoliukus.

10 2. Ant popieriaus paruoštas piešinys didinamas, spalvinamas
2. Ant popieriaus paruoštas piešinys didinamas, spalvinamas. Pažymima, koks bus audinys, kokiu siūlu ir dygsniu siuvamas. Iškarpomos popierinės aplikacijos detalės. Pagal iškarpas iškerpamos audinių detalės. Irstančių audinių pakraščiai palenkiami ar apsiuvami plonesniais tos pačios spalvos siūlais.

11 3. Paruošta detalė pridaigstoma norimoje vietoje
3. Paruošta detalė pridaigstoma norimoje vietoje. Detalės siuvamos tankiu lygiu įstrižuoju, kilpiniu, pintiniu ar grandinėlės dygsniais. 4. Ant didesnės aplikacijos detalės galima dėti mažesnę. Ją galima išsiuvinėti. Aplikaciją galima pasiuvinėti, prisiūti įvairių priedų – juostelių, nėrinių, virvelių, mezginių.

12 5. Kad aplikacija būtų iškilesnė, po ja padedama vatos, porolono, sintetinio pluošto. Aplikaciją galima prisiūti ir siuvamąja mašina zigzagu Pabaigtą rankdarbį išlyginame per drėgną medžiagos skiautę iš blogosios pusės.

13 Kam naudojama aplikacija ?
Drabužių puošimui ir atnaujinimui, namų apyvokos daiktų dekoravimui, paveikslų kūrimui

14 Keletas mokinių darbų

15 Turinys

16 SPALVOS APLIKACIJOJE

17

18

19 Turinys

20 Darbui atlikti jums reikės:
piešinio – rankdarbio projekto, vienspalvio audinio aplikacijos pagrindui, spalvotų audinių, odos skiautelių aplikacijos vaizdui ar ornamentui, siūlų, detalių pritvirtinimui prie audinio, siuvimui, siuvimo adatų, smeigtukų, žirklių detalių sukirpimui.

21 Medžiagų parinkimas Aplikacijai parenkamos medžiagos, kurios mažiausiai ýra. Tokias medžiagas lengviau dailiai prisiūti. Medžiagos derinamos ne tik pagal spalvą, bet ir pagal audinio tipą. Skirtingų tipų medžiagos skirtingai elgiasi skalbiamos ir lyginamos. Jos gali sugadinti jūsų aplikacijos estetinį vaizdą.

22 Sėkmės darbe ! grįžti


Atsisiųsti ppt "Atliko: Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos"

Panašios pateiktys


Google reklama