Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Asmens duomenys ir jų apsauga

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Asmens duomenys ir jų apsauga"— Pateikties kopija:

1 Asmens duomenys ir jų apsauga

2 Turinys Asmens duomenys elektroninėje erdvėje
Asmens duomenų saugumo užtikrinimas

3 Asmens duomenys elektroninėje erdvėje
Asmens duomenų teikimas kelia gresmių teisei į privataus gyvenimo neliečiamumą, konfidencialumą ir finansinei asmens (ar jo šeim.) gerovei; Yra pavojus, kad prie e. paslaugų teikėjo svetainės (sistem.) gali prisijungti neįgalioti asmenys, pamatyti, neteisėtai nusikopijuoti duomenis, juos pakeisti, atskleisti kitiems asmenims, panaudoti nepageidaujamiems pranešimams, grasinimams siuntinėti el. paštu, patyčioms ar persekiojimui, susirašinejimo paslapčiai atskleisti, privačiai informacijai, provokuojančioms nuotraukoms paviešinti, reputacijai sugadinti, pinigams pasisavinti, būsto neliečiamybel pažeisti, paskoloms paimti svetimu vardu ir kt. tikslais.

4 Rinkdamas asmens duomenis, duomenų valdytojas privalo aiškiai ir suprantamai suteikti duomenų subjektui informacijos apie save, kokiais tikslais ketina tvarkyti asmens duomenys, kokius savo duomenis duomenų subjektas privalo ir kokių neprivalo pateikti, kokios yra duomenų nepateikimo pasekmės; Duomenų valdytojas privalo informuoti duomenų subjektą apie teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jo asmens duomenys, o duomenų subjektui sutikus, užtikrinti jam galimybę susipažinti su savo asmens duomenimis ir reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius duomenis arba juos sunaikinti.

5 Asmens duomenų saugumo užtikrinimas
Teikiant asmens duomenis automatiniu būdu, reikia elgtis su jais itin atsargiai. Prieš teikiant, įsitikinkite: kad duomenis teikiate patikimam e. paslaugų teikėjui; kad e. paslaugų teikėjo svetainė saugi; ar duomenys perduodami naudojant saugaus duomenų persiuntimo protokolą (pvz. https).

6

7 Keli kiti patarimai: Kurkite sunkiai jspėjamus slaptažodžius; Stenkitės nesinaudoti e. paslaugomis viešose vietose (interneto kavinėse, bibliotekose ir pan.); Atsargiai naudokitės belaidžio interneto paslaugomis viešuosiuose interneto prieigos taškuose; Būkite budrūs, nepasiduokite galimam psichologiniam spaudimui (Niekas jokiomis aplinkybėmis neturi teisės reikalauti iš jūsų konfidencialios informacijos); Naudokite Virtualų privatų tinklą.

8 Šaltiniai

9 Ačiū už dėmesį


Atsisiųsti ppt "Asmens duomenys ir jų apsauga"

Panašios pateiktys


Google reklama