Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Plėtros programų ir investicijų skyrius:

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Plėtros programų ir investicijų skyrius:"— Pateikties kopija:

1 Plėtros programų ir investicijų skyrius:
NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR BENDRUOMENINĖS VEIKLOS STIPRINIMO VEIKSMŲ PLANO ĮGYVENDINIMO 2.3 PRIEMONĖ „REMTI BENDRUOMENINĘ VEIKLĄ SAVIVALDYBĖSE“ KONTAKTAI Plėtros programų ir investicijų skyrius: Greta Jorudaitė, tel. (8 37) , el. p. Evelina Revuckaitė, tel. (8 37) , el. p.

2 APIE KĄ KALBĖSIME? Projektų vertinimas ir atranka
Kaip skaityti dokumentus: pagrindiniai akcentai Paraiškos pildymas

3 Programa „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“
Programa „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ – tai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtinta projektų finansavimo programa, kurios pagrindinis tikslas yra skatinti gyvenamųjų vietovių (jų dalių ar kelių gyvenamųjų vietovių) bendruomenių savarankiškumą tenkinant socialinius jų narių (gyventojų) poreikius, stiprinti narių (gyventojų) tarpusavio pasitikėjimą, bendruomeninę veiklą, sudaryti sąlygas bendruomeninėms, religinėms, kitoms nevyriausybinėms organizacijoms dalyvauti priimant sprendimus dėl bendruomenių narių (gyventojų) socialinių poreikių tenkinimo.

4 IŠPLĖSTINĖ SENIŪNAIČIŲ SUEIGA
Ši sueiga priima sprendimą dėl konkrečioje teritorijoje, kurios gyventojų bendruomeninei veiklai stiprinti pagal šią Priemonę yra skiriamas finansavimas, prioritetinių vykdytinų ir finansuotinų veiklų, vertina paraiškas, priima sprendimą, kuri organizacija (-os) vykdys projektą (-us), vertina projekto (-ų) įgyvendinimą. Taip pat išplėstinėje seniūnaičių sueigoje patariamojo balso teise gali dalyvauti konkrečioje teritorijoje, kurioje sudaroma išplėstinė seniūnaičių sueiga, veikiančių NVO, tradicinių religinių bendruomenių atstovai.

5 FINANSAVIMO SKYRIMO EIGA
PRIORITETINIŲ FINANSUOTINŲ VEIKLŲ NUSTATYMAS KVIETIMAI VERTINIMAS SPRENDIMAS FINANSUOTI FINANSAVIMO SUTARTIES PASIRAŠYMAS PROJEKTŲ ĮGYVENDINIMAS IR STEBĖSENA

6 PROJEKTŲ PARAIŠKŲ VERTINIMO PROCESAS

7 Projektų atitikties formaliesiems kriterijams vertinimas
Vertinama ar: Paraiškos pateiktos iki skelbime nurodytos datos; Paraišką pateikė organizacija, kuri yra tinkamas pareiškėjas; Prie paraiškos pateikti visi prašomi dokumentai (reikiamas jų egzempliorių skaičius); Pareiškėjas yra atsiskaitęs už ankstesniais kalendoriniais metais iš Savivaldybės ar valstybės biudžeto konkurso būdu gautas lėšas ir (arba) gautas lėšas panaudojo tikslingai; Paraiška užpildyta kompiuteriu, lietuvių kalba, patvirtintoje formoje, pasirašyta pareiškėjo vadovo arba ko įgalioto asmens, turinčio teisę veikti pareiškėjo vardu, nurodant vardą pavardę ir pareigas, bei patvirtintą antspaudu, jei pareiškėjas privalo turėti antspaudą.

8 PROJEKTŲ NAUDINGUMO VERTINIMAS

9 PROJEKTŲ NAUDINGUMO VERTINIMAS
Jeigu projektai pagal turinį ir prioritetą įvertinami vienodai, pirmenybė teikiama: projektui, kurio projekto vykdytojo darbo užmokesčio, įskaitant socialinio draudimo įmokas, išlaidos mažesnės; jei projektai pagal turinį ir prioritetą įvertinami vienodai (surenka vienodą balų skaičių), pirmenybė teikiama projektams, pagal projektų, vertinimo atrankos kriterijų eiliškumą, t. y. pirmenybė suteikiama projektams, surinkusiems daugiau balų pagal iš eilės vertinimo lentelėje nurodytą prioritetinį kriterijų.

10 PAPILDOMI BALAI Vertinant projektus, papildomi balai skiriami, jeigu:
projektą pateikė bendruomeninė organizacija; Bendruomeninė organizacija yra sudariusi partnerystės sutartį su bent vienu partneriu, t. y. kita nevyriausybine organizacija ar religine bendruomene ar bendrija arba kita pelno nesiekiančia organizacija; į projekto veiklų įgyvendinimą įtraukti savanoriai; projektu siekiama įtraukti socialinę atskirtį patiriančius asmenis; į projekto veiklų įgyvendinimą įraukiami jauni žmonės (14-29 m.).

11 KVIETIMAI/PARAIŠKOS PILDYMAS
Atsidarykite tinklalapį. Pradėkite nuo „Nevyriausybinės organizacijos“

12 KVIETIMAI/PARAIŠKOS PILDYMAS
Pasirinkite Programa „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“

13 KVIETIMAI/PARAIŠKOS PILDYMAS
Pasirinkite „Aktualūs kvietimai“

14 KVIETIMAI/PARAIŠKOS PILDYMAS
Pasirinkite ir atsisiųskite Kvietimą teikti paraiškas.

15 TINKAMAS PAREIŠKĖJAS IR PARTNERIS
PAREIŠKĖJAS (Kvietimo teikti paraiškas 4 punktas) Atitinkamos seniūnijos teritorijoje veiklą vykdanti bendruomeninė organizacija, religinė bendruomenė ir bendrija, kitos nevyriausybinės organizacijos. 4.2. Pareiškėjas turi būti tiesiogiai atsakingas už projekto parengimą ir valdymą ir negali būti tarpininku. 4.3 Pareiškėjas nėra pateikęs kitų paraiškų finansuoti veiklas, kurios yra to paties projekto dalys, pagal kitas finansavimo programas. PARTNERIS Projekto partneriu (-iais) gali būti bendruomeninės, nevyriausybinės organizacijos (įskaitant religines bendruomenes ir bendrijas).

16 KVIETIMAI/PARAIŠKOS PILDYMAS
Pasitikrinkite, ar Jūsų turima idėja atitinka prioritetines vykdytinas ir finansuojamas veiklas (Kvietimo teikti paraiškas 2 punktas)

17 SVARBU!!! 1 PAREIŠKĖJAS 1 PROJEKTAS

18 TINKAMOS IŠLAIDOS tiesiogiai susijusios su projekte suplanuotomis ir įgyvendinamomis veiklomis ir nurodytos projekto biudžete; faktiškai patirtos išlaidos ne ankščiau kaip nuo Sutarties su Savivaldybės administracija pasirašymo dienos iki einamųjų metų gruodžio 31 d., nustatomos ir patikrinamos, taip pat pagrįstos jas įrodančiais dokumentais, atitinkančiais Lietuvos Respublikos teisės aktus ir projekto įgyvendinimo sutartį; būtinos projektui įgyvendinti, atitinkančios realias rinkos kainas, panaudojamos tik siekiant projekto tikslų, laikantis ekonomiškumo, taupumo, efektyvumo principų.

19 TINKAMOS IŠLAIDOS projekto administravimo išlaidos (ne daugiau kaip 30 proc. projektui įgyvendinti skirtų lėšų): projekto vadovo darbo užmokestis, įskaitant gyventojų pajamų ir socialinio draudimo įmokas bei įmokas į Garantinį fondą; asmens, tvarkančio buhalterinę apskaitą, darbo užmokestis, įskaitant gyventojų pajamų ir socialinio draudimo įmokas bei įmokas į Garantinį fondą (kai paslauga nėra perkama iš buhalterinės apskaitos paslaugas teikiančios įmonės (įstaigos) ar buhalterinės apskaitos paslaugas savarankiškai teikiančio asmens); atlyginimas už buhalterinės apskaitos paslaugas (kai paslauga perkama iš buhalterinės apskaitos paslaugas teikiančios įmonės (įstaigos) ar buhalterinės apskaitos paslaugas savarankiškai teikiančio asmens); ryšių paslaugų (interneto, fiksuoto ir (ar) mobiliojo ryšio (neviršijant 15 Eur vienam projekto vadovui, vykdytojui ar už buhalterinę apskaitą atsakingam asmeniui per mėnesį), pašto išlaidos; patalpų projektui vykdyti nuoma ir (ar) komunalinių paslaugų išlaidos (šildymo, elektros energijos tiekimo, vandentiekio, nuotekų šalinimo paslaugoms apmokėti). projekto vykdytojo (-ų) darbo užmokestis, įskaitant gyventojų pajamų ir socialinio draudimo įmokas bei įmokas į Garantinį fondą; komandiruočių (išskyrus tarptautines) išlaidos (kelionių bilietai, apgyvendinimas, dienpinigiai ir kt.) projekto vadovui, vykdytojui (-ams) ir (ar) už buhalterinę apskaitą atsakingam asmeniui; transporto išlaikymo išlaidos (pvz. degalai); išlaidos projektui įgyvendinti reikalingoms paslaugoms, teikiamoms pagal atlygintinų paslaugų sutartis ar autorines sutartis (ne daugiau kaip 25 Eur už 1 val.);

20 TINKAMOS IŠLAIDOS tiesiogiai susijusioms su projekto įgyvendinama veikla reikalingoms prekėms įsigyti; išlaidos savanoriškai veiklai organizuoti Lietuvos Respublikos savanoriškos veiklos įstatyme nustatyta tvarka; išlaidos projekto sklaidos ir viešinimo priemonėms ir paslaugoms įsigyti; maitinimo paslaugų išlaidos (ne daugiau 8 Eur 1 asmeniui per dieną); transporto paslaugų išlaidos (pvz.: kelionės bilietams, nuomai ir kt.); bankų, kitų kredito ar mokėjimo įstaigų suteiktų paslaugų už lėšų pervedimą mokesčiai; ilgalaikiam turtui, kurio vertė 500 eurų ir didesnė, kaip tai reglamentuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės m. birželio 10 d. nutarimas Nr. 564 „Dėl Minimalios ilgalaikio materialiojo turto vertės nustatymo ir ilgalaikio turto nusidėvėjimo (amortizacijos) minimalių ir maksimalių ekonominių normatyvų viešojo sektoriaus subjektams sąrašo patvirtinimo“, įsigyti, kai projekte numatyta vykdyti Kvietimo papunktyje nurodytą veiklą. Išlaidos, skirtos ilgalaikiam turtui įsigyti, gali sudaryti ne daugiau kaip 20 proc. nuo projektui įgyvendinti skirtų lėšų; išlaidos kitoms paslaugoms, kurios yra būtinos siekiant įgyvendinti numatytas veiklas, bet nepriskiriamos prie minėtų išvardintų paslaugų rūšių.

21 NETINKAMOS IŠLAIDOS Lėšos negali būti naudojamos:
įsiskolinimams dengti; investiciniams projektams rengti ir įgyvendinti; Priemonės įgyvendinimo išlaidoms, finansuojamoms iš kitų finansavimo šaltinių, apmokėti; kelionėms į užsienį; veikloms, kurios: kelia grėsmę žmonių sveikatai, garbei ir orumui, viešajai tvarkai; bet kokiomis formomis, metodais ir būdais išreiškia nepagarbą tautiniams Lietuvos valstybės simboliams; bet kokiomis formomis, metodais ir būdais populiarina smurtą, prievartą, neapykantą; bet kokiomis formomis, metodais ir būdais pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstituciją, įstatymus ir kitus teisės aktus.

22 UŽPILDYTAS PARAIŠKOS ORIGINALAS
PARAIŠKŲ PRIĖMIMAS UŽPILDYTAS PARAIŠKOS ORIGINALAS PRISTATYMAS PAŠTU PRISTATYMAS Į KAUNO miesto savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriaus Asmenų aptarnavimo poskyrĮ, Laisvės al. 96 (6 darbo vieta) 2019 m. rugpjūčio 8 d. 17 val.

23 KLAUSIMAI

24 LAUKSIME JŪSŲ PROJEKTŲ!!!


Atsisiųsti ppt "Plėtros programų ir investicijų skyrius:"

Panašios pateiktys


Google reklama