Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

SKAITYMO IR RAŠYMO SUNKUMAI, JŲ ĮVEIKIMO BŪDAI

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "SKAITYMO IR RAŠYMO SUNKUMAI, JŲ ĮVEIKIMO BŪDAI"— Pateikties kopija:

1 SKAITYMO IR RAŠYMO SUNKUMAI, JŲ ĮVEIKIMO BŪDAI
Parengė Pungės raj. PPT specialioji pedagogė metodininkė Loreta Kerpauskienė

2 SUNKUMAI (I) 1.Skaitydami ir rašydami vaikai painioja garsus ir juos žyminčias raides. 2. Praleidinėja raides. 3. Kaitalioja raides tarpusavyje. 4. Diktuojant daro fonetinio ir nefonetinio pobūdžio klaidas.

3 SUNKUMŲ ĮVEIKIMO BŪDAI (I)
1. Lavinti vizualinį suvokimą. 2. Ugdyti verbalinio apibendrinimo gebėjimus. 3. Formuoti garsinės analizės ir sintezės įgūdžius. 4. Naudoti individualaus mokymo būdus.

4 SUNKUMAI (II) 1. Vaikai skaito skiemenuodami, lėtu tempu.
2. Nurašydami žodžius painioja panašios formos raides. 3. Dėl foneminės klausos nepakankamumo daro fonetinio pobūdžio klaidas.

5 SUNKUMŲ ĮVEIKIMO BŪDAI (II)
1. Stengtis skiemenis sudarinėti ne paraidžiui, o jungiant ( lyg tai dainuojant). 2. Naudoti skiemenukų ir žodelių dėliones. 3. Duoti rašyti panašios formos raides atskirai, skiemenyje, žodyje. 4. Žodžiuose įrašyti vaiko painiojamas raides. 5. Pradėti mokyti nuo lengvesnių, atvirų skiemenų sudarymo ir skaitymo. 6. Pradėti mokyti skirti ilguosius ir trumpuosius balsius. 7. Skirti e-ė, o-uo, ė-ie. 8. Duoti rašyti skiemenis, žodelius, kuriuose panašiai skamba garsai ( t-d, k-g, p-b, š-ž, s-z, š-s, l-r, č-c).

6 BENDRI SUNKUMŲ ĮVEIKIMO BŪDAI:
1. Skaitymo ir rašymo sunkumus šalinti kartu. 2. Naudoti individualaus darbo metodus ir būdus. 3. Reikalui esant lengvinti lietuvių kalbos programą. 4. Papildomai dirbti su logopedu, specialiuoju pedagogu. 5. Lavinti kartu visus pažintinius procesus: mąstymą, atmintį, vizualinius ir girdimuosius procesus, atmintį. 6. Leisti vaikui naudotis įvairia papildoma mokomąja medžiaga, kuri greičiau padėtų šalinti skaitymo ir rašymo sunkumus. 7. Ugdymo procese nevengti žaidybinių elementų, kad vaikui būtų įdomu mokytis ir išmokti. 8. Būtinas daugkartinis išmoktos medžiagos kartojimas. 9. Vaikas turi jausti, kad juo yra rūpinamasi, kad jį mokytojas myli ir nori jam padėti.

7 Skaidres parengė Plungės raj. PPT
Literatūra: 1. B. Liaškovienė. Garsų tarimo įtvirtinimas žodžiuose ir sakiniuose. 2. R. Perminienė, D. Urbonienė. Noriu aiškiai kalbėti ( I-II dalys). 3. J. Danilavičius.Zylutė (skaitymo pradžiamokslis). 4. J. Danilavičius. Genelis (skaitymo pradžiamokslis). 5. A. Andrianova. Garsų tarimas (I-II dalys). 6. L. Morkevičienė. Mokomės skaityti.


Atsisiųsti ppt "SKAITYMO IR RAŠYMO SUNKUMAI, JŲ ĮVEIKIMO BŪDAI"

Panašios pateiktys


Google reklama