Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas"— Pateikties kopija:

1 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
BMT projekto tyrėjų grupė: Giedra Marija LINKAITYTĖ (grupės vadovė) Dangira LUKŠYTĖ Vytautas LAPĖNAS Panevėžys,

2 Tyrimo reikšmė Mokyklai; Projektui; Visuomenei (valstybei).
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Tyrimo reikšmė Mokyklai; Projektui; Visuomenei (valstybei).

3 Mokyklų stipriosios ypatybės Bendros vizijos kūrimas
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Mokyklų stipriosios ypatybės Bendros vizijos kūrimas Turima projektinio darbo patirtis pusėje mokyklų dalyvavę projektuose teigia nuo 51 proc. iki 75 proc. darbuotojų, o ketvirtadalyje mokyklų projektinio darbo patirties turi netgi daugiau nei 75 proc. darbuotojų). Bendruomenių įsijungimas į iškeltų problemų apibrėžimą (2 mokyklose 80 proc. dalyvavusių apklausoje darbuotojų nurodė dalyvavę apibrėžiant mokyklos problemą BMT2 projekte, o beveik du trečdaliai mokyklų įtraukė nuo 41 proc. iki 80 proc. savo darbuotojų į problemos apibrėžimo procesą). Mokyklos aktyviai kuria prielaidas bendradarbiavimui (inicijuoja ir dalyvauja projektinėse iniciatyvose, sudaro bendradarbiavimo sutartis). Pozityvus mokyklų administracijos bei mokytojų požiūris į projektą (visose mokyklose į paraiškų rengimą buvo įsijungę mokytojai bei direktoriaus pavaduotojai, beveik visose (išskyrus vieną) -direktoriai, pagalbos mokiniui specialistai (95,2 proc. mokyklų).

4 Mokyklų stipriosios ypatybės Bendros vizijos kūrimas
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Mokyklų stipriosios ypatybės Bendros vizijos kūrimas Paritetinis bendradarbiavimas beveik 62 proc. mokyklų paraiškos rengimo metu vyravo savanoriai pagalbininkai. Nuostata bendradarbiauti spręsdamos problemas mokyklos yra nusiteikusios įtraukti daugiau veikėjų nei jų buvo įsijungę į problemos apibrėžimą paraiškos rengimo etape, ypač kolegas iš kitų mokyklų bei išorės konsultantus. Nuostata plėsti bendradarbiavimo būdų spektrą technologijomis pagrįstus bendradarbiavimo būdus dalyvaudamos BMT2 pageidauja naudoti žymiai daugiau mokyklų nei naudojo paraiškos rengimo metu.

5 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
Mokyklų stipriosios ypatybės Profesionalumas arba asmeninis meistriškumas Pozityvi nuostatą į profesinį tobulėjimą daugiau nei 60 proc. atsakiusiųjų, pageidauja plėtoti kompetenciją dalijimosi informacija su kolegomis srityje, mokytis planuoti bendras veiklas su kolegomis nori beveik 41 proc., apie trečdalis siekia plėtoti produktyvaus dalyvavimo bendrose veiklose bei savo ir kolegų požiūrio derinimo kompetenciją. Kiek daugiau nei pusė visų atsakiusiųjų teigė siekiantys vystyti probleminių situacijų analizavimo gebėjimus, o beveik 40 proc. tyrimo dalyvių domino mokykloje kylančių problemų atpažinimo gebėjimų plėtotė. Projekto naudingumo suvokimas Beveik visi (išskyrus 0,3 proc.) tyrimo dalyviai tikisi, kad projektas jiems bus naudingas. Net trečdalis tyrimo dalyvių teigė sieksiantys patobulinti savo kaip profesionalo turimas kompetencijas tam, kad galėtų geriau pasitarnauti visuomenei. Tiek pat respondentų pažymėjo, kad projekto metu tiesiog norėtų sužinoti, ką nors naujo, kas galbūt pravers vėliau, tačiau galima tikėtis, kad projekto eigoje jie konkretizuos savo tikslus.

6 Mokyklų stipriosios ypatybės Mokymasis komandose
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Mokyklų stipriosios ypatybės Mokymasis komandose Patirtis buriant darbo grupes pokyčiams įgyvendinti (Net 73 proc. atsakiusių mokyklų jau įprasta inovatyviai veiklai (pokyčių įgyvendinimui) burti darbo grupes.) Pozityvus komandinės veiklos vertinimas (Didžioji dalis mokyklų komandų pozityviai vertina visus dalyvavimo komandinėje veikloje požymius: emocinę būseną, veiklą, bendradarbiavimą, nuostatą, moralines normas, bei lojalumą. Net 14 proc. visų dalyvavusių tyrime respondentų į projektą įsijungia todėl, kad nori aktyviai bendradarbiauti su kolegomis. Daugiau nei šeštadalis respondentų pažymėjo, jog tikisi, kad dalyvavimas projekte bus prasmingas, nes jo turinys atitinka turimus principus ir vertybes.)

7 Mokyklų stipriosios ypatybės Mąstymo modeliai
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Mokyklų stipriosios ypatybės Mąstymo modeliai Egzistuoja mąstymo modelių įvairovė (daugumoje mokyklų (61 proc.) vyravo į dabartį orientuotas projektavimo tipas, 27 proc. taikė į praeitį, o 11 proc. – į sąveiką orientuotą projektavimo tipą). Mokyklose jau yra į sąveiką orientuoto problemų sprendimo būdo šalininkų Tai, kad 15 proc. respondentų siūlo tolimesniam problemos sprendimui pasirinkti į sąveiką orientuotą projektavimo būdą atskleidžia tikslingos partnerystės galimybę jau projekto pradžioje).

8 Mokyklų stipriosios ypatybės Mąstymo modeliai
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Mokyklų stipriosios ypatybės Mąstymo modeliai Prielaidos mokymuisi Pradinės situacijos vertinimo tyrime dalyvavo 1497 respondentų iš 42 mokyklų. Galima teigti, kad sukaupti tyrimo duomenys atspindi pradinę mokyklų situaciją ir yra apibendrinti bei pateikti taip, kad juos būtų galima analizuoti mokyklos kaip organizacijos lygmenyje bei BMT2 projekto dalyvio požiūriu. Taigi, analizuojant esamą situaciją yra sukuriamos mokymosi prielaidos individualiems tyrimo dalyviams ir mokykloms kaip organizacijoms.)

9 Faktai ateities įžvalgoms
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Faktai ateities įžvalgoms Naudotų apibrėžiant problemą ir pageidaujamų naudoti sprendžiant problemą projektavimo būdų palyginimas (apibendrinimas mokyklų lygmenyje)

10 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
Respondentų pasiskirstymas pagal įsijungimo į projektą siekius mokyklos kaip organizacijos atžvilgiu

11 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
43,2% 28,9% 10,4% 17,4% 35,7% 30,2% 17,8% 60,6% 32,8% 10,3% 19,6% 40,8% 34,1% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% Dalijimasis informacija su kolegomis Savo ir kolegų požiūrių bei nuomonių derinimas Konceptualus ir aiškus idėjų pristatymas kolegoms. Sprendimo priėmimas mokykloje bendru sutarimu (konsensuso, kompromiso ir kt. būdais) Bendrų veiklų su planavimas Produktyvus dalyvavimas bendrose veiklose Grįžtamojo ryšio teikimas kolegoms ir jo priėmimas. Siekiama dalintis turima patirtimi Siekiama plėtoti kompetenciją Sričių, kuriose siekiama dalintis patirtimi ir pageidaujama plėtoti kompetenciją bendradarbiavimo srityje palyginimas

12 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
Sričių, kuriose siekiama dalintis patirtimi ir pageidaujama plėtoti kompetenciją problemų sprendimo srityje palyginimas

13 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
1 2 3 A B B C C Re A Re

14 Ateities kryptys PROBLEMA VIZIJA
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Ateities kryptys PROBLEMA VIZIJA

15 Ateities kryptys TIKSLAS, REZULTATAS NORAS VEIKTI
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Ateities kryptys TIKSLAS, REZULTATAS NORAS VEIKTI

16 kelių alternatyvių problemos sprendimo galimybių aprašas,
Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas Siekiant sukurti tolygaus mokymosi komandoje galimybes visuose problemų sprendimo proceso etapuose, kvalifikacijos tobulinimo programose galima būtų numatyti kiekvieną etapą pabaigti konkrečiu rezultatu, kuris būtų fiksuojamas, pvz.: problemos apibūdinimas, nurodant mokyklos veiklos sritį (is), kuriose laukiama teigiamų pokyčių, probleminės srities apibūdinimas, nurodant konkrečius problemą charakterizuojančius rodiklius, kelių alternatyvių problemos sprendimo galimybių aprašas, alternatyvos pasirinkimo ir sprendimo priėmimo pagrindimas ir projektas, sprendimo įgyvendinimo planas, sprendimo įgyvendinimo stebėsenos planas, sėkmės įsivertinimo priemonės.

17 Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas
Pasiūlymai Teigiamų poslinkių bendradarbiavimo kultūros srityje būtų galima tikėtis kai kurias komunikacines veiklas perkeliant į virtualią erdvę ir taip paskatinant mokyklos bendruomenes tobulinti IKT kompetenciją, kuri patenka į aštuonių bendrųjų kompetencijų sąrašą. Tokiu būdu galima būtų ne tik paskatinti moksleivių įsijungimą į problemos sprendimą, bet ir sukurti perspektyvą naujovėms, o tuo pačiu ir pridėtinei vertei.


Atsisiųsti ppt "Įsijungiančių į BMT projektą mokyklų vertinimas"

Panašios pateiktys


Google reklama