Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Kodėl šeima vadinama namų bažnyčia? Pamoka skirta 5-6 klasių mokiniams

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Kodėl šeima vadinama namų bažnyčia? Pamoka skirta 5-6 klasių mokiniams"— Pateikties kopija:

1 Kodėl šeima vadinama namų bažnyčia? Pamoka skirta 5-6 klasių mokiniams
Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos tikybos mokytoja metodininkė JULĖ VAKETIENĖ

2 PAMOKOS UŽDAVINYS Peržiūrėję filmuotą medžiagą, išsiaiškinę kas sudaro šeimą, pasiskirstę šeimos nariais ir atlikę 4 užduotis iš 6 gebės skirti tėvų- vaikų pareigas šeimoje ir suvokti šventumo reikšmę joje.

3 Šeimos nuotraukos

4 Minčių lietus 1. Kas sudaro šeimą? 2. Ką vadiname šeima? 3. Kiek gali būti mažiausiai šeimos narių? 4. Kiek gali būti daugiausiai šeimos narių? 5. Kokie jausmai ir patirtys šeimoje?

5 DARBAS GRUPĖSE 1. Pasiskirstyti pagal šeimos narių užimamas pareigas (tėtis, mama, vaikai) 2. Parengti pristatymą: “Mano pareigos šeimoje”. 3. Ant lapelių surašomos pareigos; lapeliai suklijuojami į plakatą.

6 2 UŽDUOTIS Susiskirstyti į 2 grupes: 1 grupė – tėčiai ir mamos
2 grupė - vaikai Parengti pristatymą: ”Bendra veikla mūsų šeimoje“. Plakatas papildomas. Galima situacijas vaidinti (pvz.: vaikai sveikina tėvus vestuvių dienos sukakties ar kita proga)

7 Pokalbis - klausinėjimo metodas
1 grupė. Kaip jautėsi dirbusi grupė? 2 grupė. Ar jautėsi atsakinga už savo narius? 3 grupė. Ar sunku būti tėvais? Kodėl? 4 grupė. Ar lengva būti vaikais? Kodėl? Ko išmokau šioje situacijoje?

8 Klausinėjimo metodas 1-2 grupės
Kaip jautėsi Jūsų dirbusi grupė? Ar sunku užimti tokias pareigas šeimoje? Ar grupė jautėsi atsakinga už savo narių darbą ? Ar sunku užimti tokias pareigas šeimoje? 2 grupė

9 Klausinėjimo metodas 3-4 grupės
3 grupė. Ar sunku būti vaikais? Kodėl? 4-3 3-4 4 grupė. Ar lengva būti vaikais? Kodėl?

10 Pokalbis 1. Kada ir kur pirmą kartą išgirdote apie Dievą?
2. Kas jus mokė melstis? 3. Su kuriais šeimos nariais dalyvaujate sekmadienio Šv. Mišiose? 4. Kokias religines šventes švenčiate namie ? 5. Kokias religines šventes švenčiate bažnyčioje? 6. Kokias sakramentalijas turite namuose?

11 Sakramentalijų reikšmė
Sakramentalijos – tai palaiminimai (asmenų, valgio, daiktų, vietų). Kiekvienas palaiminimas – tai Dievo pašlovinimas ir malda, kuria prašoma Jo dovanų. Dievas Tėvas laimina krikščionis Kristuje „visokeriopa dvasine palaima“ (Ef 1, 3.) KBK 1671

12 Palaiminimai, pašventinimai
Teikiami daiktams, kurie glaudžiai susiję su krikščionių gyvenimu, ugdo pamaldumą, padeda atsiverti Dievui. Sakramentalijos parengia žmones priimti savitą sakramentų veikimą ir pašventina įvairius gyvenimo atvejus. Palaiminti — tai dėkoti ir garbinti Dievą, melsti pagalbos. Bažnyčioje paprastai šventinami religinio turinio paveikslai, kryžiai, Dievo globą primenantys medalikėliai, žvakės.

13 UŽDUOTIS Vokuose pabirę žodžiai. Juos sudėlioti ir suklijuoti į plakatą reikiama kryptimi. Žodžiai: Melstis, mylėti šeimos narius, tikėti Dievu, eiti į bažnyčią, būti nuoširdžiu, atjausti, skaityti Šventąjį Raštą, mokytis maldų, dalyvauti labdaringoje veikloje, slaugyti sergančius, turėti namuose rožinį, maldaknygę, šventąjį paveikslą, padėti mažesniems, šypsotis.

14

15

16 Kas yra šeima? „Santuokos ryšys, kuris visam gyvenimui sujungia vyrą ir moterį, savo prigimtimi yra skirtas sutuoktinių labui ir vaikų gimdymui bei auklėjimui; tą ryšį tarp krikščionių Viešpats Kristus iškėlė į sakramento garbę.“ Dievas, sukūręs žmogų iš meilės, pašaukė jį meilei, kuri yra pagrindinis ir įgimtas kiekvieno žmogaus pašaukimas. Juk žmogus sukurtas pagal Dievo paveikslą ir panašumą, o „Dievas yra meilė“ (1 Jn 4, 8. 16). KBK 1601,1604

17 REFLEKSIJA Mano mintys pamokos pabaigoje:
Susimąsčiau Pradžiugino Nuliūdino Išmokau Sužinojau

18 Naudota literatūra Šventas Raštas Katalikų bažnyčios katekizmas


Atsisiųsti ppt "Kodėl šeima vadinama namų bažnyčia? Pamoka skirta 5-6 klasių mokiniams"

Panašios pateiktys


Google reklama