Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

KOMUNIKACIJA Komunikacija – tai procesas, kai vienas ar daugiau individų sugeba prakalbinti kitą ar kitus individus, kad atsirastų tarpusavio ryšys ir.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "KOMUNIKACIJA Komunikacija – tai procesas, kai vienas ar daugiau individų sugeba prakalbinti kitą ar kitus individus, kad atsirastų tarpusavio ryšys ir."— Pateikties kopija:

1 KOMUNIKACIJA Komunikacija – tai procesas, kai vienas ar daugiau individų sugeba prakalbinti kitą ar kitus individus, kad atsirastų tarpusavio ryšys ir gaunamos informacijos supratimas, kuri ir sudaro komunikavimo pagrindą; 

2 Kodėl yra svarbi komunikacija daugiabučių namų modernizavimo projektų įgyvendinimo eigoje?
Sėkmingo projekto įgyvendinimo prielaida; Mažesnė konfliktų tikimybė; Pasitikėjimas projekto administratoriumi; Mažesnė klaidų tikimybė; Greitesnis visų procesų vykdymas.

3 Komunikacijos dalyviai
Daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkai; Projekto įgyvendinimo administratorius, atstovaujantis butų savininkus; Investicinio plano rengėjas; Projektuotojas; Techninis prižiūrėtojas; Rangovas; VšĮ BETA; Savivaldybės administracija; Kt.

4 Efektyvios komunikacijos prielaidos
Informacija pateikiama laiku; Informacija pateikiama teisinga; Visi proceso dalyviai yra vienodai svarbūs;

5 Kokią informaciją ir kada pateikti gyventojams?
Investicijų plano svarstymas (investicijų plane numatytos priemones, valstybės paramos teikimas, tolesni veiksmai); Finansuotojo pasirinkimas (finansuotojai ir jų sąlygos, aptarti informacijos pateikimą butų savininkams, paaiškinti projekto įgyvendinimo eigą); Techninio projekto pristatymas butų savininkams; Sekantys veiksmai; Projektuotojas, statybos rangovas, statybų techninis prižiūrėtojas (informacija gali būti pateikiama stende); Projekto įgyvendinimo eiga, problemos, sprendimo būdai; Gauta valstybės parama ir investicijų paskirstymas po valstybės paramos suteikimo.

6 Informacijos šaltiniai
Internetinė erdvė: VšĮ BETA, finansuotojų, viešųjų pirkimų tarnybos, CPO katalogo, SPSC ir kt. internetinės svetainės; VšĮ BETA specialistai; VšĮ BETA nemokama telefono linija ; Aplinkos ministerijos specialistai;

7

8 Informacijos šaltiniai (projekto administratoriams)

9 PRAKTINIAI PATARIMAI ADMINISTRATORIAMS (1)
Valstybės paramos teikimo sutartis yra pagrindinis dokumentas įgyvendinant projektą, numatyti terminai, parama, galimybės, reikalavimai ir kt. 5 etapo ir 6 etapo projektų įgyvendinimo, mokėjimo prašymų teikimo tvarka skiriasi nuo ankstesnių; Paslaugų pirkimo sutartis reikia įgyvendinti (stebėti terminus, įpareigojimus ir įsipareigojimus ir kt.);

10 PRAKTINIAI PATARIMAI ADMINISTRATORIAMS (2)
Paslaugų sutartis pratęsti, nurodant aiškias priežastis; Jeigu tokių priežasčių nėra – skaičiuoti delspinigius, išrašyti delspinigių pažymas; Dokumentuoti įvairius pasitarimus, įspėjimus tiekėjams, rangovams ir kt.; Formuoti projekto dokumentų bylą.

11 Dažniausiai užduodami klausimai nemokama tel. linija
1. valstybės parama socialiai remtiniems butų savininkams. 2. Norime atnaujinti daugiabutį namą. Ką reikia daryti? 3. Ar jau yra paskelbtas ir kur finansuojamų projektų sąrašas? 4. Dėl dokumentų pildymo, pateikimo (administratoriai) 5. Dėl rangos darbų (rangovai) 6. Ką daryti buto savininkui jeigu įgyvendinant projektą 7. Kaip turi būti apskaičiuotas investicijų dydis butui po renovacijos? 8. kt.

12 Ačiū už dėmesį Regina Šilinskienė
Projektų įgyvendinimo skyriaus specialistė, VšĮ BETA


Atsisiųsti ppt "KOMUNIKACIJA Komunikacija – tai procesas, kai vienas ar daugiau individų sugeba prakalbinti kitą ar kitus individus, kad atsirastų tarpusavio ryšys ir."

Panašios pateiktys


Google reklama