Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

„INICIATYVOS KAUNUI“ PROGRAMOS KVIETIMŲ PRISTATYMAS

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "„INICIATYVOS KAUNUI“ PROGRAMOS KVIETIMŲ PRISTATYMAS"— Pateikties kopija:

1 „INICIATYVOS KAUNUI“ PROGRAMOS KVIETIMŲ PRISTATYMAS
Kontaktai: Evelina Revuckaitė, Plėtros programų ir investicijų skyrius,

2 APIE KĄ KALBĖSIME? Kaip skaityti dokumentus: pagrindiniai akcentai;
Paraiškos pildymas; Prioritetas „Kauno, kaip aktyvaus jaunimo miesto, įvaizdžio gerinimas“ Prioritetas „Vaikų ir moksleivių užimtumo organizavimas“

3 APIE „INICIATYVOS KAUNUI“
„Iniciatyvos Kaunui“ – tai Kauno miesto savivaldybės inicijuojama programa, kviečianti nevyriausybines organizacijas ir miesto bendruomenes prisidėti prie Kauno problemų sprendimo, siūlant iniciatyvas ir teikiant paraiškas. Finansuojamos ne organizacijos, bet projektai, kurie sprendžia aktualias problemas ir yra orientuoti į aiškius rezultatus Kaunui.

4 Kaip parengti ir pateikti projektą (1):
Pradėkite nuo „Aktualūs kvietimai“.

5 Kaip parengti ir pateikti projektą (2):
Pasirinkti sritį

6 Kaip parengti ir pateikti projektą (3):
Išsiaiškinkite, ar esate tinkamas pareiškėjas (Kvietimo teikti paraiškas 8 punktas). 8.1. Projektų paraiškas gali teikti Lietuvos Respublikoje įstatymų nustatyta tvarka įregistruoti pelno nesiekiantys juridiniai asmenys (nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, viešosios įstaigos, labdaros ir paramos fondai, jaunimo ar su jaunimu dirbančios organizacijos ir kt., išskyrus biudžetines įstaigas), turintys jaunimo ir (ar) su jaunimu susijusios veiklos organizavimo patirties. 8.1. Projektų paraiškas gali teikti Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka įregistruoti pelno nesiekiantys juridiniai asmenys (nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, viešosios įstaigos, labdaros ir paramos fondai, jaunimo ar su jaunimu dirbančios organizacijos ir kt., išskyrus biudžetines įstaigas), turintys darbo su jaunimu ir (ar) vaikais patirties, ir (ar) patirties organizuojant, teikiant jaunimui ir (ar) vaikams skirtas paslaugas.

7 Kaip parengti ir pateikti projektą (4):
Pasitikrinkite, ar Jūsų turima idėja atitinka prioritetą ir veiklas (Kvietimo teikti paraiškas 2, 3 punktai)

8 SVARBU!!! 1 PROJEKTAS 1 PRIORITETAS

9 Kaip parengti ir pateikti projektą (5):
Atkreipkite dėmesį į veiklos aprašyme numatytus kriterijus, kam skiriamas pirmumas.

10 Kaip parengti ir pateikti projektą (6):
Įsitikinkite, kad projekto veiklos skiriamos tinkamai tikslinei grupei ir vyksta tinkamoje teritorijoje (Kvietimo teikti paraiškas 4, 6 punktai).

11 Kaip parengti ir pateikti projektą (7):
Planuojami rezultatai pagal prioritetus (Kvietimo teikti paraiškas 5 punktas).

12 Kaip parengti ir pateikti projektą (8):
Esate tinkamas pareiškėjas ir Jūsų idėja atitinka 2019 metų kvietimų sąlygas? Puiku, tuomet galite pildyti paraiškos formą!

13 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

14 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

15 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

16 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

17 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

18 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

19 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

20 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

21 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

22 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

23 Kaip teikti paraišką elektroniniu būdu?

24 Jaunimo įgalinimas ir vaikų užimtumas
Kauno, kaip aktyvaus jaunimo miesto, įvaizdžio gerinimas

25 Kauno, kaip aktyvaus jaunimo miesto, įvaizdžio gerinimas
3.1. Viešų renginių (koncertai, festivaliai ir kt.), susitikimų, seminarų, debatų, asamblėjų, forumų, multimedijų, internetinių projektų ir (ar) kitų iniciatyvų, skirtų jaunimui, organizavimas Kaune, siekiant ugdyti politinę savimonę, skatinti jaunimą vykdyti pilietines pareigas, kelti sąmoningumą atsirenkant informaciją viešojoje erdvėje ir siekiant atkreipti dėmesį į vietos ir (arba) globalias socialines problemas. Renginiai negali būti politizuoti, agitacinio pobūdžio ar remiami politinių partijų, taip pat renginiai negali būti skirti kasmetiniams organizacijų suvažiavimams ar susitikimams. 3.2. Jaunimo savanorystės, kaip užimtumo formos, plėtra ir šios veiklos vykdymas siekiant sudaryti sąlygas jauniems žmonėms dalyvauti savanoriškoje veikloje ir įgyti socialinių, profesinių kompetencijų. Jaunimo savanorystės projekto turiniui keliami reikalavimai: į ilgalaikę savanorišką veiklą numatyta įtraukti ne mažiau kaip 6 jaunus žmones. Savanoriška veikla turėtų būti vykdoma ne mažiau kaip 10 val. per savaitę, arba ne mažiau kaip 40 val. per mėnesį, po ne mažiau nei 2 val. per savaitę, ji turi būti vykdoma savanoriškos veiklos sutartyje nustatytu terminu, kuris turi trukti ne mažiau kaip 6 mėnesius, ir pagal savanorio ir priimančios savanoriauti organizacijos suderintą savanoriškos veiklos grafiką; į trumpalaikę savanorišką veiklą numatyta įtraukti ne mažiau kaip 15 jaunų žmonių (savanoriška veikla nebus laikomas informacinės spaudos platinimas); įgyvendinti projekto veiklas, skirtas potencialioms savanoriškos veiklos ir (ar) savanorius priimančioms organizacijoms Kauno miesto savivaldybėje stiprinti; konsultuoti potencialius savanorius savanorystės atlikimo ir kitais su savanoriška veikla susijusiais klausimais; įgyvendinti bent vieną viešinimo veiklą, skirtą Kauno miesto gyventojams, nevyriausybinėms organizacijoms ir (ar) jauniems žmonėms supažindinti su savanoriškos veiklos galimybėmis (informacinių spaudinių platinimas nebus laikomas viešinimo veikla).

26 NAUJOVĖS

27 Jaunimo įgalinimas ir vaikų užimtumas
Vaikų ir moksleivių užimtumo organizavimas

28 Vaikų ir moksleivių užimtumo organizavimas
Vaikų vasaros ir (arba) dienos stovyklų, skatinančių vaikų integraciją per socialinių emocinių įgūdžių ugdymą, emocinės sveikatos stiprinimą, organizavimas 6.1 papunktyje nurodytai tikslinei grupei. Pirmumas teikiamas stovykloms, integruojančioms ne mažiau kaip 30 proc. 6.2 papunktyje nurodytos tikslinės grupės asmenų. Vaikų vasaros ir (arba) dienos stovyklos (pamainos) trukmė – nuo 5 iki 18 kalendorinių dienų.

29 NAUJOVĖS

30 2018 m. metų vasaros stovykloms teikėjai kvietė ir registravo vaikus pasirašydami bendradarbiavimo ir jungtinės veiklos sutartis su mokyklomis. Registracija į 2019 m. vaikų vasaros stovyklas vyks tiesiogiai svetainėje. 2019 m. kvietime nelieka reikalavimo tiekėjams sudaryti jungtinės veiklos sutarčių su mokyklomis, kurių mokiniai dalyvauja teikėjo organizuojamojoje stovykloje. Jungtinės veiklos (partnerystės) sutartis pasirašoma su mokyklomis tik tokiu atveju, jei mokykla pasirenkama kaip projekto partneris. Dėl ilgesnio mokymosi laiko, 2019 m. vasaros ir (arba) dienos stovyklos vyks kaip ir 2018 metais - birželio–rugpjūčio mėnesiais, bet birželio mėnesį prasidės vėliau. Pradinių klasių mokiniams nuo birželio 10 d., penktų klasių ir vyresniems mokiniams – nuo birželio 22 d. Švietimo skyrius parengė formą mokykloms, kuri padės teikėjams identifikuoti vaikus, esančius jautresnėje socialinėje situacijoje (taip vadinama 6.2. tikslinė grupė). Kvietimas teikti paraiškas paskelbtas ženkliai anksčiau – žiemą (2018 m. paskelbtas pavasarį). Galutinis terminas pateikti paraišką yra 2019 m. sausio 25 d.

31 ATKREIPIAME DĖMESĮ Vaikų vasaros poilsio stovyklose vykdomos programos yra neformalaus ugdymo sritis, todėl programų turinys turėtų būti siejamas su Neformaliojo vaikų švietimo koncepcija ir Neformaliojo švietimo programų kriterijų aprašu. Taip pat turėtų skirtis nuo formaliojo ugdymo programų turinio. Vasaros poilsio programos turėtų būti orientuotos į kokybiško ir patrauklaus vaikų ir jaunimo laisvalaikio organizavimą, kuris skirtųsi nuo laiko, praleidžiamo mokykloje per mokslo metus. Pasirašytos sutarties patvirtinta sąmata (nei jos turinys, nei išlaidų pavadinimai, o juo labiau sumos) negali būti savavališkai kaitaliojamos. Sutartyje aiškiai reglamentuoti finansinių ataskaitų pateikimo reikalavimai bei terminai. SVARBU: neatsiskaičius už II ketvirtį, pinigai už III ketvirtį pervedami nebus.

32 KLAUSIMAI

33 LAUKSIME JŪSŲ INICIATYVŲ!!!


Atsisiųsti ppt "„INICIATYVOS KAUNUI“ PROGRAMOS KVIETIMŲ PRISTATYMAS"

Panašios pateiktys


Google reklama