Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Skaitymo tradicijos Birštono vienkiemio darželyje -mokykloje

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Skaitymo tradicijos Birštono vienkiemio darželyje -mokykloje"— Pateikties kopija:

1 Skaitymo tradicijos Birštono vienkiemio darželyje -mokykloje
Parengė vyr. Mokytoja Vilmutė Žiobienė

2 Vaikai, kaip ir suaugusieji, skaito įvairiais sumetimais: pasvajoti, pasijuokti, surasti kažką pažįstamo, sužinoti, pažinti ką nors naujo. Jie skaito savo malonumui ir verčiami suaugusiųjų. Suaugusieji turi padėti vaikams susirasti gerų knygų ir stengtis , kad vaikas pats noriai skaitytų.

3 Kadangi mūsų mokykloje nėra bibliotekos,tai mūsų mokyklos mokiniai lankosi Birštono seniūnijos bibliotekoje . Dalyvaujame bibliotekos rengiamuose renginiuose ir patys su bibliotekos darbuotoja rengiame įvairius renginius.

4 Minint nacionalinę bibliotekų savaitę, skirtą Maironio metams, dalyvavom bibliotekoje surengtoje popietėje ,,Skaitymai poetui Maironiui atminti”. Maironio eiles deklamavo vaikai, bibliotekos vedėja ir kiti bibliotekos lankytojai. Visi pasižiūrėjo filmuką ,,Mūsų Maironis” apie kunigo, poeto kūrybą, gyvenimą bei veiklą.

5 Birštono vienkiemio bibliotekoje vyko nacionalinei bibliotekų savaitei pažymėti skirtas renginys, kurio metu buvo pristatyta birštonietės Vakarės Aleksandravičiūtės ekologinė knyga “Gugeliukai “.

6 Birštono vienkiemio bibliotekoje vyko renginys ,,Aš draugauju su knyga”. Kurio metu skaitė ištraukas iš Reginos Klementavičienės knygos ,,Aš augu su knyga”, Kazio Jakubėno ir Andzelmo Matučio knygos ,,Ne bet kam, o vaikams “. Vaikai sužinojo ir net patys galėjo pamatyti didžiausią ir storiausią knygą, turinčią per tūkstantį puslapių – Mikalojaus Daukšos ,,Postilę” bei mažiausias Almos Karosaitės ,,Meilės vakaro rankraštis” ir Vinco Mykolaičio–Putino ,,Poezija”.

7

8 Donelaičio 300 metų paminėjimo proga Birštono vienkiemio bibliotekoje vyko jo kūrybos skaitymai. Mūsų mokyklos mokiniai skaitė Donelaičio poemos ,,Metų” ištraukas.

9

10 Mūsų mokykloje vyko įdomus susitikimas su rašytoja Zita Gaižauskaite
Mūsų mokykloje vyko įdomus susitikimas su rašytoja Zita Gaižauskaite. Vaikams labai patinka jos kūryba, noriai skaito jos sukurtus eilėraštukus.

11 ` Vyko įdomi pamoka – susitikimas su rašytoja Zene Sadauskaite. Ji papasakojo vaikams apie savo kūrybinį procesą, vaikus sudomino pasiekusi kelis Lietuvos rekordus. Vienas iš jų – storiausia knyga vaikams.

12 Su vaikais lankomės Prienų “Pegaso” knygyne, kuriame vedami edukaciniai renginiai. Su edukacine programa į mūsų mokyklą atvyksta Prienų “Pegaso” darbuotojai.

13 Šiemet mūsų mokykloje vyko ,,Nieko rimto” leidykos knygų mugė, kurios metu buvo pristatyta daug knygelių, vaikai galėjo jas įsigyti.

14 Daug metų mūsų savivaldybėje vyksta skaitovų konkursas , kuriame dalyvauja geriausi ikimokyklinės, priešmokyklinės grupės ir pradinių klasių skaitovai.

15

16 . Mokytoja Zita Simonaitienė kiekvieną mėnesį su mokiniais lankosi seniūnijos bibliotekoje. Jos mokiniai šios bibliotekos nuolatiniai lankytojai. Parsineštas ir perskaitytas knygeles vaikai aprašo.

17 Kiekvienoje klasėje neužmirštas užklasinis skaitymas
Kiekvienoje klasėje neužmirštas užklasinis skaitymas. Vaikai skaito knygeles, jas aprašo, rekomenduoja draugams. Tarp vaikų vyksta lenktyniavimas, kuris daugiau perskaitys.Mokytojos daugiausiai perskaičiusius knygelių vaikus apdovanoja. Šiais mokslo metais buvo įteikta padėka už begalinę meilę knygai.

18 Vaikų mintys apie skaitymą :
„Skaitymas – tai kelionė po pasaulį, nes gali daug sužinoti, pakeliauti su knygų veikėjais...“ „Tai gera dovana, nes gali viską perskaityti...“ „Tai mano laisvalaikis...“ „Skaitymas man yra labai sunkus darbas, nes sunkiai sekėsi išmokti skaityti...“ „Skaitydamas geriau išmoksti skaityti...“ „Skaitymas- tai tapimas kitu žmogumi...“

19 AČIŪ UŽ DĖMESĮ


Atsisiųsti ppt "Skaitymo tradicijos Birštono vienkiemio darželyje -mokykloje"

Panašios pateiktys


Google reklama