Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

ARP protokolas ( Address Resolution Protocol )

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "ARP protokolas ( Address Resolution Protocol )"— Pateikties kopija:

1 ARP protokolas ( Address Resolution Protocol )
Šarūnas Žilaitis

2 ARP protokolas – kas tai?
ARP protokolas susieja MAC adresus su IP adresais. RARP protokolas daro atvirkštinį veiksmą – MAC adresus susieja su IP adresais. IP adresas Ethernet MAC adresas

3 ARP standartas nustato du pagrindinius pranešimų tipus:
Užklausą Atsakymą Užklausos pranešimas turi IP adresą ir atitinkamo aparatinės dalies adreso (MAC) reikalavimą. Atsakymas turi IP adresą, pasiųstą su reikalavimu, ir aparatinės dalies adresą.

4 ARP užklausa Tarkim kompiuteris A nori sužinoti maršrutizatoriaus MAC
adresą. A suformuoja ARP užklausą ir siunčia į visus to tinklo kompiuterius. A Maršrutizatorius ARP užklausa: Koks yra MAC adresas?

5 ARP atsakymas Į ARP užklausą atsako tik maršrutizatorius. A
MAC adresas yra 00:e0:f9:23:a8:20

6 ARP pranešimo formatas

7 ARP pranešimo transportavimas
Kai kompiuteris siunčia ARP pranešimą, pranešimas keliauja aparatinės dalies freimo viduje. ARP pranešimas yra traktuojamas kaip transportuojami duomenys ir netikrinamas individualių laukų formatas. Techniškai pranešimo talpinimas freimo viduje siuntimui yra vadinamas paketavimu (encapsulation). ARP yra supakuotas tiesiogiai į aparatinės dalies freimą. Sekantis paveikslėlis iliustruoja šią koncepciją.

8 Freimo sandara Gavėjo adresas Siuntėjo Tipas

9 ARP optimizavimas Užklausų siuntimas kiekvienam MAC ir IP adresų susiejimui yra labai neefektyvus Tinklo duomenų srautui sumažinti ARP programinė įranga išskiria ir įsimena informaciją iš atsakymo, todėl ji gali būti panaudota sekantiems paketams ARP sukuria mažą susiejimų lentelę atmintyje. Kai tik ARP vykdo adreso susiejimą, ji ieško atmintyje prieš naudodamasi tinklu. Jei susiejimas yra, ARP naudoja susiejimą be užklausos perdavimo.

10 ARP protokolo pažeidžiamumas
Kadangi ARP nenustatinėja užklausų ir atsakymų autentiškumo, šie pranešimai gali būti klastojami. ARP yra nepriklausomas, t.y. be atitinkamos užklausos išsiuntimo gali būti gautas atsakymas. Kompiuteris parsisiunčiantis ARP paketą privalo atnaujinti susiejimų lentelę. Tipinis pažeidžiamumo išnaudojimas: Suklastotos ARP užklausos ir atsakymai gali būti panaudoti susiejimų lentelės atnaujinimui klaidingais įrašais. Tai gali būti panaudota IP paketų nukreipimui į kitus hostus.


Atsisiųsti ppt "ARP protokolas ( Address Resolution Protocol )"

Panašios pateiktys


Google reklama