Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Metodinės medžiagos rengimas taikant IKT

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Metodinės medžiagos rengimas taikant IKT"— Pateikties kopija:

1 Metodinės medžiagos rengimas taikant IKT
dr. Rasa Baltušytė, biologijos mokytoja ekspertė Kėdainių r. Šėtos vidurinė mokykla

2 Svarbu: Darbų/rezultatų kiekybė Parašyti pažymį Palyginti mokinius
Mokymosi kokybė Patarti, kaip patobulinti darbą Pastebėti individualią pažangą

3 Problemos IKT integravimo į ugdymo procesą metodika
Kur rasti pavyzdžių, kaip integruoti IKT į ugdymo procesą?

4 Planuodamas kompiuterinių technologijų pritaikymą mokymo procese mokytojas naudojasi šiais būdais:
I – „besiskverbianti“ technologija, t.y. kompiuterinis mokymas pritaikomas mokant atskiras temas, skyrius, sprendžiant tam tikrus didaktinius uždavinius; II – pagrindinė, apsprendžianti, reikšmingiausia mokymo dalis pamokoje; III – monotechnologinė, kuomet visas mokymo procesas remiasi kompiuterių panaudojimu pamokoje.

5 Mokytojo galimybės, panaudojant kompiuterį būtų sekančios:
informacijos šaltinis, dalinai ar pilnai pakeičiantis knygą; vaizdinė priemonė pamokoje, absoliučiai naujo lygio, panaudojant multimedijos ir telekomunikacijų galimybes; individuali informacinė aplinka; treniruoklis; diagnostikos ir kontrolės priemonė.

6 Skatinti pedagogus domėtis informacinių technologijų taikymu ugdymo procese.
Inicijuoti pedagogų dalijimąsi informacinių technologijų naudojimo ugdyme patirtimi. Parengti mokomąją, metodinę ir informacinę medžiagą apie informacinių technologijų taikymą ugdyme.

7 kviečiami dalyvauti bendrąjį lavinimą teikiančių mokyklų 7 – 8 klasių pedagogai.
teikiama metodinė medžiaga apie informacinių technologijų taikymą įvairių dalykų mokyme (išskyrus informacinių technologijų kaip atskiro dalyko mokymą).

8 perteikti pavyzdinį informacinių technologijų naudojimą klasėje taip, kad šia patirtimi galėtų pasinaudoti kiti pedagogai; aiškiai atskleisti, kaip informacinių technologijų panaudojimas pagerino ugdymą; būti jau pritaikytos ugdymo procese.

9 Tinkamumas Ar pateikta medžiaga atitinka nacionalinius bendrojo lavinimo standartus? Ar teikiama medžiaga atskleidžia informacinių technologijų panaudojimą, paremtą tvirtu pedagoginiu pagrindu?

10 Naujoviškumas Ar pateikta medžiaga unikali ir novatoriška? Ar medžiaga parodo informacinių technologijų panaudojimo ugdyme naudą? Ar medžiaga parodo pavyzdinį ir novatorišką informacinių technologijų panaudojimą ugdyme? Kaip ši medžiaga yra integruojama į ugdymo procesą?

11 Pritaikomumas Ar kiti pedagogai galės išplėsti, papildyti pateiktą medžiagą ir pritaikyti ją savo klasėje? Ar pateikta medžiaga skatina kitus mokytojus naudoti informacines technologijas klasėje?

12 Informacinių technologijų panaudojimas pamokose suteikia:
įsisavinamos ir tikslingai panaudojamos technologijos; ugdomas sugebėjimas dirbti komandoje; suteikiama galimybė susipažinti ir bendrauti su analogiškais kolektyvais visame pasaulyje; parodo ryšį tarp informacinių technologijų ir realaus gyvenimo; leidžia panaudoti informacines technologijas įvairių dalykų pamokose; plečia mokinių akiratį ir leidžia provincijos mokyklai lygiateisiškai dalyvauti tarptautiniuose projektuose ir pasiekti gerų rezultatų; komandinis darbas sutelkia kolektyvą, pritraukia moksleivius į tikslingą ir naudingą veiklą; dalyvavimas projektuose dar viena galimybė gauti kompiuterinę įrangą prizų pavidalu.

13 Planavimas Mokytojas, planuodamas kiekvieną mokymo ir mokymosi etapą (pamoką ar ilgesnį laikotarpį): atsižvelgia į tai, ko mokiniai jau yra pasiekę, formuluoja aiškius mokymosi tikslus ir uždavinius mokiniui individualiai, grupėms ar klasei; laikosi Bendrųjų programų ir išsilavinimo standartų reikalavimų; atsižvelgia į papildomus savo mokyklos ar individualius tikslus, turimus išteklius, mokymo ir mokymosi sąlygas; tiksliai ir aiškiai formuluoja mokymosi tikslus bei uždavinius, kad juos suprastų mokiniai, jų tėvai, kiti mokytojai ir specialistai, tariasi su jais dėl vertinimo.

14 Motyvacija – svarbiausias mokymosi sėkmės veiksnys
Padeda: Galimybė patiems spręsti ir rinktis Didelė sėkmės tikimybė Galimybė patirti džiaugsmą ko nors pasiekus Iššūkiai, problemos naujoviškumas Dažna grįžtamoji informacija Įkvepiantys pavyzdžiai Saugumo jausmas Tinkamos mokymosi strategijos Pozityvi nuostata Trukdo: Prievarta ir kontrolė Tarpusavio konkurencija Reikalavimų nenuoseklumas Pažeminimas ir kritika Turinio nereikšmingumas Nuobodus vadovėlis Beviltiškumas siekiant sėkmės Įprotis laukti pagalbos Neadekvačios užduotys Grįžtamojo ryšio stoka Netinkamas tempas

15 Turinio tobulinimo taikiniai

16 žinok, kad mokytoju būti sunku, bet dar sunkiau būt mokiniu!

17


Atsisiųsti ppt "Metodinės medžiagos rengimas taikant IKT"

Panašios pateiktys


Google reklama