Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

LEAN.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "LEAN."— Pateikties kopija:

1 LEAN

2 LEAN šeima

3 LEAN principai 1. Pašalinti nuostolius (MUDA)
2. Užtikrinti kokybę nuo pat pradžių 3. Kurti žinias 4. Atidėlioti neatšaukiamus apsisprendimus 5. Kurti vertę greitai 6. Gerbti žmones 7. Optimizuoti visumą, o ne atskiras dalis Nuostolių (MUDA) eliminavimas. Nuostoliai - tai bet kokia žmogiškoji veikla, kuri naudoja resursus, bet nesukuria vertės. Nuostolių identifikavimas ir eliminavimas procesuose yra vienas įdomiausių ir sudėtingiausių aspektų LEAN pokyčiuose. Vertės užtikrinimas. Organizacijoje naudojama eilė procesų, užtikrinančių vertės sukūrimą, o vertę nustato klientas, pageidaudamas kiekio ir kokybės tam tikru laiku ir už pačią geriausią kainą. Geriausia kaina -  tai ne visuomet žemiausia kaina. Greičiausiai tai tinkamiausia kokybės, kiekio ir įvykdymo laiko kombinacija. Pokyčiai. Pokytis turi būti radikalus ir vadovybė turi leisti jį vykdyti. Atsakomybė už LEAN pokyčių įdiegimą turi būti prisiimta pačiuose žemiausiuose sluoksniuose, o strategai turi valdyti situaciją. Kiekvienas darbuotojas įmonėje turi gauti pilną LEAN mokymą ir dalyvauti pokyčiuose.  Didėjančio nuolatinio gerinimo (Kaizen) įdiegimas. Projekto eigoje būtina sukurti suinteresuotų darbuotojų komandą, kuri, naudodama LEAN principus, diegtų pokyčius organizacijoje.

4 LEAN žinios Hirotaka Takeuchi and Ikujiro Nonaka The New New Product Development Game Hirotaka Takeuchi and Ikujiro Nonaka Wise Leadership (video 10 min) Eliyahu M. Goldratt Standing on the Shoulders of Giants

5 Literatūra programuotojams
Implementing Lean Software Development From Concept to Cash Publisher: Addison Wesley Professional Pub Date: September 07, 2006 Print ISBN-10: Print ISBN-13:


Atsisiųsti ppt "LEAN."

Panašios pateiktys


Google reklama