Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Šiaulių lopšelis – darželis „Žibutė” UGDYMO METODŲ TAIKYMAS, PLĖTOJANT VAIKŲ SOCIALINĘ KOMPETENCIJĄ Parengė: socialinė pedagogė, auklėtoja Neringa.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Šiaulių lopšelis – darželis „Žibutė” UGDYMO METODŲ TAIKYMAS, PLĖTOJANT VAIKŲ SOCIALINĘ KOMPETENCIJĄ Parengė: socialinė pedagogė, auklėtoja Neringa."— Pateikties kopija:

1 Šiaulių lopšelis – darželis „Žibutė” UGDYMO METODŲ TAIKYMAS, PLĖTOJANT VAIKŲ SOCIALINĘ KOMPETENCIJĄ Parengė: socialinė pedagogė, auklėtoja Neringa Jonaitytė m.

2 Situacijų modeliavimas ant flaneleografo
Situacijų kūrimas ant flaneleografo, naudojant spalvotus paveikslėlius padeda vaikams: suprasti ir atpažinti savo emocijas; atrasti konfliktų sprendimo būdų; laisvai reikšti mintis, pastebėjimus; skatina pasitikėjimą savo jėgomis.

3 Situacijų modeliavimas ant flaneleografo

4 Dailės terapijos elementų taikymas
Meno/dailės terapijos metu: skatinamas saugumo ir pasitikėjimo savo jėgomis jausmas; akcentuojama pozityvi veikla ir vaiko elgesys; padeda vaikui suvokti save kaip savitą ar ypatingą asmenį, nes „negražių” piešinių nėra; suteikia galimybę vaikui nusiraminti, atsipalaiduoti; vaikas skatinamas kūrybiškai reikšti mintis, norus; mokosi bendrauti ir bendradarbiauti, dalintis su šalia esančiu; išlieti pykti ir slogias emocijas ant lapo ir kt. priemonių pagalba.

5 Dailės terapijos elementų taikymas

6 Šviesos stalo nauda socialinei kompetencijai ugdyti:
Šviesos stalas Šviesos stalo nauda socialinei kompetencijai ugdyti: nauja ir kitokia kūrybiškumo atskleidimo erdvė užsiėmimams su vaikais; lengviau identifikuojamos problemos, sunkumai nes užsiėmimo metu žaisdami prie šviesos staliuko, vaikai atsipalaiduoja, atsiskleidžia, išsipasakoja; ugdomas gebėjimas padėti sau bei kitiems; pratinasi išvengti nesėkmes arba ramiai ją priimti, ieško sprendimo būdų; mokosi būti drauge, žaisti kartu, bendrauti, bendradarbiauti, draugauti, visapusiškai tobulėti, laukti savo eilės; skatina toleranciją ir gebėjimą pasidžiaugti savo bei kito meno kūriniais.

7 Šviesos stalas

8 Teatriniai žaidimai padeda vaikams:
išlaisvinti svajones, mintis, norus, fantazijas; ugdo drąsos, pasitikėjimo savo jėgomis jausmą; atpažinti elgesį, nuotaiką, emocijas; pakartoti ir atkartoti įdomią istoriją, prisiminimus,  pojūčius ir kt.), susikaupti , atsipalaiduoti, nurimti; galvoti ir priimti sprendimus lavinti dėmesį, atmintį, mąstymą, vaizduotę, kalbą, judesį, bendravimą.

9 Pasakose esančios idėjos vaikui padeda suvokti, kad:
Pasakos terapija Pasakose esančios idėjos vaikui padeda suvokti, kad: Mus supantis pasaulis yra gyvas, bet kuriuo momentu visi gali su mumis kalbėtis. Tokia idėja svarbi, formuojant rūpestingumą, globos ir atsakomybės jausmą viskam, kas mus supa: žmonėms, gyvūnams, gamtai, daiktams. Aplinkinio pasaulio objektai geba savarankiškai veikti ir turi teisę į asmeninį gyvenimą. Ši idėja svarbi, formuojant pasiruošimą kitą priimti tokį, koks jis yra. Blogio ir gėrio atskyrimas, gėrio pergalė. Tai svarbu vidinei drąsai palaikyti ir gėriui siekti. Kas lengvai gaunama, lengvai ir prarandama. Ši idėja svarbi, skatinant siekti užsibrėžto tikslo ir valiai ugdyti. Mus supa daugybė pagalbininkų, bet jie padeda tik tada, kai mes nebesugebame susidoroti su užduotimi patys. Tai turi įtakos, formuojant savarankiškumo jausmą ir pasitikėjimą aplinkiniu pasauliu.

10 Muzikos klausymas padeda vaikui atsipalaiduoti, nusiraminti, atsikratyti streso, todėl padidėjus dirglumui patartina klausytis ramių kūrinių (A.Vivaldžio ,,Metų laikai“, V. A. Mocarto ,,Divertismentas“, J. S. Bacho ,,Antroji kantata:, l. V. Bethoveno ,,Mėnesienos sonata“ ir kt. relaksacinė, indėnų, gamtos garsų muzika); padeda susikaupti ir išlaikyti dėmesį; gerina nuotaiką, žadina teigiamas emocijas; padeda slopinti baimės jausmą (F.Šopeno mazurkos, preliudijos, taip pat J.Štrauso valsai.) vaikams, stokojantiems pasitikėjimo savimi jausmo, greito tempo muzika sužadina aktyvumą;

11 Atsipalaidavimo akimirka /relaksacija (muzikos klausymas ir žaidimas su šviesos stalu)

12 Informacinių technologijų taikymas
išryškėja pozityvūs įvairių gebėjimų pokyčiai; išsiplečia kritinio mąstymo ir problemų sprendimo instrumentų arsenalas, mažieji labiau patiki galimybe keisti supančią aplinką; taip pat sparčiai vystosi vaikų savęs suvokimas, didėja pažinimo poreikis; lavinamieji kompiuteriniai žaidimai ugdo greitą reakciją, atmintį ir dėmesį, loginį mąstymą, vaizduotę Jie skatina gebėjimą analizuoti, apibendrinti, klasifikuoti ir rasti nestandartinius sprendimus sudėtingoje situacijoje, siekti savo tikslo ir kt. ugdo gebėjimą net tik „laimėti”, bet ir „pralaimėti” (sėkmė –nesėkmė)

13 AČIŪ


Atsisiųsti ppt "Šiaulių lopšelis – darželis „Žibutė” UGDYMO METODŲ TAIKYMAS, PLĖTOJANT VAIKŲ SOCIALINĘ KOMPETENCIJĄ Parengė: socialinė pedagogė, auklėtoja Neringa."

Panašios pateiktys


Google reklama