Erdviniai kūnai architektūroje

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

Erdviniai kūnai architektūroje Parengė: Aistė Bylaitė

Kas yra architektūra? Architektūra - tai meno ir mokslo rūšis, kurios pagrindiniai tikslai yra formuoti aplinkos erdvę, projektuoti ir statyti statinius bei jų kompleksus, miestus.

Architektas kuria žmogaus gyvenamąją aplinką, atsižvelgdamas į labai daug techninių, fizinių, teisinių, socialinių ir klimato faktorių, apsprendžiančių galutinį projektą. Todėl architektas turi būti visapusiškai išsilavinusi ir išprususi asmenybė, gebanti prisitaikyti prie kiekvienos užduoties ir situacijos.

Skirtingai nuo taikomųjų mokslų ar inžinerijos, iš architektūros tikimasi ne tik techninio išpildymo ir funkcionalumo, bet taip pat ir estetinių principų patenkinimo.

Architektūros kūrimo procesas apima priemones, naudojamas tradiciniuose menuose – skulptūroje ir tapyboje – erdvę, formą, tūrį, tekstūrą, spalvą, šviesą, šešėlį. Dėl šių aspektų pasireiškimo, architektūrinis projektavimas tradiciškai laikomas kūrybiniu procesu, o architektūra bendru atveju priskiriama prie meno šakų.

Erdviniai kūnai architektūroje

Piramidė

Rutulys

Ritinys

Kūgis

Kubas

Stačiakampis gretasienis

Ačiū už dėmesį...