„Socialinių pedagogų sėkmės akademija“

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

„Socialinių pedagogų sėkmės akademija“ Švietimo asociacijų stiprinimo programa Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos projektas 2013 m.

dr. Lijana Gvaldaitė Vilniaus universitetas, Socialinio darbo katedra UGDYTI – TAI PERTEIKTI SAVE Pranešimas pristatytas Lietuvos socialinių pedagogų organizuotoje tarptautinėje mokslinėje praktinėje konferencijoje „Socialinio ugdymo(si) teorija ir praktika: tendencijos, iššūkiai ir galimybės“, 2013-11-15. dr. Lijana Gvaldaitė Vilniaus universitetas, Socialinio darbo katedra

Liugi Giussani (1922-2005) “Ugdymui paskyriau visą savo gyvenimą ir esu tikras, jog neiššvaisčiau laiko veltui“.

L. Giussani ugdymo paradigma Lot. e-ducere, iš kurio kyla anglų ir kitose kalbose vartojamas „education“, turi dvejopą reikšmę: viena – ištraukti, kas geriausia, kita – vesti, vadovauti. ugdyti pirmiausia reiškia įvesti ugdytinį į pilnutinę tikrovę. Tai yra įmanoma ugdytojo ir ugdytinio santykyje, ugdytojui perteikiant save Perteikti save – reiškia perduoti būdą, kurį mes gyvename santykyje su realybe

Kaip išgyventi santykį su realybę? pirmasis veiksnys: idealo turėjimas ir jo pastovus siekimas (ieškojimas). antrasis veiksnys, susijęs su pirmuoju: idealo siekimas ir gyvenimas pagal idealą įmanomas tik bendrystėje su kitais – draugijoje.

VŠĮ SOTAS ir kitų AVSI network tinklo NVO veiklos principai - pagal L VŠĮ SOTAS ir kitų AVSI network tinklo NVO veiklos principai - pagal L.Giussani metodą Dėmesio centre – asmuo  Pradėti nuo pozityvumo Veikti kartu ir kt.

Ugdyti gali tas, kuris pats ugdosi...