40 METRŲ ATSTUMU PREKYBA ALKOHOLINIAIS GĖRIMAIS LAUKE,

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

40 METRŲ ATSTUMU PREKYBA ALKOHOLINIAIS GĖRIMAIS LAUKE, NUO STACIONARIOSIOS VIEŠOJO MAITINIMO VIETOS

Alkoholio kontrolės įstatymas numato, kad ūkio subjektai, prekiaujantys alkoholiniais gėrimais stacionariosiose viešojo maitinimo vietose, gali aptarnauti pirkėjus lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose (zonose) be papildomos licencijos.

+ + Norėdamas pasinaudoti šia teise ūkio subjektas: 1. Turi turėti stacionarią viešojo maitinimo vietą. 2. Joje realiai vykdyti mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais. 3. Gavus savivaldybės leidimą prekiauti viešojoje vietoje (kiekvienos savivaldybės nustatyta tvarka), jeigu toks leidimas yra reikalingas* * Pasinaudoti teise aptarnauti pirkėjus lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose (zonose) ūkio subjektai neturi teisės tais atvejais, kai savivaldybės taryba nustato mažesnį atstumą arba uždraudžia prekybą alkoholiniais gėrimais lauko sąlygomis.

40 metrų atstumas: 1. Matuojamas nuo viešojo maitinimo vietos patalpos perimetro aplinkui.

40 metrų atstumas: 2. Jei viešojo maitinimo vieta yra pastato „viduje“, tai 40 metrų atstumas taip pat matuojamas nuo viešojo maitinimo vietos patalpos perimetro aplinkui.

40 metrų atstumas: 3. Jei viešojo maitinimo vieta yra antrame ar aukštesniame aukšte, atstumas taip pat matuojamas nuo jos patalpų perimetro aplinkui. Pirkėjų aptarnavimas šiuo atveju galimas balkonuose, terasose ar pan.

40 metrų atstumu ūkio subjektai turi teisę 1. Įrengti alkoholinių gėrimų laikymo ir išdavimo vietą (prekystalis, baro lentynos ar pan.) be atskiros licencijos ar maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo. 2. Įrengti kasos aparatą Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka. 3. Laikyti, pilstyti, išduoti padavėjams ir parduoti klientams alkoholinius gėrimus, kuriais prekiauti leidžia stacionarios viešojo maitinimo vietos licencija, laikydamiesi licencijoje ir kituose teisės aktuose nustatytų prekybos laiko, būdo ir kt. apribojimų** 4. Pateikti leidžiamą informaciją apie alkoholinius gėrimus (nuoroda), kuriais prekiauti suteikia teisę turima viešojo maitinimo vietos licencija. ** PASTABA: aptarnauti pirkėjus prie lauko staliukų leidžiama ir didesniu atstumu nei 40 m., svarbu, kad alkoholinių gėrimų išdavimo klientams ar padavėjams vieta būtų įrengta lauke ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos.

40 METRŲ ATSTUMU PREKYBA ALKOHOLINIAIS GĖRIMAIS LAUKE, NUO STACIONARIOSIOS VIEŠOJO MAITINIMO VIETOS