PATARLĖS.

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

PATARLĖS

Aš tave skęstantį pagelbėjau, tu mane skandini. Gilus vanduo neteka srauniai. Irklu marių neperplauksi. Iš gražiausios pievos varlė šoka į balą.

Iš piktos burnos nelauk gerų žodžių, juk iš purvo negalima pasisemti čysto vandens. Į klaną puolęs, sausas nebesikelsi. Juk ir gilus vanduo su dugnu yra.

Jūrą perplaukęs, klane nuskendo. Kaip vanduo nuo žąsies nutekėjo. Ko žiovauji it karosas, iš vandens ištrauktas. Ledas slidus, žmogaus gyvenimas dar slidesnis.

Perkūno oželis rėkia prieš lietų. Alus ne vanduo, kunigas ne piemuo. Galima atvesti kupranugarį prie vandens, bet negalima priversti jo gerti.

Kuo daugiau balų, tuo gausiau varlių. Nespjauk į šulinį, nes pačiam gali tekti gerti.

ORŲ SPĖJIMAI

Kai labai liepos žydi, bus lietinga vasara. Jei šermukšniai labai žydi, bus lietingas ruduo. Į akis musės lenda prieš lietų. Katė žoles ėda – lietų pranašauja.

Jei lyjant vištos bėga nuo lietaus, neilgai belis Jei lyjant vištos bėga nuo lietaus, neilgai belis. O jei lyjant ant lauko vaikščioja, ilgai lis. Jei katė guli šalia krosnies uodegą nuleidusi, tai greitai lis.

Kai per šienapjūtę mėlynuoja ir juoduoja dangus, bus lietaus. Senovėje laikydavo į sieną įkištą sausą, ploną eglišakį, nes prieš gerą orą jis pasiriesdavo, o prieš lietų nusvirdavo

Atliko: Skirmantė Š. ir Monika J.