Tradiciniai Lietuvos amatai

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

Tradiciniai Lietuvos amatai Amatai – tradicinės profesijos, kurių atstovai vadinami amatininkais, o dirbiniai paprastai gaminami rankiniais įrankiais arba neautomatinėmis maši-nomis. Amatų paslaptys buvo perduo-damos iš kartos į kartą (tėvo sūnui ar meistro mokiniui).

Kokie yra amatai? Kalvystė Pynimas Audimas ir mezgimas Medžio drožyba Dirbiniai iš molio Juvelyrika Verbų rišimas Tradicinių muzikos instrumentų gamyba

Kodėl vertiname Lietuviškus amatus? Šiais laikais dauguma amatų yra tik laisvalaikio leidimo būdas. Dauguma ama-tinių dirbinių galime pamatyti muziejuose. Lietuviški amatai atsiradę nuo senovės, gyvuoja iki šių dienų. Tai yra lietuviškos tra-dicijos, papročiai, kuriuos vertiname, tai tik-ras lietuviškos kultūros paveldas. Šiuo metu Lietuvoje amatininkų labai mažai, kadangi jau dauguma prekių, kurias amatininkai daro, galima gauti iš kitų šalių.

Medžiagą rinko ir skaidres rengė 7 klasės mokinė Iveta Miliauskytė