III vietos projektų paraiškų kvietimas

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

III vietos projektų paraiškų kvietimas Kėdainių rajono vietos veiklos grupės teritorijos vietos plėtros strategija 2015˗2023 m. VPS priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos srities „Parama ne žemės ūkio verslui kaimo vietovėse pradėti ir (arba) plėtoti“ finansavimo sąlygų aprašo pristatymas III vietos projektų paraiškų kvietimas 2018 m.

Kvietimas teikti vietos projektų paraiškas nuo š/m. balandžio 10 d Kvietimas teikti vietos projektų paraiškas nuo š/m. balandžio 10 d. 08:00 val. iki gegužės 31d. 15:00 val. Priemonės prioritetas – skatinti socialinę įtrauktį, skurdo mažinimą, ir ekonominę plėtrą. Veiklos srities tikslas - didinti konkurencingumą, skatinti užimtumą, išlaikyti esamas bei kurti naujas darbo vietas, užtikrinti paslaugų bei ne žemės ūkio veiklų plėtrą ir diegti inovacijas.

Šia veiklos sritimi skatinama smulkaus verslo, NVO bei fizinių asmenų ekonominė veikla kaimo vietovėse, apimanti įvairius ne žemės ūkio verslus, naujų produktų gamybą ir jų pardavimą, įvairių paslaugų teikimą. Parama teikiama vietos verslo projektams, susijusiems su alternatyvaus žemės ūkiui verslo kūrimu ar plėtra, kuriuose gali būti pasirenkamos tos ekonominės veiklos rūšys, kurios nepatenka į EVRK A sekcijos „Žemės ūkis, miškininkystė ir žuvininkystė“ 1 ir 3 skyrius (išskyrus veiklą, susijusią su paslaugų žemės ūkiui teikimu), galutinis produktas negali būti Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo I priede nurodytas produktas.

Neremiamos veiklos: alkoholinių gėrimų gamyba; tabako gaminių gamyba; ginklų, šaudmenų ir jų dalių gamyba; azartinių lošimų, lažybų, loterijų organizavimu; finansiniu tarpininkavimu, pagalbine finansinio tarpininkavimo veikla; draudimo, perdraudimo ir pensijų lėšų kaupimo veikla; nekilnojamojo turto operacijomis, t. y. nekilnojamojo turto pirkimu ir pardavimu; teisinės veiklos organizavimu; medžioklė, gyvūnų gaudymu spąstais ir kitais įrankiais, medžioklės ir brakonieriavimo patirties sklaida ir su tuo susijusiomis paslaugomis; farmacinė veikla; krovinių gabenimu keliais.

Galimi pareiškėjai: Juridiniai asmenys vykdantys ir/arba planuojantys pradėti vykdyti veiklą VVG teritorijoje: NVO, bendruomeninės organizacijos, smulkaus verslo organizacijos (labai mažos ir mažos įmonės). Labai mažos ir mažos įmonės turi būti registruotos VVG teritorijoje; VVG teritorijoje registruoti ir veiklą vykdantys fiziniai asmenys: kaimo gyventojai, ūkininkai. Paramos gavėjas (fizinis asmuo) – gyventojas/ūkininkas ne mažiau kaip 3 metus deklaravęs savo gyvenamąją vietą VVG teritorijoje. vietos projekto pareiškėjo partneriai – negalimi.

Kvietimui teikti vietos projektų paraiškas pagal šią sritį skiriama 245 743 Eur lėšų. Didžiausia paramos suma vietos projektui negali viršyti 48 858 Eur. Mažam vietos projektas iki 10 000 Eur. Paramos intensyvumas: Viešiesiems juridiniams asmenims – iki 80 proc. Privatiems juridiniams ir fiziniams asmenims, atitinkantiems labai mažai įmonei keliamus reikalavimus - iki 70 proc. Privatiems juridiniams ir fiziniams asmenims, atitinkantiems mažai įmonei keliamus reikalavimus – iki 50 proc.

Nuosavas indėlis (20/30/50 proc.): Nuosavomis piniginėmis lėšomis. Savivaldybės biudžeto lėšomis (tinkamas tik pareiškėjams - viešiesiems juridiniams asmenims). Skolintomis lėšomis. Įnašu natūra – nekilnojamuoju turtu (tinkamas tik pareiškėjams - viešiesiems juridiniams asmenims). Unikalus nekilnojamasis turtas, kuris visas ar jo dalis jau buvo pripažintas tinkamu nuosavu indėliu įgyvendinant vietos projektą, finansuotą 2007–2013 metų ir 2014–2020 metų finansavimo laikotarpiais iš EŽŪFKP, yra laikomas netinkamu įnašu natūra (2017 m. rugpjūčio 30 d. VP taisyklės 3D-559, suvestinė redakcija nuo 2017-11-25, punktas Nr.32.6.11)

Tinkamumo gauti paramą sąlygos ir reikalavimai Vietos projekto įgyvendinimo metu sukuriama ir išlaikoma darbo vieta. Maksimali paramos suma 1 darbo vietai sukurti negali viršyti 48 858 Eur. (0,5 naujos darbo vietos sukūrimo kaina negali viršyti 24 429 Eur.) Tvarkyti buhalterinę apskaitą Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka. Parengtas vietos projekto idėją pagrindžiantis verslo planas. Neturėti finansinių sunkumų, t. y. neturėti iškeltos bylos dėl bankroto, nebūti likviduojamu. Pareiškėjas neturi įsiskolinimų VMI ir Sodrai. Pareiškėjas užtikrina tinkamą projekto finansavimo šaltinį. (Vietos projektų, įgyvendinamų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu, administravimo taisyklės Nr. 3D-559)

Tinkamumo gauti paramą sąlygos ir reikalavimai vietos projekto išlaidos, numatytos vietos projekto paraiškoje ir patvirtintame vietos projekte, jo įgyvendinimo metu negali būti keičiamos arba papildomos naujomis; bent 3 (trimis) skirtingų prekių/paslaugų tiekėjų panašiomis prekėmis ir (arba) teikiančių panašias paslaugas, komerciniais pasiūlymais arba jų interneto tinklalapiuose esančiomis kainomis kompiuterio ekrano nuotraukų forma (anglų k. „Print Screen“)

Tinkamos finansuoti išlaidų kategorijos: naujų prekių įsigijimas: įrenginiai, technika, kompiuterinė ir programinė įranga, motorinės transporto priemonės įsigijimas (N1 kategorija) statybinės medžiagos (kai statyba, rekonstrukcija ar kapitalinis remontas atliekami ūkio būdu) ir t.t.; darbų ir paslaugų įsigijimo: įvairių statinių statybos, rekonstrukcijos ir kapitalinio remonto darbai; verslo infrastruktūros (vandens tiekimo, nuotekų šalinimo sistemų, apšvietimo įrengimo ir kitos susijusios su projekto įgyvendinimu susijusios infrastruktūros kūrimo išlaidos); vietos projekto bendrosios išlaidos – atlyginimas architektams, inžinieriams ir konsultantams už konsultacijas, susijusias su aplinkosauginiu ir ekonominiu tvarumu, verslo planų (veiklos ir (arba) projekto aprašų); viešinimas (2014 m. gruodžio 3 d. įsakymu Nr. 3D-925 ,,Dėl Suteiktos paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą viešinimo taisyklių patvirtinimo). Vietos projekto bendrosios išlaidos negali viršyti 10 proc. kitų tinkamų finansuoti vietos projekto išlaidų. PVM, kurio vietos projekto vykdytojas pagal Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymą neturi ar negalėtų turėti galimybės įtraukti į PVM atskaitą, yra tinkamas finansuoti iš paramos lėšų. Kai vietos projekto vykdytojas yra valstybės arba savivaldybės institucija ar įstaiga arba kitas viešasis juridinis asmuo, vykdantis valstybės ar savivaldybių veiklą, kaip ji apibrėžta Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 2 straipsnio 38 dalyje, PVM yra tinkamos finansuoti išlaidos.

Įsipareigojimai Projektą įgyvendinti ne ilgiau kaip per 24 mėn.(nuo vietos projekto vykdymo sutarties pasirašymo dienos). Sukūrus naują darbo vietą, susijusią su projekto veikla ir išlaikyti iki kontrolės laikotarpio pabaigos. Vietos projekto kontrolės laikotarpis – penkerių metų laikotarpis nuo vietos projekto, susijusio su investicijomis į infrastruktūrą, verslą, prekių gamybą, paslaugų teikimą, vykdytojo galutinio mokėjimo prašymo įvertinimo dienos. Trejų metų laikotarpis, kurį turi būti išlaikomos bendruomenių inicijuotam ar socialinio verslo projektui įgyvendinti sukurtos darbo vietos. Nekeisti projekto įgyvendinimo vietos, remiamos veiklos pobūdžio. Apdrausti turtą, kuriam įsigyti ar sukurti panaudota parama. Vykdant verslo plane numatytą žemės ūkio produktų perdirbimo, rinkodaros ir (arba) plėtros veiklą, pagal galimybes, naudoti vietos (VVG teritorijos) išteklius.

Įsipareigojimai Pareiškėjas, užsiimantis arba ketinantis užsiimti ūkine veikla, turi užpildyti ir pateikti „Vienos įmonės“ deklaraciją pagal Komisijos reglamentą (ES) Nr. 1407/2013 Pareiškėjas, užsiimantis arba ketinantis užsiimti ūkine veikla, turi užpildyti ir pateikti “Smulkiojo ar vidutinio verslo subjekto statuso deklaracija”

Atrankos kriterijus (1) Įdarbinamo/savarankiškai dirbančio kaimo gyventojo amžius. Šis atrankos kriterijus detalizuojamas taip: 25 Vietos projekto paraiškos vertinimo metu atitiktis šiam atrankos kriterijui nustatoma remiantis pareiškėjo vietos projekto paraiškoje ir verslo plane pateikta informacija bei prisiimtais įsipareigojimais. įdarbinamas/savarankiškai dirba kaimo gyventojas iki 29 m. amžiaus (imtinai įdarbinamas/savarankiškai dirba kaimo gyventojas nuo 30 iki 40 m. amžiaus (imtinai) 20 įdarbinamas/savarankiškai dirba kaimo gyventojas, vyresnis nei 41 m. amžiaus 15

Atrankos kriterijus (2) Vietos projekte numatyta vykdyti veikla – naujai kuriamas ir/ar šeimos verslas (nuosavybė ir valdymas yra šeimos, kurios nariai tame versle dirba, rankose). Šis atrankos kriterijus detalizuojamas taip: 25 Vietos projekto paraiškos vertinimo metu atitiktis šiam atrankos kriterijui nustatoma remiantis pareiškėjo vietos projekto paraiškoje ir verslo plane pateikta informacija bei prisiimtais įsipareigojimais. Pareiškėjas (priklausomai nuo savo teisinio statuso) teikia įmonės ar individualios veiklos vykdymo registracijos dokumentus, verslo liudijimus, VĮ Registrų centas juridinių asmenų, nekilnojamojo turto registrų išrašus bei kitus, jo manymu, pagrindimui tinkamus dokumentus. naujai kuriamas šeimos verslas plėtojamas šeimos verslas 20 naujai kuriamas verslas

Atrankos kriterijus (3) Kuriama daugiau darbo vietų kaimo gyventojams (t.y. įdarbinami ir išlaikomi darbuotojai). Šis atrankos kriterijus detalizuojamas taip: 20 Vietos projekto paraiškos vertinimo metu atitiktis šiam atrankos kriterijui nustatoma remiantis pareiškėjo vietos projekto paraiškoje ir verslo plane pateikta informacija ir prisiimtais įsipareigojimais dėl kuriamų darbo vietų skaičiaus ir dėl numatomų įdarbinti asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos kaimo vietovėje. sukuriamos 3 darbo vietos kaimo gyventojams sukuriamos 2 darbo vietos kaimo gyventojams 18 sukuriama daugiau kaip 1 darbo vieta kaimo gyventojams 15

Atrankos kriterijus (4,5) Sukurtų naujų ir (arba) geresnės kokybės produktų/paslaugų skaičius. Šis atrankos kriterijus detalizuojamas taip: 15 Vietos projekto paraiškos vertinimo metu atitiktis šiam atrankos kriterijui nustatoma remiantis pareiškėjo vietos projekto paraiškoje ir verslo plane pateikta informacija bei prisiimtais įsipareigojimais. Sukurti 3 produktai/paslaugos Sukurti 2 produktai/paslaugos 10 Vietos projekte diegiamos inovacijos 15 Vietos projekto paraiškos vertinimo metu vietos projekto inovatyvumas vertinamas remiantis vietos projekto paraiškoje, pridedamuose dokumentuose bei verslo plane pateikta informacija (FSA 5 priedas).

Didžiausia galima surinkti balų suma pagal visus vietos projektų atrankos kriterijus – 100 balų. Mažiausias privalomas surinkti balų skaičius pagal vietos projektų atrankos kriterijus – 60 balų.

Ačiū už dėmesį VPS projekto vadovė/pirmininkė Aušra Vaidotienė, El. paštas ausravaidotiene@gmail.com; info@kedainiurvvg.lt Kvietimo Nr.3 dokumentaciją: finansavimo sąlygų aprašas, Paraiškos forma, Verslo plano forma svetainėje www.kedainiurvvg.lt