Akmens amžius Parengė Deividas Milašius, Dovydas Žemaitis, Karolis Venclauskas ir Rytis Simonavičius, 4a klasės mokiniai 2011-12-15.

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

Akmens amžius Parengė Deividas Milašius, Dovydas Žemaitis, Karolis Venclauskas ir Rytis Simonavičius, 4a klasės mokiniai 2011-12-15

Akmens amžiaus žmonės Pirmykščiai žmonės buvo klajokliai. Jie nuolat keliavo iš vienos vietos į kitą ieškodami maisto. Gyveno nedidelėmis grupėmis, statė palapines.

Akmens amžiaus vyrai ir moterys Vyrai dažniausiai medžiojo, žvejojo, gamino įrankius ir ginklus. Moterys rinko gamtos gėrybes, globojo vaikus, gamino valgį ir siuvo drabužius.

Akmens amžius Pirmuosius įrankius ir ginklus – kirvukus, peilius, ylas mūsų protėviai gamino iš akmens, dažniausiai titnago.

Akmens amžiaus ginklai Pirmieji akmeniniai įrankiai buvo išrasti prieš daugiau kaip 2 milijonus metų.

Kodėl pirmykščiai žmonės keliavo iš vienos vietos į kitą? Pagalvok ir atsakyk. Kodėl pirmykščiai žmonės keliavo iš vienos vietos į kitą?

Naudota literatūra http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3a9mUy vnMLZar4PQ70wrY769khhzQEt7IZ_Q6vMg2zaS1MX3 M http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOza0kI cmfNkJoNmB_URIiRazRCY0-HAYDfutZaig82XoTbsd7 http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0uYDD xTQbVgJ64AXT0s4-2PCjPABkF8RHpxvxgmXkG- fXQZLguw http://www.mlimuziejus.lt/senas/3/31/313/ginklai_m.j pg