VJG IKT mokytoja Jurgita Maigytė

Slides:



Advertisements
Panašios pateiktys
Laisvės ir kalnų šauksmas
Advertisements

“Ieškosiu Tavo veido...” pagal Isabel Guerra.
Lakštingala, čiulbanti 100 metų
Gėlių horoskopas MOTERIMS
Juozas Aputis (g. 1936) – rašytojas, bandantis surankioti ir savaip sudėlioti pasaulio grožį ir neįžvelgiamą jo gelmę reiškiančius žodžius. Parengė Vilniaus.
ATRASK DIEVO PAŠAUKIMĄ
III klasių viktorina Paruošė G.Baublienė ir L.Venskutė
Pateikties kopija:

INTEGRUOTO IT IR MOKOMŲJŲ DALYKŲ MOKYMO(SI) PATIRTIS VILNIAUS JĖZUITŲ GIMNAZIJOJE VJG IKT mokytoja Jurgita Maigytė VJG dir. pav. ugdymui s. Edita Šicaitė SSC 2006-10-01

Švietimui tenkanti misija Būti savarankišku, atsakingu Suvokti šiuolaikinį pasaulį Padėti asmeniui Įgyti kultūrinę bei socialinę kompetenciją Būti gebančiu nuolat mokytis Įgyti kvalifikaciją atitinkančią šiuolaikinį technologijų bei asmeninių gebėjimų lygį

Ugdymo plano lentelė Dalykas Klasė 5 6 7 Lietuvių gimtoji kalba + IKT 5+1* Matematika + IKT 4+1* I užsienio kalba + IKT 3+1* 1* – valanda, kurios metu dirba du mokytojai – IKT ir mokomojo dalyko.

Mokymo tikslai: siekti maksimalaus pamokos kokybės efektyvumo, parengti mokinį gyventi informacinėje visuomenėje, ugdyti informacinę kultūrą bei informacinį išprusimą akcentuojant kompiuterinių technologijų taikymą.

Privalumai mokinių motyvacijos mokytis didėjimas; mokymo procesas patrauklesnis ir įdomesnis; tikslingai panaudojamos BUP reglamentuotos mokyklos nuožiūra skirstomos valandos; mokomasi greičiau gauti, perprasti ir atsirinkti informaciją; efektyvi pamoka; mokomųjų dalykų integracija; orientacija į praktinį taikymą; aktyvių mokymo metodų taikymas; kritinio ir kūrybinio mąstymo elementų praktinis taikymas.

Trūkumai mokytojui reikalingos papildomos laiko sąnaudos įgyti naujų kompetencijų; reikalingi atitinkami ištekliai – kompiuteriai, mokomosios ir taikomosios kompiuterinės programos; papildomai reikalingi informacinių technologijų mokytojai; mokytojos privalo keisti mąstymo stereotipus – svarbus ne baigtinis procesas – išmokimas, bet pats procesas – nuolatinis mokymasis atsirinkti ar pasirinkti; tvarkaraščio sudarymo sunkumai – higienos normų atitikimas; reikiamos (įsi)vertinimo ir adekvačios sistemos nebuvimas;

Ar turi kompiuterį namuose?

Kiek laiko praleidi prie kompiuterio per dieną?

Kaip dažnai naudojiesi kompiuteriu šiems tikslams?

Kaip gerai gali atlikti užduotis kompiuteriu?

Išvados 2004–2005 m.m. VJG pradėtas integruotas mokymas vertintinas teigiamai; Integruoto mokymo rezultatas – efektyvi pamoka; Naujų kompetencijų ir įgūdžių įgyja ne tik mokiniai, bet ir mokytojai; Integruotas mokymas kryptingas, išplaukia iš 2002 m. Valstybės ilgalaikės raidos strategijos ir siejamas su įgytų įgūdžių praktiniu realizavimu ir įsivertinimu – Mokinių pasiekimų išorinio vertinimo ir tyrimų gairių 2006 – 2012 metams projekto 28.4 p. teigiama, kad nuo 2008 m. įvedamas iki 2011 m. neprivalomas mokinių kompiuterinio raštingumo pasiekimų vertinimas, o nuo 2010 m. įvedamas projektinio darbo vertinimas.

AČIŪ UŽ DĖMESĮ!