Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Vizualinės idėjos praeities ir dabarties dailės kūriniuose

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Vizualinės idėjos praeities ir dabarties dailės kūriniuose"— Pateikties kopija:

1 Vizualinės idėjos praeities ir dabarties dailės kūriniuose
Pamokos tema Vizualinės idėjos praeities ir dabarties dailės kūriniuose 7 klasė Pamoką parengė Kauno Milikonių progimnazijos dailės mokytoja metodininkė Birutė Ulanavičienė

2 1 pamoka UŽDAVINIAI: Naudodamiesi pateikta medžiaga stebėsite įvairių epochų bei meninių stilių kūrinius ir pagal jų metrikas nustatysite sukūrimo laiką, technikas ir medžiagas, nusakysite kūrinio kompoziciją ir idėją, juos palyginsite, stebėjimus užrašysite lentelėje. Pasiskirstysite į grupes po 2mokinius ir aptarsite savo paveikslo, kurį atliksite asambliažo technika, kūrybinę idėją, nusipiešite eskizus ir susitarsite dėl priemonių kitai pamokai.

3 1 pamokos vertinimas: Kūrinių stebėjimas ir lentelės užpildymas -5
Eskizų piešimas ir priemonių aptarimas -5

4 Patirtis: Dailė – vaizdų kalba. Kūriniai pasakoja apie žmogų, jo aplinką, pomėgius, jausmus ir gyvenimą dailės žanrais. (...?) Kūrinio idėjai perteikti dailininkas pasirenka raiškos būdą (...?), dailės šaką (...?), medžiagas ir dailės techniką. Dailės kompozicija gali perteikti ramybės, tvarkos (...?) arba judėjimo,džiugesio, nerimo (...?) įspūdį. Tyrinėdami ženklus ir simbolius, suvokiame, kad visais laikais žmonės siekė darnos ir grožio.

5 Kaip tyrinėti dailės kūrinius
Skaitydami kūrinio metriką, ieškokite joje informacijos, kuri padės užpildyti lentelę ir suprasti dailės kūrinį.

6 Tyrinėkime šiuos kūrinius:
Šv.Augustino koplyčios skliauto fragmentas. Šv.Petro ir Povilo bažnyčia, Vilnius, Stiuko lipdiniai. Eglė Ganda Bogdanienė, Laura Pavilonytė, Miglė Lebednikaitė. Velti sodai. Fragmentas m. Vėlimas, kaišymas. Vilna.

7 Tyrinėkime šiuos kūrinius:
Valentinas Antanavičius.Dailininkas su gitara Asambliažas Valentinas Antanavičius. Susitikimas Asambliažas

8 Tyrinėkime šiuos kūrinius:
Tutanchamono sostas. XIVa.pr.Kr. Medis, auksas Denis Openheimas. Krėslas –baseinas. 1996m. Vamzdis, cinkuotas tinklas

9 Pasidalinkime mintimis
Iš kokių medžiagų sukurti šie kūriniai? Kur medžiagos panaudotos netradiciškai? Kas jums kelia nuostabą? Kaip pasirinkta kompozicija padeda perteikti kūrinio idėją?

10 Užduotis Kūrybinėje grupelėje po 2mokinius aptarkite savo paveikslo, kurį atliksite asambliažo technika, kūrybinę idėją, nusipieškite eskizus ir susitarkite dėl priemonių kitai pamokai.

11 Namų darbas Kitą pamoką atsineškite senų, nereikalingų daiktų, audinių atraižų, dažų, kartono, klijų ir kitas sutartas priemones.

12 Kūrinio tyrinėjimo lentelė
Eil. Nr. Vaizdavimo tema. Dailės šaka Kūrinio sukūrimo laikas Dailės technikos ir medžiagos Kam skirtas kūrinys, kūrinio idėja Kūrinio kompozicija 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.


Atsisiųsti ppt "Vizualinės idėjos praeities ir dabarties dailės kūriniuose"

Panašios pateiktys


Google reklama