Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO ATASKAITA 2017–2018 m. m.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO ATASKAITA 2017–2018 m. m."— Pateikties kopija:

1 GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO ATASKAITA 2017–2018 m. m.
VILNIAUS VYTAUTO DIDŽIOJO GIMNAZIJA GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO ATASKAITA 2017–2018 m. m.

2 2017–2018 mokslo metais tirta: Sritis Tema Veiklos rodikliai
2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys 2.3. Mokymosi patirtys Mokymasis. Savivaldumas mokantis. Mokymosi konstruktyvumas ir socialumas. 2.4. Vertinimas ugdant Mokinių įsivertinimas. Dialogas vertinant. Įsivertinimas kaip savivoka.

3 Tyrimui atlikti naudota:
Mokyklos, įgyvendinančios bendrojo ugdymo programas, veiklos kokybės įsivertinimo metodika (2016 m. kovo 29 d. Nr. V-267); Anketa mokytojams, anketa mokiniams; Mokytojų ir mokinių atsakymų duomenų analizė; Individualūs pokalbiai su klasės vadovais, administracija, mokytojais.

4 Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys. 2. 3. 1
Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys veiklos rodiklis „Mokymasis: savivaldumas mokantis“ tiriant šį rodiklį siekiama sužinoti ar mokiniai kartu su mokytoju/ padedant mokytojui geba išsikelti mokymosi tikslus; ar mokiniai geba savarankiškai pasirinkti užduočių atlikimo būdą, susirasti reikiamą informaciją ir priemones, klausti ir paprašyti pagalbos; ar mokiniai geba į(si)vertinti savo mokymąsi, planuoti ir valdyti laiką. Išvada: rodiklis „Mokymasis: savivaldumas mokantis“ atitinka 3 lygį.

5 Apie 80 proc. mokinių padedant mokytojui geba išsikelti mokymosi tikslus ir uždavinius.

6 Apie 80 proc. mokinių geba savarankiškai pasirinkti užduočių atlikimo būdą, susirasti reikiamą informaciją ir priemones užduočiai atlikti.

7 Iškilus mokymosi sunkumams apie 70 proc
Iškilus mokymosi sunkumams apie 70 proc. mokinių geba paprašyti mokytojų ar bendraklasių pagalbos.

8 70 proc. mokinių teigia, kad geba savarankiškai planuoti ir valdyti mokymosi ir poilsio laiką.

9 Apie 50 proc. mokinių geba savarankiškai į(si)vertinti kaip sekėsi atlikti skirtą užduotį.

10 Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys. 2. 3. 1
Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys veiklos rodiklis „Mokymasis: mokymosi konstuktyvumas ir socialumas“ tiriant šį rodiklį siekiama sužinoti ar mokiniai yra skatinami sieti išmoktus dalykus ir asmenines patirtis su dar nežinomais dalykais, vizualizuoti ir paaiškinti savo mąstymą, pademonstruoti įgūdžius, gebėjimus ir veiklos būdus; ar mokiniai geba mokytis bendradarbiaujant įvairiomis aplinkybėmis, įvairios sudėties ir dydžio grupėse; ar mokiniai geba viešai išsakyti savo mintis ir išklausyti kitus, klausti, diskutuoti, drauge analizuoti ir spręsti problemas. Išvada: rodiklis „Mokymasis: mokymosi konstruktyvumas ir socialumas “ atitinka 3 lygį.

11 60 proc. mokinių teigia, kad yra skatinami sieti išmoktus dalykus ir asmenines patirtis su dar nežinomais dalykais, kuriant prasmingus tarpdalykinius ryšius. Su šiuo teiginiu sutinka 95 proc. mokytojų.

12 Apie 70 proc. mokinių teigia, kad pamokose mokosi vizualizuoti ir paaiškinti savo mąstymą, pademonstruoti savo įgūdžius ir gebėjimus. Su šiuo teiginiu sutinka daugiau nei 90 proc. mokytojų.

13 Dauguma mokytojų (apie 97,7%) sudaro galimybes mokiniams mokytis bendradarbiaujant, atlikti užduotis poromis, komandoje. Su šiuo teiginiu sutinka apie 86 proc. mokinių.

14 19,8 proc. mokinių teigia, kad geba mokytis bendradarbiaujant; 21 proc
19,8 proc. mokinių teigia, kad geba mokytis bendradarbiaujant; 21 proc. mokinių teigia, kad geba dirbti poroje; 19,3 proc. mokinių teigia, kad geba dirbti komandoje; 20,4 proc. mokinių teigia, kad geba drauge spęsti ir analizuoti problemas; 19,5 proc. mokinių teigia, kad geba priimti bendrus sprendimus.

15 27,4 proc. mokinių geba viešai išsakyti savo mintis ir išklausyti kitus; 25,5 proc. mokinių geba viešai diskutuoti; 21,8 proc. mokinių nebijo klausti; 25,3 proc. mokinių geba viešai paaiškinti savo požiūrį.

16 Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys. 2. 3. 1
Sritis: 2. Ugdymas(is) ir mokinių patirtys veiklos rodiklis „Mokinių įsivertinimas: dialogas vertinant, įsivertinimas kaip savivoka“ tiriant šį rodiklį siekiama sužinoti ar vertinimas yra pagrįstas mokytojo ir mokinio dialogu apie mokymosi sėkmes ir nesėkmes, procesą, rezultatus; ar mokiniai įsitraukia į mokymosi pasiekimų į(si)vertinimą, pažangos stebėjimą, pasiektų rezultatų apmąstymą; ar vertindami savo ir draugų atliktas užduotis, kūrinius, idėjas, mokiniai geriau supranta mąstymo ir mokymosi procesą, mokymosi būdus ir savo mokymosi poreikius, lengviau juos paaiškina, labiau pasitiki savimi ir mažiau baiminasi klaidų, prisiima daugiau atsakomybės už savo mokymąsi ir lengviau jį valdo. Išvada: rodiklis „Mokinių įsivertinimas: dialogas vertinant, įsivertinimas kaip savivoka“ atitinka 3 lygį.

17 Apie 70 proc. mokinių teigia, kad pamokose mokosi stebėti ir į(si)vertinti daromą pažangą, kartu su mokytojų analizuoja ir aptaria mokymosi sėkmes ir nesėkmes, jų priežastis. Apie 80 proc. mokytojų sutinka su šiuo teiginiu.

18 95,3% mokytojų galvoja, kad atliktų darbų aptarimas, įsivertinimas padeda mokiniams formuluoti klausimus, prašyti mokytojo ir bendraklasių pagalbos. 73,5% mokinių pritaria šiai nuomonei.

19 Apie 70 proc. mokinių teigia, kad jiems patinka apmąstyti ir su mokytoju aptarti pamokose pasiektus rezultatus, stebėti ir į(si)vertinti daromą pažangą. Apie 70 proc. mokinių teigia, kad mokymosi pažangos stebėjimas ir pasiektų rezultatų aptarimas stiprina jų mokymosi motyvaciją, skatina siekti aukštesnių rezultatų.

20 Apie 60 proc. mokinių teigia, kad pamokose mokosi vertinti bendraklasių darbą. 90,7 % mokytojų teigia, kad vertindami savo ir draugų atliktas užduotis, kūrinius, idėjas, mokiniai geriau supranta mąstymo ir mokymosi procesą, mokymosi būdus ir savo mokymosi poreikius, pritaria – 79,4% mokinių.


Atsisiųsti ppt "GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO ATASKAITA 2017–2018 m. m."

Panašios pateiktys


Google reklama