Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

VALSTYBĖS PAGALBA IR JOS TEIKIMO TVARKA ĮGYVENDINANT DAUGIABUČIŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROGRAMĄ Parengė VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "VALSTYBĖS PAGALBA IR JOS TEIKIMO TVARKA ĮGYVENDINANT DAUGIABUČIŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROGRAMĄ Parengė VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“"— Pateikties kopija:

1 VALSTYBĖS PAGALBA IR JOS TEIKIMO TVARKA ĮGYVENDINANT DAUGIABUČIŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROGRAMĄ Parengė VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“ Teisės ir turto valdymo skyriaus specialistas Motiejus Nėnius

2 KLAUSIMAI KYLANTYS SUSIDŪRUS SU VALSTYBĖS PAGALBA
Kas ta nereikšminga valstybės pagalba? Jei ji tokia nereikšminga, kodėl ji taip sureikšminama? Kodėl ją reikia registruoti? Ar tai yra papildoma parama verslui? Ir t.t.

3 EUROPOS SĄJUNGOS VIDAUS RINKA
Vienas iš svarbiausių ir sėkmingiausių Europos integracijos pasiekimų – Vidaus rinka. Šiuo metu ji apima daugiau nei pusės milijardo gyventojų rinką. Vidaus rinkos veikimas paremtas keturių kertinių principų (keturių laisvių) įgyvendinimu. Keturios laisvės: laisvas asmenų judėjimas tarp valstybių narių; laisvas kapitalo judėjimas tarp valstybių narių; laisvas prekių judėjimas tarp valstybių narių; laisvas paslaugų judėjimas tarp valstybių narių.

4 KONKURENCIJOS SISTEMA EUROPOS SĄJUNGOS TEISĖJE
Konkurencijos sistemą sudaro teisės normos: nustatančios antikonkurencinių susitarimų draudimą; draudžiančios įmonėms piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi; nustatančios valstybės pagalbos teikimo ir kontrolės taisykles.

5 VALSTYBĖS PAGALBOS SĄVOKA
Valstybės pagalba – valstybės narės bet kokia forma suteikta pagalba, kuri, palaikydama tam tikras įmones arba tam tikrų prekių gamybą, iškraipo konkurenciją arba gali ją iškraipyti ir daro neigiamą įtaką valstybių narių tarpusavio prekybai. Paramos ūkio subjektams priemonės gali būti įvardinamos kaip valstybės pagalba tik tada, kai šios priemonės atitinka visus šiuos kriterijus: parama teikiama iš valstybės išteklių; parama jos gavėjui suteikia ekonominę naudą, kurios jis negautų įprastomis sąlygomis; parama teikiama selektyviai, t.y. tik tam tikriems ūkio subjektams; parama daro poveikį konkurencijai ir prekybai tarp valstybių narių.

6 SUTARTIS DĖL EUROPOS SĄJUNGOS VEIKIMO
107 straipsnio 1 dalis Išskyrus tuos atvejus, kai Sutartys nustato kitaip, valstybės narės arba iš jos valstybinių išteklių bet kokia forma suteikta pagalba, kuri, palaikydama tam tikras įmones arba tam tikrų prekių gamybą, iškraipo konkurenciją arba gali ją iškraipyti, yra nesuderinama su vidaus rinka, kai ji daro įtaką valstybių narių tarpusavio prekybai.

7 Sutartyje numatyta galimybė teikti paramą, tačiau būtina kreiptis į Europos komisiją, kad ši įvertintų ar numatoma suteikti parama atitinka visus valstybės pagalbos kriterijus ir ar ji yra suderinama su vidaus rinka. Europos komisija atliktusi tyrimą gali nustatyti, kad: numatoma suteikti parama neatitinka visų valstybės pagalbos kriterijų (nelaikoma valstybės pagalba apskritai); arba nors ir atitinka visus kriterijus, tačiau yra suderinama su vidaus rinka (nekelia pavojaus konkurencijai); arba priemonė yra suderinama, tačiau jos įgyvendinimas priklauso nuo sprendime nurodytos sąlygos atsiradimo (sąlyginis sprendimas).

8 Sutartyje numatyta Komisijos teisė priimti reglamentus
Sutarties 108 straipsnio 4 dalis Komisija gali priimti reglamentus, susijusius su valstybės pagalbos rūšimis, dėl kurių Taryba pagal 109 straipsnį nustatė, kad šio straipsnio 3 dalyje nustatyta procedūra gali būti netaikoma. Vadovaujantis šia nuostata buvo nuspręsta, kad viena iš tokių valstybės pagalbos rūšių – de minimis (nereikšminga) pagalba ir buvo priimtas taip vadinamas De minimis reglamentas.

9 DE MINIMIS REGLAMENTAS
2013 m. gruodžio 18 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 1407/2013 dėl Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 107 ir 108 straipsnių taikymo de minimis pagalbai.

10 Pagrindiniai reikalavimai pagalbai teikiamai pagal De minimis reglamentą:
Valstybės pagalbos gavėjas – ūkio subjektas; Visi ūkio subjektai, kurie teisiškai ar de facto yra kontroliuojami to paties subjekto - laikomi vienu ūkio subjektu (viena įmone); de minimis pagalba suteikta vienam ūkio subjektui (vienai įmonei) negali viršyti reglamente numatytos viršutinės pagalbos ribos (maksimali riba 200 000 Eur per 3 mokestinius metus); de minimis pagalba laikoma suteikta tuo momentu, kai ūkio subjektas įgyja juridinę teisę tokią pagalbą gauti, nepriklausomai nuo de minimis pagalbos išmokėjimo ūkio subjektui datos.

11 Kokie asmenys gali būti laikomi ūkio subjektais?
Ūkio subjektas - asmuo vykdantis ekonominę veiklą, nepaisant jo teisinio statuso (fizinis ar juridinis asmuo) ir finansavimo šaltinio Pagrindinis asmens kaip ūkio subjekto bruožas yra ekonominės veiklos vykdymas todėl: Juridinis asmuo beveik visais atvejais laikomas ūkio subjektu, išskyrus tuos atvejus, kai jis nevykdo ekonominės veiklos (pvz. valstybės ar savivaldybių veikla); Fizinis asmuo dažniausiai nelaikomas ūkio subjektu, išskyrus atvejus, kai jis vykdo ekonominę veiklą (nuomoja butą, teikia paslaugas pagal verslo liudijimą ir pan.)

12 Kas laikoma ekonomine veikla?
Ekonominė veikla – veikla (įskaitant gamybą, prekybą, paslaugų teikimą, žemės ūkio veiklą, žuvininkystę, kasybą, profesinę veiklą, naudojimąsi turto ir (arba) turtinių teisių turėjimu), kurią vykdant siekiama gauti bet kokių pajamų (neatsižvelgiant į tai, ar ją vykdant siekiama gauti pelno), išskyrus darbo veiklą ir valstybės ar savivaldybių veiklą, net jeigu už tokią veiklą mokami mokesčiai ar rinkliavos. Išskiriami du bruožai, kurie būdami kartu veiklą apibrėžia kaip ekonominę veiklą: Veikla – tęstinis (nevienkartinis) veiksmas; Siekimas gauti pajamų – nepriklausomai nuo to ar buvo gauta arba siekiama gauti pelno.

13 Pavyzdžiai Asmuo parduoda savo automobilį – siekiama gauti pajamų, tačiau tai yra vienkartinis veiksmas, todėl ekonominės veiklos nėra. Asmuo panaudos sutarties pagrindu (neatlygintinai) leidžia naudotis patalpomis – yra veiklos tęstinumas, tačiau šia veikla nesiekiama gauti pajamų, todėl ekonominės veiklos nėra. Asmuo nuomoja patalpas – veikla tęstinė ir gaunamos pajamos, todėl ekonominė veikla yra.

14 Kokie asmenys laikomi valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) gavėjais?
Paramos daugiabučiam namui atnaujinti (modernizuoti) gavėjais visais atvejais laikomi butų ar kitų patalpų savininkai įregistruoti nekilnojamojo turto registre. Todėl, vertinat ar yra vykdoma ūkinė veikla, reikia vertinti būtent savininko, o ne nuomininko ar patalpų naudotojo vykdomą veiklą. Išimtis: Tuo atveju, kai butas ar kitos patalpos yra įsigytos išperkamosios nuomos (lizingo) sutarties pagrindu, sutarties galiojimo laikotarpiu patalpų savininku RC išraše nurodoma finansų įstaiga suteikusi lizingą, tačiau valstybės paramos gavėju laikytinas fizinis ar juridinis asmuo įsigijęs butą ir RC išraše nurodomas kaip lizingo gavėjas.

15 De minimis pagalbos teikimas individualios įmonės savininkui
De minimis pagalbos teikimas individualios įmonės savininkui. Kylantys klausimai. Kaip turėtų būti vertinamas fizinis asmuo, kuriam nuosavybės teise priklauso patalpos atnaujinamame daugiabučiame name ir kuris taip pat yra individualios įmonės savininkas, o individuali įmonė veikia to asmens nuosavybės teise valdomose patalpose? Kas tokiu atveju bus laikomas valstybės paramos daugiabučiam namui atnaujinti gavėju? Ar šiuo atveju fizinis asmuo laikomas vykdančiu ekonominę veiklą? Kokios ekonominės veiklos rūšies kodas turėtų būti nurodoma de minimis prašyme – individualios įmonės ar fizinio asmens vykdomos veiklos rūšies kodas? Ekonominės veiklos rūšies kodas nustatomas pagal Ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių (EVRK 2 red.) patvirtintą Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus 2007 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. DĮ-226

16 Pirmasis pavyzdys Fizinis asmuo Vardenis Pavardenis nuosavybės teise įsigijo patalpas daugiabučiame name. Tuomet įsteigė individualią įmonę „Barber Shop“. IĮ „Barber Shop“ išsinuomojo Vardenio Pavardenio nuosavybės teise valdomos negyvenams patalpose name Vilniaus g. 1, Vilnius ir moka nuomos mokestį Vardeniui Pavardeniui. Namas Vilniaus g. 1, Vilnius dalyvauja atnaujinimo (modernizavimo) programoje. Sprendimas: Pagrindinė taisyklė – IĮ „Barber Shop“ kaip juridinis asmuo ir Vardenis Pavardenis kaip fizinis asmuo yra du skirtingi asmenys, todėl jų vykdomos veiklos turi būti vertinamos atskirai. Šiuo atveju Vardenis Pavardenis yra patalpų savininkas, o IĮ „Barber Shop“ tik nuomininkas, todėl turėtų būti vertinama Vardenio Pavardenio(patalpų savininko) veikla, o ne IĮ „Barber Shop“ (nuomininko) vykdoma veikla. Vardenis Pavardenis, kaip fizinis asmuo, gauna pajamas nuomodamas patalpas IĮ „Barber Shop“ Išvada: Valstybės parama daugiabučiam namui atnaujinti modernizuoti bus teikiama Vardeniui Pavardeniui, vykdančiam nuomos ūkinę/ekonominę veiklą (reikės teikti de minimis prašymą dėl Vardenio, Pavardenio).

17 Antras pavyzdys Fizinis asmuo Vardenis, Pavardenis nuosavybės teise įsigijo patalpas atnaujinamame (modernizuojamame) daugiabučiame name Vilniaus g. 1, Vilnius. Tuomet įsteigė individualią įmonę „Barber Shop“. IĮ „Barber Shop“ (pagal panaudos sutartį) naudojasi Vardenio Pavardenio nuosavybės teise valdomomis patalpomis Vilniaus g. 1, Vilnius neatlygintinai. Sprendimas: Šiuo atveju Vardenis Pavardenis yra patalpų savininkas, o IĮ „Barber Shop“ panaudos gavėjas, todėl turėtų būti vertinama Vardenio Pavardenio (patalpų savininko) veikla, o ne IĮ „Barber Shop“ (panaudos gavėjo) vykdoma veikla. Vardenis Pavardenis, kaip fizinis asmuo, negauna pajamų už tai, kad leidžia naudotis jam priklausančiomis patalpomis. Išvada: Valstybės parama daugiabučiam namui atnaujinti modernizuoti bus teikiama Vardeniui Pavardeniui, tačiau jis nelaikomas ūkio subjektu, todėl de minimis pagalba jam nebus registruojama (nereikės teikti de minimis prašymo).

18 Trečias pavyzdys Fizinis asmuo Vardenis, Pavardenis įsteigė individualią įmonę „Barber Shop“. IĮ „Barber Shop“ nuosavybės teise įsigijo patalpas atnaujinamame (modernizuojamame) daugiabučiame name Vilniaus g. 1, Vilnius. IĮ „Barber Shop“ vykdo ekonominę veiklą jai nuosavybės teise priklausančiose patalpose. Sprendimas: Vardenis, Pavardenis yra IĮ „Barber Shop“ savininkas, o IĮ „Barber Shop“yra patalpų savininkė, todėl turėtų būti vertinama IĮ „Barber Shop“ (patalpų savininko) veikla, o ne fizinio asmens Vardenio Pavardenio (IĮ savininko) vykdoma veikla. IĮ „Barber Shop“ yra juridinis asmuo vykdantis ekonominę veiklą. Išvada: Valstybės parama daugiabučiam namui atnaujinti (modernizuoti) bus teikiama IĮ „Barber Shop“, kaip patalpų savininkui vykdančiam ekonominę veiklą (reikės teikti de minimis prašymą dėl IĮ „Barber Shop“) . 

19 Ketvirtas pavyzdys UABAS Sprendimas:
Fizinis asmuo Vardenis, Pavardenis nuosavybės teise įsigijo patalpas atnaujinamame (modernizuojamame) daugiabučiame name Vilniaus g. 1, Vilnius. Tuomet įsteigė individualią įmonę „Barber Shop“. IĮ „Barber Shop“ (pagal panaudos sutartį) naudojasi Vardenio Pavardenio nuosavybės teise valdomomis patalpomis Vilniaus g. 1, Vilnius neatlygintinai . Vardenis, Pavardenis taip pat nuosavybės teise valdo patalpas komercinės paskirties pastate Gedimino pr. 9, Vilnius. Patalpas Gedimino pr. 9, Vilnius Vardenis Pavardenis išnuomojo UAB „UABAS“ ir už tai gauna nuomos mokestį. Sprendimas: Šiuo atveju Vardenis, Pavardenis yra patalpų Vilniaus g. 1, Vilnius savininkas, o IĮ „Barber Shop“ panaudos gavėjas, todėl turėtų būti vertinama Vardenio Pavardenio (patalpų savininko) veikla, o ne IĮ „Barber Shop“ (panaudos gavėjo) vykdoma veikla. Vardenis, Pavardenis, kaip fizinis asmuo, negauna pajamų už tai, kad leidžia IĮ „Barber Shop“ naudotis jam priklausančiomis patalpomis Vilniaus g. 1, Vilnius. Tačiau Vardenis Pavardenis gauna pajamas už patalpų esančių Gedimino pr. 9, Vilnius nuomą. Išvada: Valstybės parama daugiabučiam namui atnaujinti modernizuoti bus teikiama Vardeniui Pavardeniui, kaip patalpų Vilniaus g. 1, Vilnius savininkui, tačiu ūkio subjektu jis bus laikomas dėl to, kad jis vykdo ūkinę/ekonominę veiklą Gedimino pr. 9, Vilnius nuomodamas patalpas (de minimis prašymas turės būti teikiamas dėl Vardenio Pavardenio).

20 SU ŪKIO SUBJEKTU SUSIJĘ ŪKIO SUBJEKTAI (VIENA ĮMONĖ/VIENAS ŪKIO SUBJEKTAS)
De minimis reglamentas numato, kad „viena įmonė“ apima visas įmones, kurių tarpusavio santykiai yra bent vienos rūšies iš toliau išvardytų: viena įmonė turi kitos įmonės akcininkų arba narių balsų daugumą; viena įmonė turi teisę paskirti arba atleisti daugumą kitos įmonės administracijos, valdymo arba priežiūros organo narių; pagal sutartį arba vadovaujantis steigimo sutarties/įstatų nuostata vienai įmonei suteikiama teisė daryti kitai įmonei lemiamą įtaką; viena įmonė, būdama kitos įmonės akcininke, vadovaudamasi su tos įmonės kitais akcininkais sudaryta sutartimi, viena kontroliuoja tos kitos įmonės akcininkų arba narių balsavimo teisių daugumą. Susijusioms įmonėms (vienam ūkio subjektui) teikiama bendra de minimis pagalba negali viršyti De minimis reglamente nurodytos viršutinės ribos.

21 Klausimynas Ar paramos gavėjas yra susijęs su kitais Lietuvoje registruotais juridiniais asmenimis? Tai labai tikėtina, jei paramos gavėjas – ūkio subjektas: vienoje ar daugiau įmonių turi akcininkų arba narių balsų daugumą (daugiau nei 50%); arba vienoje ar daugiau įmonių turi teisę paskirti arba atleisti daugumą jos (ar jų) administracijos, valdymo arba priežiūros organo narių (pvz.: pagal balsavimo teisių perleidimo sutartį, akcininkų sutartį); arba pagal sutartį arba vadovaujantis steigimo sutarties ar įstatų nuostata turi teisę vienoje ar daugiau įmonių daryti lemiamą įtaką (nulemti įmonės komercinės veiklos kryptį); arba būdamas kitos įmonės (ar įmonių) akcininku arba nariu, vadovaudamasis su akcininkais ar nariais sudaryta sutartimi, vienas kontroliuoja tos kitos įmonės (ar įmonių) akcininkų arba narių balsavimo teisių daugumą.

22 Klausimynas Ar kiti Lietuvoje registruoti ūkio subjektai yra susiję su paramos gavėju? Tai būtų labai tikėtina, jei kitas ūkio subjektas: turi paramos gavėjo (juridinio asmens) akcininkų arba narių balsų daugumą (daugiau nei 50%); arba turi teisę paskirti arba atleisti daugumą paramos gavėjo (juridinio asmens) administracijos, valdymo arba priežiūros organo narių (pvz.: pagal balsavimo teisių perleidimo sutartį, akcininkų sutartį ir pan.); arba pagal sutartį arba vadovaujantis steigimo sutarties ar įstatų nuostata turi teisę paramos gavėjui (juridiniam asmeniui) daryti lemiamą įtaką (nulemti komercinės veiklos kryptį); arba būdamas paramos gavėjo (juridinio asmens) akcininku arba nariu, vadovaudamasis su akcininkais ar nariais sudaryta sutartimi, vienas kontroliuoja jo akcininkų arba narių balsavimo teisių daugumą.

23 DE MINIMIS PAGALBOS TEIKIMO TVARKA PAGAL RENGIAMAS NAUJAS TAISYKLES
Projekto administratorius, prašymą dėl pažymos apie galimą suteikti nereikšmingą pagalbą teikia agentūrai iki valstybės paramos sutarties pasirašymo ir kreipimosi į finansuotoją dėl preliminaraus pritarimo gavimo. Lietuvos respublikos Vyriausybės 2009 m. gruodžio 16 d. nutarimo Nr „DĖL VALSTYBĖS PARAMOS DAUGIABUČIAMS NAMAMS ATNAUJINTI (MODERNIZUOTI) TEIKIMO IR DAUGIABUČIŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROJEKTŲ ĮGYVENDINIMO PRIEŽIŪROS TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO IR DAUGIABUČIO NAMO ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROJEKTUI ĮGYVENDINTI SKIRTO KAUPIAMOJO ĮNAŠO IR (AR) KITŲ ĮMOKŲ DIDŽIAUSIOS MĖNESINĖS ĮMOKOS NUSTATYMO“ pakeitimo projekto 7.2. papunktis

24 PRAŠYMO TURINYS Prašymo formą nustato agentūra. Kartu su prašymu administratorius agentūrai pateikia: ūkinę veiklą vykdančio daugiabučio namo savininko buto ar kitos patalpos NTR išrašą; investicijų plano preliminaraus investicijų paskirstymo lentelę; ūkinę veiklą vykdančio subjekto užpildytą, agentūros nustatytos formos, deklaraciją.

25 DEKLARACIJOS TURINYS Deklaracijos formą nustato agentūra. Deklaracijoje pateikiami šie duomenys: buto ar kitų patalpų savininko (ūkinės veiklos subjekto) vardas, pavardė, asmens kodas arba juridinio asmens pavadinimas, kodas ir adresas; ūkinės veiklos rūšies kodas pagal Ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių (EVRK); informacija apie susijusius asmenis, atitinkančius vienos įmonės kriterijų.

26 PRAŠYMO NAGRINĖJIMAS Agentūra, gavusi prašymą ir kartu su juo teikiamus dokumentus, per 5 darbo dienas atlieka šiuos veiksmus: patikrina Suteiktos valstybės pagalbos ir nereikšmingos (de minimis) pagalbos registre ar ūkinę veiklą vykdančiam subjektui suteikta nereikšminga (de minimis) pagalba ir, ar ji neviršija nustatytų maksimalių dydžių; apskaičiuoja valstybės pagalbos dydį; įvertina, ar Ūkio subjektui jau suteikta nereikšminga (de minimis) pagalba ir numatomos suteikti valstybės pagalba suma neviršys reglamentuose nustatytos maksimalios ribos; išduoda pažymą apie galimą suteikti valstybės pagalbą.

27 PRAŠYMO IR DEKLARACIJOS TIKSLINIMAS
Jei agentūrai išnagrinėjus prašymą nustatoma, kad projekto administratorius pateikė ne visus ir (ar) ne pilnai ar klaidingai užpildytus dokumentus tai: per 5 darbo dienas agentūra apie tai praneša projekto administratoriui; administratorius per 5 darbo dienas pateikia patikslintus ir (ar) trūkstamus dokumentus.

28 PAŽYMOS PATEIKIMAS FINANSUOTOJUI
Agentūros išduotą pažymą projekto administratorius Valstybės paramos taisyklėse nustatyta tvarka teikia finansuotojui, kreipdamasis dėl lengvatinio kredito suteikimo daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektui įgyvendinti finansuoti. Finansuotojas išduoda preliminarų pritarimą dėl projekto finansavimo.

29 ATVEJAI KAI PARAMA NETEIKIAMA
Valstybės parama (įskaitant lengvatinį kreditą) ūkinę veiklą vykdančiam subjektui neteikiama, jeigu egzistuoja bent viena iš šių aplinkybių: ūkinę veiklą vykdančiam subjektui nereikšmingos pagalbos registravimo valstybės pagalbos registre dieną yra suteikta maksimali leistina valstybės pagalba; ūkinę veiklą vykdantis subjektas nepateikė deklaracijos ir dėl to projekto administratorius neturėjo galimybės jos pateikti agentūrai; projekto administratorius nepateikė agentūrai patikslinto prašymo ir (ar) agentūros nurodytų dokumentų. Tokiu atveju visas Ūkio subjektui tenkančias daugiabučio namo Projekto ar jo dalies parengimo, Projekto įgyvendinimo administravimo, statybos techninės priežiūros ir statybos rangos darbų išlaidas Ūkio subjektas apmoka savo lėšomis.

30 VALSTYBĖS PAGALBOS APSKAIČIAVIMAS IR TEIKIMAS
Taisyklėse nustatyta tvarka pasirašius Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) teikimo sutartį, agentūra atlieka šiuos veiksmus: proporcingai daliai bendrojoje nuosavybėje (pagal investicijų plane numatytas investicijų sumas) apskaičiuoja bendrą ūkio subjektui tenkančią valstybės pagalbos dalį (įtraukiant visus valstybės paramos būdus); parengia pažymą; įregistruoja valstybės pagalbą valstybės pagalbos registre; per 3 darbo dienas informuoja projekto administratorių apie įregistruotą valstybės pagalbą, kuris per 3 darbo dienas apie tai raštu informuoja ūkio subjektą.

31 KVIEČIU UŽDUOTI KLAUSIMUS
AČIŪ UŽ DĖMESĮ KVIEČIU UŽDUOTI KLAUSIMUS


Atsisiųsti ppt "VALSTYBĖS PAGALBA IR JOS TEIKIMO TVARKA ĮGYVENDINANT DAUGIABUČIŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) PROGRAMĄ Parengė VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“"

Panašios pateiktys


Google reklama