Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

RADVILIŠKIO LOPŠELIS-DARŽELIS ,,ŽVAIGŽDUTĖ”

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "RADVILIŠKIO LOPŠELIS-DARŽELIS ,,ŽVAIGŽDUTĖ”"— Pateikties kopija:

1 RADVILIŠKIO LOPŠELIS-DARŽELIS ,,ŽVAIGŽDUTĖ”
SU VAIKAIS Į KELIONĘ PO SPALVINGĄ JAUSMŲ PASAULĮ SOCIALINĖ PEDAGOGĖ NIDA BARAUSKIENĖ

2 Savo gyvenimą žmogus pradeda nuo vienybės
Savo gyvenimą žmogus pradeda nuo vienybės. Su savimi ir savo mama, o per ją – su Visata, kadangi iš pradžių ta Visata vaikui reiškia mamą. Mažajam žmogučiui dar reikia susigaudyti, kaip sudarytas šis pasaulis ir kaip sudarytas jis pats. Įsisąmoninti save kaip individą, suvokti erdvę ir pajusti laiką. Pirmaisiais penkeriais savo gyvenimo metais vaikas nuveikia milžinišką darbą: susikuria savitą pasaulio sandaros koncepciją ir suranda joje vietą sau. Zariana ir Nina Nekrasovos

3 PAŽINSI SAVO JAUSMUS – PAŽINSI SAVE
Kiekviena emocija, kiekvienas jausmas yra reikalingas ir prasmingas, tik svarbu jį įsisąmoninti, pažinti, išjausti ir mokėti įvardyti. Atpažinti ir įvardinti savo emocijas , gebėti suprasti kito žmogaus patiriamas emocijas ir jausmus yra nepaprastai vertingas įgūdis, padedantis kurti pilnaverčius santykius tiek su savimi, tiek su išoriniu pasauliu.

4 Žaidimai, mokantys atpažinti jausmus ir emocijas
Didaktiniai žaidimai. Stalo žaidimai, dėlionės. Žodiniai žaidimai. Vaidybiniai žaidimai. Žaidimai su kaladėlėmis. Interaktyvūs žaidimai. Žaidimai prie šviesos stalo. Žaidimai su kinetiniu smėliu, modelinu.

5 PAMĄSTYSIU, PAGALVOSIU...

6 Žaisdamas didaktinius žaidimus, vaikas mokosi suprasti jausmus ir įvardyti jausmo atsiradimo priežastį. Vaikas mokosi suprasti, kad blogi jausmai nedingsta, tačiau imanoma išmokti reguliuoti jų išraiškas, parodyti jausmus priimtinais būdais. Vaikai kasdien dėl ko nors pyksta, nuliūsta, išsigąsta, kuo nors džiaugiasi, nuolatos rodo emocijas. Vaikai mokosi reikšti emocijas spalvomis.

7 ŽINOK, KĄ DARYTI, KAI PYKTIS BELDŽIAS Į DURIS

8 VAIDMENINIAI ŽAIDIMAI
Vaikai mielai renkasi vaidmeninius žaidimus. Žaisdami susikuria vaidmenis sau ir įvairiems daiktams, imituoja patirtas ar matytas situacijas. Žaisdamas lėktuvėliu ar laivu, vaikas dažnai įsivaizduoja esąs jo pilotu ar kapitonu. Toks žaidimas – ne tik pramoga, bet ir atsakomybė, reikalaujanti sprendimų priėmimo ir net streso, emocijų valdymo.

9

10 MENAS KURIA DAUG JAUSMŲ

11 Menas vaikams tai – džiaugsmas, laisvas buvimas kartu ir realybės, kokia ji yra priėmimas
Dalyvavimas kūrybos procese – tai ir yra didžiausia nauda. Meno terapija ypač naudinga tiems, kuriems sunku žodžiais nusakyti savo jausmus. Menų terapija padeda išreikšti nerimą, baimę, neįvardintus jausmus, valdyti ir kontroliuti emocijų raišką, geriau save pažinti ir priimti tinkamus sprendimus, tobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus.

12 KAI PASITELKI VAIZDUOTĘ

13 VIZUALIZACIJA VEIKIA IR YRA ĮTAIGI TRIJOSE DIMENSIJOSE:
Garsinėje. Garsinė dimensija sukelia, pavyzdžiui, tokį efektą: medžiai ošia. Vaizdinėje. Mato bangas, iš lėto bėgančias į krantą. Jausminėje. Įkopia į kalno viršūnę. Protingai naudojantis savo vaizduotės rezervais, galima išmokti pasitikėti savimi, išvystyti energiją ir ištvermę, nukreipti dėmesį į daugelį kūrybiškų sumanymų.

14 PAVYDULIAUJU AR PAVYDŽIU?

15 INTERAKTYVI LENTA, INTERAKTYVIOS GRINDYS
Veikdami vaikai kuria pasakojimus, ieško ir atranda tinkamus sprendimo būdus nebijodami suklysti. Iliustruoja pasakas, pasakojimus. Žaidimai interaktyvioje lentoje ugdo vaikų individualius gebėjimus. Skatina emocijų suvokimą ir raišką. Didina vaikų motyvaciją.

16

17 ŽAIDIMAI SMĖLIU PADEDA SUSITVARKYTI SU BAIMĖMIS, PYKČIU, LIŪDESIU

18 TYRINĖJIMAI, EKSPERIMENTAI, ATRADIMAI

19 TYRINĖDAMI VAIKAI PATIRIA MALONUMĄ, PASIDIDŽIAVIMĄ, PASITENKINIMĄ, TROŠKIMĄ,  

20 SUSIŽAVĖJIMĄ, NUSIVYLIMĄ, DŽIAUGSMĄ, NUOSTABĄ, PASIMĖGAVIMĄ

21 DŽIUGESYS APIMA, KAI LAUKIAME KALĖDŲ

22 PASAKOS IR PASAKOJIMAI

23 Pasakos teikia vaikams saugumo pojūtį
Pasakos teikia vaikams saugumo pojūtį. Vaikas, pasitelkęs vaizduotę, išlaisvina emocijas. Emocijos stimuliuoja empatiją, vaikas supranta, ką jaučia kiti. Pasakos taip pat moko reikšti jausmus, įvardyti juos ir suvokti. Vaikas suvokia tik tai, kam jau subrendo, ką jau įstengia priimti.

24 PASAKOJIMŲ IŠTRAUKOS:
KO NEDERA DARYTI - Kodėl jūsų suknelė su septyniom juodom sagutėm? - Geras klausimas, - nusišypsojo boružėlė. – Daug kas mano, kad be tos sagutės, arba taškeliai, kaip juos vadina prastai manantys žmonės, reiškia mūsų, boružėlių, amžių. Bet tai visiškai nesąmonė. Taip ilgai – septynerius metus – mes neištvertume šiame pasaulyje. Kiekviena sagutė – tai ženklas, padedantis prisiminti. Ką prisiminti? Ko nedera daryti, - ramiai atsakė boružėlė. – Niekada nevalia girtis, norėti to, ką jau turi, pykti, pavydėti, persivalgyti saldumynų, tingėti ir praeiti pro tą, kuriam reikia pagalbos.   Ilona Ežerinytė „Šunojaus diena“.

25 KAIP ĮVEIKTI BAIMĘ Dovydas apsidairė. Mamai išėjus, namai kažkaip padidėjo... Regis, stalas kiek atsitraukė nuo kėdžių, tos susibėgo į virtuvės pašalius, svetainės minkštasuolis beviltiškai susmego, pufai išsislapstė už užuolaidų, gėlės susikišo lapus į pažastis, šviestuvai prisimerkė... „Hm... Nejauku, - pamanė Dovydas. Bet jis buvo drąsus berniukas ir nemanė leistis įbauginamas. Atsinešė iš miegamojo žaislų dėžę, išsitraukė keturis robotus transformerius, sustatė juos į keturis svetainės kampus ir patenkintas nusišypsojo. Dabar bus saugus.   Ilona Ežerinytė „Šunojaus diena“.

26 - Mama, mama, gelbėk – negaliu nulipti!
TAIP ATRODO MEILĖ - Mama, mama, gelbėk – negaliu nulipti! Vos tik žnektelėjo į minkštas samanas žemyn galva – vėl kažin kur pradingo. Taip ir vargo kiaurą dieną peliūnė paskui vaiką lekiodama. Alkana, purvina, bet sūneliui pikto žodžio neištarė. - Tu jį lepini... – vakare ošė jai medžiai. Ne! – atšovė peliūnė ir stipriai apglėbė vaiką. – Aš jį myliu! Meilė – svarbiausia. Rūta Dzin „Peliūnės vasara”    

27 Pasakyk, kaip tu jautiesi?
Nėra ,,gerų” ir ,,blogų” jausmų.Kiekviena emocija, kiekvienas jausmas yra reikalingas ir prasmingas, tik svarbu jį įsisąmoninti, pažinti, išjausti ir mokėti įvardyti. Pasakyk, kaip tu jautiesi?


Atsisiųsti ppt "RADVILIŠKIO LOPŠELIS-DARŽELIS ,,ŽVAIGŽDUTĖ”"

Panašios pateiktys


Google reklama