Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Besimokančios organizacijos mokykloje sukūrimo ir plėtros gairės

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Besimokančios organizacijos mokykloje sukūrimo ir plėtros gairės"— Pateikties kopija:

1 Besimokančios organizacijos mokykloje sukūrimo ir plėtros gairės
Remigijus Auškelis Druskininkai

2 BO sukūrimo ir plėtros gairės (Pasirengimas arba gera pradžia)
1.Permainoms pasirengusių pedagogų susidomėjimas besimokančios organizacijos idėja. 2. Iniciatyvinės grupės (komandos) susibūrimas; teorijos apie BO studijavimas, pirmųjų žingsnių planavimas, pasirengimas BO idėjų sklaidai mokyklos bendruomenėje. 3. Mokyklos vadovų, o taip pat mokyklos savivaldos struktūrų susidomėjimas (sudominimas) BO idėja. 1.Permainoms pasirengusių pedagogų susidomėjimas besimokančios organizacijos (BO) idėja. Jeigu niekas mokykloje nesidomi besimokančios organizacijos idėja, išorinis poveikis neduos rezultatų, nes ši idėja gali gyvuoti tik brandžios demokratinės aplinkos sąlygomis. 2. Iniciatyvinės grupės (komandos) susibūrimas. Teorijos apie BO studijavimas, pirmųjų žingsnių planavimas, pasirengimas BO idėjų sklaidai mokyklos bendruomenėje. 3. Mokyklos vadovų, o taip pat mokyklos savivaldos struktūrų susidomėjimas (sudominimas) BO idėja. Gali būti, kad vadovai pirmieji susidomi šia mokyklos atsinaujinimo perspektyva. Tačiau tai nereiškia, kad nereikalingas permainoms pasirengusių pedagogų pritarimas ir iniciatyvinės grupės atsiradimas mokykloje.

3 BO sukūrimo ir plėtros gairės (BO idėjos diegimas bendruomenėje)
4. Besimokančios organizacijos idėjų sklaida mokyklos bendruomenėje. 5. Tyrimai ir esamos situacijos analizė: BO idėjos suvokimo gilumas, mokyklos darbo organizavimo stiliaus bei pedagogų nuostatų atitikimo BO sukūrimui nustatymas, mikroklimato įvertinimas, esamų problemų sprendimo paieškos ir kt. 6. Tyrimų rezultatų ir išvadų pristatymas bendruomenės nariams. 4. Besimokančios organizacijos idėjų sklaida mokyklos bendruomenėje. Tai labai svarbus ir atsakingas žingsnis. Netinkamas idėjos pristatymas gali viską sugadinti. Bendruomenė turi aiškiai suvokti šios idėjos esmę ir aktualumą. Tik tuomet įmanomas jos aktyvus dalyvavimas besimokančios organizacijos sukūrimo procese. 5. Tyrimai ir esamos situacijos analizė: BO idėjos suvokimo, mokyklos darbo organizavimo stiliaus bei pedagogų nuostatų atitikimo BO sukūrimui nustatymas, mikroklimato įvertinimas ir esamų problemų sprendimo paieškos ir kt. 6. Tyrimų rezultatų ir išvadų pristatymas bendruomenės nariams. Tokiam pristatymui iniciatoriai turi gerai pasiruošti, kad galėtų išsamiai komentuoti rezultatus ir nesupriešinti bendruomenės narių, jeigu apklausose išryškėjo rimtų nuomonių skirtumų. Tolesnės diskusijos BO tema. Pasiūlymų dėl galimų organizacijos struktūrinių pokyčių rinkimas ir jų tikslingumo vertinimas.

4 BO sukūrimo ir plėtros gairės (esminis lūžis)
7. Bendruomenės apsisprendimas (pritarimas) ir įsipareigojimas siekti BO įgyvendinimo. Šis žingsnis ženklina esminį lūžį organizacijoje, todėl laikytinas pirmojo etapo pabaiga. Nepasiekus bendro sutarimo, tolimesni žingsniai nebus sėkmingi. Bendruomenės apsisprendimas (pritarimas) ir įsipareigojimas siekti BO įgyvendinimo. Septintasis žingsnis ženklina esminį lūžį organizacijoje, todėl laikytinas pirmojo etapo pabaiga. Nepasiekus bendro sutarimo, tolimesni žingsniai nebus sėkmingi. Galima apsimetinėti, kad vis tiek einame pirmyn, bet esminiai pokyčiai nevyks, o tik didės susiskaldymo bei susipriešinimo pavojus. Nepasiekus bendro sutarimo, reikėtų grįžti prie 3-5 žingsnių ir ieškoti nesėkmės priežasčių. Gali būti, kad pernelyg skubame, kad dalis žmonių nesuprato galimų permainų prasmės ir naudos. O gal neatsargiai palietėme kieno nors savanaudiškus interesus. Turėsime padirbėti, kol išsiaiškinsime kaip bendri organizacijos interesai gali būti suderinami su asmeniniais. Gal kai kam tiesiog atrodo, jog praras dalį savo individualumo bei savarankiškumo. Viena aišku, kad besimokančios organizacijos nesukursime direktyvinių sprendimų keliu. Tai ilgas kūrybinis procesas. Dėl to iniciatoriams susidūrus su nesėkme nederėtų skubėti nuleisti rankų. Atkaklumas, kantrybė ir kūrybiškas veikimas išves iš aklavietės. Tačiau, jeigu tikras (ne formalus) bendruomenės pritarimas pasiektas, galime žengti toliau.

5 BO sukūrimo ir plėtros gairės (BO įtvirtinimas struktūroje)
8. Neformalios Iniciatyvinės grupės perorganizavimas į labiau formalizuotą darbo grupę: funkcijų ir įsipareigojimų pasiskirstymas, pagalbinių struktūrų sukūrimas, komandų darbo taisyklių susikūrimas, bendradarbiavimo su bendruomene formų (partnerystės, bendradarbiavimo tinklų ir kt.) paieška ir jų įgyvendinimas. Neformalios Iniciatyvinės grupės perorganizavimas į labiau formalizuotą darbo grupę, kuris susijęs su funkcijų ir įsipareigojimų pasiskirstymu, pagalbinių struktūrų sukūrimu, komandų darbo taisyklių susikūrimu, santykių su mokyklos vadovais ir savivaldos struktūromis sureguliavimu, bendradarbiavimo su bendruomene formų (partnerystės, bendradarbiavimo tinklų ir kt.) paieška bei praktiniu įgyvendinimu. 9. Žinių ir naudingos informacijos laisvo prieinamumo sistemos kūrimas. Profesinio atvirumo ir dalijimosi patirtimi kultūros diegimas. Kuriami žinių, informacijos bei patirties kaupimo ir sklaidos modeliai, vykdomas jų praktinis įgyvendinimas, atliekamas jų efektyvumo vertinimas bei korekcija.

6 BO sukūrimo ir plėtros gairės (Profesinio atvirumo kultūros plėtojimas)
9. Žinių ir naudingos informacijos laisvo prieinamumo sistemos kūrimas. Profesinio atvirumo ir dalijimosi patirtimi kultūros diegimas; kuriami žinių, informacijos bei patirties kaupimo ir sklaidos modeliai, vykdomas jų praktinis įgyvendinimas; atliekamas jų efektyvumo vertinimas bei korekcija. Neformalios Iniciatyvinės grupės perorganizavimas į labiau formalizuotą darbo grupę, kuris susijęs su funkcijų ir įsipareigojimų pasiskirstymu, pagalbinių struktūrų sukūrimu, komandų darbo taisyklių susikūrimu, santykių su mokyklos vadovais ir savivaldos struktūromis sureguliavimu, bendradarbiavimo su bendruomene formų (partnerystės, bendradarbiavimo tinklų ir kt.) paieška bei praktiniu įgyvendinimu. 9. Žinių ir naudingos informacijos laisvo prieinamumo sistemos kūrimas. Profesinio atvirumo ir dalijimosi patirtimi kultūros diegimas. Kuriami žinių, informacijos bei patirties kaupimo ir sklaidos modeliai, vykdomas jų praktinis įgyvendinimas, atliekamas jų efektyvumo vertinimas bei korekcija.

7 BO sukūrimo ir plėtros gairės (BO tobulinimas)
10. Bendruomenės narių žinių apie besimokančią organizaciją gilinimas. Mokymasis dirbti BO kūrimo proceso sąlygomis. 11. Vadovavimo (lyderystės) kompetencijų tobulinimas. Partneryste ir bendradarbiavimu pagrįstų organizacijos valdymo metodų diegimas. 12. Tyrimų atlikimas ir įvykusių poslinkių analizavimas. 10. Bendruomenės narių žinių apie besimokančią organizaciją gilinimas. Mokymasis dirbti BO kūrimo proceso sąlygomis. Sukurtos naujos struktūros turi būti aktyvios, kitaip bus prarastas pasitikėjimas pradėtomis permainomis. 11. Vadovavimo (lyderystės) kompetencijų tobulinimas. Pasenusių vadovavimo stereotipų atsisakymas ir naujų, partneryste ir bendradarbiavimu pagrįstų, organizacijos valdymo metodų diegimas. Tai gana sudėtingas uždavinys, nes priklauso nuo pačių vadovų suvoktos būtinybės dirbti naujai ir jų dedamų pastangų tobulinant vadybines kompetencijas. 12. Tyrimų atlikimas ir įvykusių poslinkių analizavimas. Individualios ir grupinės refleksijos, bei savęs vertinimo metodų nuoseklus taikymas.

8 Dėkoju uždėmesį ? ?


Atsisiųsti ppt "Besimokančios organizacijos mokykloje sukūrimo ir plėtros gairės"

Panašios pateiktys


Google reklama