Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Graikija Parengė: Rasa Burkaitė Vilnius 2011

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Graikija Parengė: Rasa Burkaitė Vilnius 2011"— Pateikties kopija:

1 Graikija Parengė: Rasa Burkaitė Vilnius 2011
VILNIAUS PEDAGOGINIS UNIVERSITETAS GAMTOS MOKSLŲ FAKULTETAS TECHNOLOGINIO UGDYMO KATEDRA Graikija Parengė: Rasa Burkaitė Vilnius 2011

2 Graikijos herbas

3 Istorija Graikija iš esmės yra balkanų šalis.
Graikija pasauliui dovanojo: Demokratiją Laisvą žodį Filosofines sampratas apie gyvenimo pobūdį, individus ir visuomenę.

4 Politika ir valdžia Parlamentinė demokratinė valstybė
Monarchija neturi jokios valdžios Politika graikijoje yra gyvenimo budas

5 Mokslas ir švietimas Švietimo sistemos lygmenys: Pradinis Vidurinis
Aukštesnis (gimnazija)

6 Religija ir demografija
Rytų stačiatikių tikėjimas ir Graikų stačiatikių bažnyčia yra oficiali valstybinė religija.

7 Demografiniu požiūriu Graikija yra labai sena šalis, nes daug jaunimo išvyksta svetur ir taip mažina demografinį augimą.

8 Priklausomi ar nepriklausomi nuo kitų
Visų svarbiausia – šeima ir draugai Graikų kultūroje pirmumas teikiamas individui Žmogaus asmenybę reikia gerbti Visuomenės gyvenime visų svarbiausia išsaugoti savo šeimos garbę.

9 Hierarchija Graikų kultūroje laikomasi labai griežtos hierarchijos: jauni žmonės gerbia senus, žmona gerbia vyrą, pavaldiniai klauso viršininko, vaikai klauso tėvų ir gerbia mokytojus ir t.t.

10 Požiūris į laiką Į susitikimą visai tinka vėluoti pusvalandį, jei esate įtakingiausias arba galite pasiteisinti Pobūviai prasideda bent valanda vėliau Jei kolega atėjo pas jus į namus užbaigti darbe pradėto projekto, galutiniam terminui artėjant pasiruoškite dirbti kiaurą parą.

11 Bendravimas Graikai būna karšti, provokuojantys ir tiesūs
Bet jie gali būti nepermanomi, neiškalbūs ar tylūs, jei tai jiems į naudą Kuvenda, pokalbis, yra gyvenimo būdas, per jį išreiškiama visuotinė įtampa.

12 Formalūs ar neformalūs
Graikai yra neformalūs, spontaniški, nenuspėjami

13 Kalba Dauguma graikų kalba šnekamąja, arba liaudiška kalba.

14 Pagarbūs kreipiniai Susipažindindami su žmonėmis, vartokite ponas ir ponia su pavarde Artimųjų draugų akiratyje vartojamas mandagus kreipinys su vardu Vaikai privalo pagarbiai kreiptis į suaugusius visada.

15 Supažindinimas Visada laukite, kol būsite su nepažįstamais žmonėmis supažindintas Per pobūvius pats nesisėskite – laukite, kol parodys jūsų vietą Išeidami paduokite ranką Nedera pamoti ranka Sveikinantis įprasta pasibučiuoti abiejų lyčių atstovams.

16 Bendravimo temos Tinkamos: maistas, vynas, politika, kinas, menas, filosofija, kultūra ir t.t. Visada rodyti norą kuo daugiau sužinoti apie Graikiją. Netinkamos: teirautis apie žmogaus asmeninį gyvenimą, pajamas. Nereikšti savo nuomonės apie turkus, musulmonus, Antrąjį pasaulinį karą ir kita.

17 Elgesys viešose vietose
Svarbu eilėje visad būti pirmam, bet ne paskutiniam. Visada padėkokite jei norite užsitikrinti puikų aptarnavimą: restorane, oro uoste... Viešojo transporto priemonėse jauni žmonės privalo užleisti vietą vyresniems, moterims, nėščioms arba su kūdikiu. Apie gumos kramtymą nei rostorane, nei gatvėje negali būti nė kalbos.

18 Restoranuose ir taksi užtenka 10 proc. arbatpinigių.
Arbatpinigiai Restoranuose ir taksi užtenka 10 proc. arbatpinigių. Patarnautojams už kokią nors paslaugą duodamos kelios smulkios monetos.

19 Apranga Formalus apsirengimas – tai vakariniai drabužiai, amerikietiškais masteliais labai puošnūs. Vyrai dėvi elegantiškus kostiumus, baltus marškinius ir ryši subtilų kaklaraištį. Kai kurios moterys laikosi papročio po vyro mirties dėvi juodus drabužius.

20 Metų laikai Graikijoje yra du pagrindiniai metų laikai: sausas, šiltas ir karštas oras bei nežvarbiai šaltas oras.

21 Susodinimas Garbingiausios vietos yra viduryje abiejų stalo šonų
Prie stalo pirmiausia aptarnaujamas vyriausias arba garbingiausias svečias Dažiausiai aptarnauja moteris, o vyrai lieka su svečiais.

22 Dovanos Verslo partneriams įprasta keistis dovanomis
Kolegai labai dera nusiųsti šventinę atvirutę Dovanos dera per pobūvius.

23 Šventės Velykos didesnė šventė negu Kalėdos
Daugelis gauna apmokamas atostogas

24 Verslo etiketas Moterys neturi tokios didelės įtakos kaip vyrai darbe.
Moterys užima daug mažesnes pareigas. Aukštesnis rangas neabejotinai suteikia privilegijų. Darbo diena gali vėliau prasidėti, vėliau baigtis.

25 Korespondencija Laiškai turi būti aiškūs
Pavardės rašomos didžiosiomis raidėmis Pirmiausia pasidomėti apie savo kolegų sveikatą tik tada pereiti prie laiško esmės.

26 Naudota literatūra Foster D. Europos šalių etiketas. Vilnius: Algarvė, p.


Atsisiųsti ppt "Graikija Parengė: Rasa Burkaitė Vilnius 2011"

Panašios pateiktys


Google reklama