Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

KTU inžinerijos licėjus Chemijos mokytoja Rita Gusarovienė

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "KTU inžinerijos licėjus Chemijos mokytoja Rita Gusarovienė"— Pateikties kopija:

1 KTU inžinerijos licėjus Chemijos mokytoja Rita Gusarovienė
Valgomoji druska NaCl KTU inžinerijos licėjus Chemijos mokytoja Rita Gusarovienė

2 Mokomasis dalykas – CHEMIJA
Mokinių amžius – m. ( 9 klasė)

3 Tikslas Taikant nusodinimio reakcijas ir filtravimą iš valgomosios druskos tirpalo pašalinti priemaišas.

4 Profesinė veikla – maisto pramonė, chemijos pramonė
Mokiniai prisiima ekspertų vaidmenį . Jie turi pateikti dokumentą, kaip išvalyti nuo priemaišų natrio chlorido tirpalą, kad jį galėtų naudoti kitoms medžiagoms gauti.

5 Problema Natrio chlorido tirpalas, išgautas iš jūros, turi priemaišų, daugiausia kalcio chlorido ir magnio chlorido druskų. Prieš naudojant natrio chlorido tirpalą kitoms medžiagoms gauti ( elektrolizės būdu ), iš jo turi būti pašalintos kitų medžiagų priemaišos. Tam atliekamos nusodinimo reakcijos. Šios druskos paverčiamos netirpiais vandeny junginiais. Jūsų valgomosios druskos tirpalas užterštas kalcio chloridu, magnio chloridu ir natrio sulfatu. Įsivaizduokite, kad esate inžinieriai ir gaunate užduotį sukurti valgomosios druskos tirpalo išgryninimo procesą.

6 Veikla Mokiniai supažindinami su problema. Jiems parodomas filmukas apie valgomosios druskos gamybą. Mokiniai pasidalina į grupes Jiems duodami natrio chlorido tirpalai su kalcio chlorido, magnio chlorido ir natrio sulfato priemaišomis. Pateikiamos druskos išgryninimo procesui naudojamos priemonės : natrio karbonatas, natrio hidroksidas, bario chloridas, filtro popierius, kūginis piltuvėlis, konusinės kolbos. Mokiniai planuoja eksperimentą. Atliekamas eksperimentas. Pristatomas kiekvienos grupės eksperimento procesas ir rezultatai bei išvados visai klasei. Bendra diskusija ir vertinimas.

7

8

9

10

11

12

13 Mokinių darbai. Išvados


Atsisiųsti ppt "KTU inžinerijos licėjus Chemijos mokytoja Rita Gusarovienė"

Panašios pateiktys


Google reklama