Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Interaktyvi veikla Nuotraukų skelbimas internete

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Interaktyvi veikla Nuotraukų skelbimas internete"— Pateikties kopija:

1 Interaktyvi veikla Nuotraukų skelbimas internete

2 Nuotraukų skelbimas internete
Tikslinė grupė Jaunesniųjų klasių mokiniai (1-6 klasės) Užsiėmimo tikslas Suteikti žinių, kokias nuotraukas galima skelbti internete ir kokias nedera Grupės dydis Apie 20 mokinių Trukmė Apie min. Veiklai reikalingos priemonės įvairių nuotraukų rinkinys segtukai (tinka ir skalbinių ) virvė

3 Pasiruošimas veiklai Veiklai skirtoje erdvėje pritvirtinamos dvi virvės su ant jų sukabintais segtukais Ant virvių pritvirtinami lapai su teiginiais (jų įvairias versijas galima rasti internete):

4 Pasiruošimas veiklai Pasiruošiamas pluoštas nuotraukų – tų, kurias skelbti internete tinka, ir kurių nederėtų. Nuotraukas galima išsikarpyti iš įvairių nereikalingų žurnalų. Didesniam įspūdžiui, kiekviena nuotrauka gali būti papildyta sakiniu, iliustruojančiu jos turinį.

5 Užsiėmimo eiga Veiklos koordinatorius pradeda nuo trumpos diskusijos su vaikais: ką dažniausiai vaikai ar jų tėvai fotografuoja? ar kelia nuotraukas į internetą ir jei kelia, tai kur? kuo nuotraukos internete skiriasi nuo popierinių arba esančių įrenginyje (telefone, fotoaparate, kompiuteryje ar pan.)? kas nutinka įkėlus nuotrauką į internetą? kas šias nuotraukas mato internete? ar įmanoma internete paskelbtą nuotrauką ištrinti?

6 Užsiėmimo eiga Vaikams skiriama praktinė užduotis:
duodamas pluoštas pasiruoštų nuotraukų; paprašoma kartu aptarti visas gautas nuotraukas ir jas sukabinti ant virvių į atitinkamas puses - „TINKA skelbti internete“ ir „NETINKA skelbti internete“ (šiame etape koordinatoriaus indėlis gali būti minimalus, vaikai galvoja savarankiškai); vaikams suskirsčius nuotraukas pagal kategorijas, koordinatorius su vaikais jas aptaria, kodėl jos atsidūrė vienoje ar kitoje kategorijoje, kokias nuotraukas galima skelbti internete, o kokių nederėtų; veikla užbaigiama išvadomis, akcentuojama visada pagalvoti prieš skelbiant savo ar kitų nuotraukas internete.

7 Praktiniai patarimai Veikla labiau skirta pradinukams, tačiau parinkus atitinkamas nuotraukas, ją galima pritaikyti ir jaunuoliams. Atrenkant nuotraukas – nebijoti ir „drąsesnių“ nuotraukų, pavyzdžiui, su alkoholiniais gėrimais, ginklais, vien apatiniais rūbais apsirengusių suaugusių ir pan. Nuotraukų pasiruošimas gali būti ir atskira veikla su vaikais (tačiau rekomenduojama su kita vaikų grupe) – atsinešami nereikalingi žurnalai, kartu ieškomos ir iškarpomos nuotraukos. Atrenkant nuotraukas galima įtraukti ir ne akivaizdžiai vienai ar kitai kategorijai priskiriamų vaizdų – iš skirtingų nuomonių gimsta diskusija.

8 Apie nuotraukų skelbimą internete
Kartą internete paskelbta nuotrauka ten lieka. Nuotrauką bet kas gali nukopijuoti, platinti, saugoti tiek internete, tiek savo kompiuteryje. Nuotraukose vengti dalintis savo aplinka – namų vidumi, išore iš ko būtų galima nustatyti adresą. Kitų žmonių be leidimo negalima fotografuoti. Dalinantis nuotraukomis su jose esančiais draugais ar kitais asmenimis – tik atsiklausus jų leidimo. Nuotraukos gamta, laukiniai gyvūnai, miesto erdvės, jūra??? TAIP, laisvai dalinkis! Nori dalintis nuotraukomis, kuriose yra alkoholiniai gėrimai, cigaretės, ginklai, vakarėliai??? NE! Sutikimą dėl vaikų nuotraukų skelbimo internete gali duoti jų tėvai ar globėjai. Daugiau apie nuotraukų skelbimą internete –

9 Sėkmės!


Atsisiųsti ppt "Interaktyvi veikla Nuotraukų skelbimas internete"

Panašios pateiktys


Google reklama