Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Žagarės vaikų lopšelis-darželis „Vyšniukas” m. m.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "Žagarės vaikų lopšelis-darželis „Vyšniukas” m. m."— Pateikties kopija:

1 Žagarės vaikų lopšelis-darželis „Vyšniukas” 2016-2017 m. m.
Veiklos kokybės įsivertinimas

2 Sritis: 1. Etosas Veiklos rodiklis – 1.1. Darželio vertybės.
Pagalbiniai rodikliai – Vaikų kultūra. Aplinkos svetingumas, saugumas, estetika. Darželio mikroklimatas.

3 Veiklos kokybės įsivertinimo darbo grupė:
Reda Šakinskaitė – auklėtoja Irena Virbalienė – auklėtoja Ginta Skiriuvienė - vyr. auklėtoja Daina Keturakienė – auklėtoja Jolita Jurkštienė – soc. pedagogas Lina Surblienė – auklėtoja Grupės kuratorius – Daiva Navickaitė, direktorės pavaduotoja ugdymui

4 IŠVADOS: Veiklos rodiklis – 1.1. Darželio vertybės.
Pagalbinis rodiklis – Vaikų kultūra. 4 lygis (nuo 80 iki 100 %) Darželio vizija, misija ir tikslai % remiasi vaikų kultūra, atspindi vaikų interesus. 80-100% darželio praktinėje veikloje vaikų kultūra atsispindi. 80-100% darželio bendruomenės narių suvokia ir pripažįsta vaikų kultūrą kaip vertybę. 80-100% sudaromos sąlygos vaikams atskleisti savo individualumą ir kūrybiškumą.

5 Privalumai: Darželio vizija, misija ir tikslai remiasi vaikų kultūra, atspindi vaikų interesus. Darželio bendruomenė pripažįsta ir vertina vaikų kultūrą ( 100%). Darželyje sudaromos tinkamos sąlygos vaikų saviraiškai ir kūrybiškumui plėtoti.

6 Trūkumai: Ir tėvams (86%), ir pedagogams (57%) vaikų kultūra ir elgesys dažnai kelia nerimą. Ir pedagogai, ir tėvai pripažįsta nepakankamą bendradarbiavimą ugdant vaikus. Vertinimas: Pagalbinis rodiklis: Vaikų kultūra vertinamas 3 lygiu.

7 Įtraukti tėvus ne tik į atskirų grupių, bet ir bendrą darželio veiklą.
Pasiūlymai: Teikti tėvams ir pedagogams specialistų konsultacijas vaikų ugdymo, auklėjimo, sveikatos klausimais. Įtraukti tėvus ne tik į atskirų grupių, bet ir bendrą darželio veiklą. Skatinti tėvus labiau pasitikėti, vertinti pedagogų darbą, ypač diskutuojant vaikų auklėjimo klausimais.

8 Veiklos rodiklis – 1. 1. Darželio vertybės. Pagalbinis rodiklis – 1. 1
Veiklos rodiklis – 1.1. Darželio vertybės. Pagalbinis rodiklis – Aplinkos svetingumas, saugumas, estetika. 4 lygis (nuo 80 iki 100 %) Tėvų ir kitų asmenų sutikimui, priėmimui, informavimui skiriamas % dėmesys. 80-100% aplinka estetiška, jauki ir saugi, atitinka bendruomenės narių poreikius.

9 Išvados: Privalumai: 80% tėvų ir 80% darbuotojų teigimu, darželio aplinka yra jauki, saugi, estetiška ir svetinga; jaukus darželio interjeras. 67% tėvų ir 95% darbuotojų teigia, kad darželyje dirba vadovai, kurie rūpinasi darželio aplinkos kūrimu ir atitinka bendruomenės narių ir svečių poreikius. 89% tėvų ir 95% darbuotojų teigia, kad įstaigos patalpos yra saugios, estetiškos ir pritaikytos vaikų ugdymui; darbuotojų darbo vietos patogios ir saugios. 87% tėvų ir 75% darbuotojų pritaria, kad jauki, saugi ir šilta darželio (grupės) aplinka yra vaikui emocijų šaltinis ir daro teigiamą įtaką vaiko, tėvų ir grupėje esančių suaugusiųjų geriems santykiams. 80% darbuotojų teigimu, darželyje esantis inventorius ir IT tenkina poreikius.

10 Trūkumai: 41% tėvų ir 25% darbuotojų tenkina tik iš dalies darželio lauko erdves. 70% tėvų ir 35% darbuotojų teigimu, tėvai neprisideda prie darželio įvaizdžio ir aplinkos kūrimo. Pagalbinis rodiklis: Aplinkos svetingumas, saugumas, estetika vertinamas 3,45 (4 lygis) lygiu.

11 Pasiūlymai: Pasiūlyti tėvams prisidėti prie lauko erdvių atnaujinimo - žaidybinės aikštelės (smėliu, suremontuoti, perdažyti medinį namelį, atnaujinti senas sūpynes, atnaujinti pavėsinių sienas išpiešiant ir kt. ). Aktyvinti tėvų įtraukimą į darželio, grupės renginius (konkursus, parodėles, talkas...).

12 Veiklos rodiklis – 1. 1. Darželio vertybės. Pagalbinis rodiklis – 1. 1
Veiklos rodiklis – 1.1. Darželio vertybės. Pagalbinis rodiklis – Darželio mikroklimatas. 4 lygis (nuo 80 iki 100 %) 80-100% bendruomenės narių jaučiasi saugūs. 80-100% bendruomenės narių pasitikima. Pagalba teikiama % visiems bendruomenės nariams. 80-100% bendruomenės narių yra vertinami, gerbiami ir vertinami, gerbiami ir palaikomi. 80-100% tenkinami individualūs ir bendruomenės poreikiai.

13 Išvados: Privalumai: 95% apklaustų darželio darbuotojų jaučiasi saugūs darbo vietoje; Ikimokyklinės įstaigos vadovybė pagarbiai, maloniai bendrauja su 90% darželio bendruomenės narių; 100% darbuotojams patinka dirbti šioje įstaigoje; 60% Pedagogai, aptarnaujantis personalas bendrauja ir bendradarbiauja tarpusavyje; Darbo vieta atitinka 95% darbuotojų poreikius; Visi apklausti tėveliai mano, kad vaiko saugumas yra užtikrinamas darželyje; Visi tėveliai pasitiki Jų vaiką prižiūrinčiais darbuotojais; 96% tėvelių pasisako už tai, kad darželis yra jaukus ir tvarkingas; Su visais tėveliais darželio darbuotojai elgiasi pagarbiai, gerbia Juos.

14 Trūkumai: Tarpusavio bendradarbiavimui ne itin stiprus pasitikėjimas vieni kitais, atvirumas ir pagarba 40% ; 35% darbuotojų nesijaučia vertinami, gerbiami, palaikomi savo kolektyve; 30% darbuotojų darbe susiduria su patyčiomis, abejingumu vieni kitiems; 30% darbuotojų teigia, kad konfliktai mūsų darbe yra sprendžiami korektiškai ir remiantis tarpusavio partneryste iš dalies; 25% darbuotojų mano, jog darželio vadovybė tik iš dalies gina darbuotojų interesus; 13% apklaustųjų tėvelių iš dalies susiduria su iškilusiais sunkumais, kurie lieka neišspręsti; 47% apklaustųjų tėvų aktyviai dalyvauja vaiko grupės renginių ir kitų švenčių organizavime; 26% tėvų mano, kad darželis tik iš dalies bendradarbiauja su tėvais auklėjimo klausimais.

15 Pasiūlymai: Konfliktus kolektyve stengtis spręsti korektiškai ir remiantis tarpusavio partneryste; Darželio vadovybei ginti darbuotojų interesus; Skatinti tėvus pasakyti auklėtojoms savo vaikų individualius poreikius (jei tokių turi); Skatinti tėvus aktyviau dalyvauti, padėti organizuoti grupės ir darželio renginius, šventes; Darželiui aktyviau bendradarbiauti su tėvais vaikų auklėjimo klausimais. Vertinimas: Pagalbinis rodiklis: Darželio mikroklimatas vertinamas 4 lygiu.

16 Bendri pasiūlymai: Teikti tėvams ir pedagogams specialistų konsultacijas vaikų ugdymo, auklėjimo, sveikatos klausimais. Pedagogams aktyviau bendrauti ir bendradarbiauti su tėvais vaikų auklėjimo klausimais. Įtraukti ir skatinti tėvus ne tik į atskirų grupių, bet ir bendrą darželio veiklą (konkursus, parodėles, talkas, šventes...). Skatinti tėvus labiau pasitikėti, vertinti pedagogų darbą, ypač diskutuojant vaikų auklėjimo klausimais. Skatinti tėvus pasakyti auklėtojoms savo vaikų individualius poreikius (jei tokių turi); Pasiūlyti tėvams prisidėti prie lauko erdvių atnaujinimo - žaidybinės aikštelės (smėliu, suremontuoti, perdažyti medinį namelį, atnaujinti senas sūpynes, atnaujinti pavėsinių sienas išpiešiant ir kt. ). Konfliktus kolektyve stengtis spręsti korektiškai ir remiantis tarpusavio partneryste; Darželio vadovybei ginti darbuotojų interesus;

17 Veiklos rodiklis – 1.2. Darželio įvaizdis.
Sritis: 1 Etosas. Veiklos rodiklis – 1.1. Darželio vertybės. Pagalbinis rodiklis Vaikų kultūra(3 lygis). Aplinkos svetingumas, saugumas, estetika(4 lygis). Darželio mikroklimatas(4 lygis). m. m. Sritis: 1. Etosas. Pagalbinis rodiklis – Lygių galimybių suteikimas ir teisingumas Tradicijos. Veiklos rodiklis – 1.2. Darželio įvaizdis. Pagalbinis rodiklis – Tapatumo ir pasididžiavimo darželiu jausmas.

18 Ačiū už dėmesį! Pristatymą paruošė MVĮG kuratorė Daiva Navickaitė
2017 m.gegužė


Atsisiųsti ppt "Žagarės vaikų lopšelis-darželis „Vyšniukas” m. m."

Panašios pateiktys


Google reklama